Κύπρος: Σύλληψη του υπεράνω πάσης υποψίας 59χρονου επιχειρηματία Άκη Λευκαρίτη για βιασμό 15χρονης - 3ο πρόσωπο την... ψάρεψε από το Facebook! (φωτό)

Σοκ στην κοινωνία της Κύπρου έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Ακης Λευκαρίτης, επιχειρηματίας και γόνος μίας από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές οικογένειες του νησιού, συνελήφθη και κρατείται ύστερα από καταγγελίες 15χρονου κοριτσιού για βιασμό.

Σοκ στην κοινωνία της Κύπρου έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Ακης Λευκαρίτης, επιχειρηματίας και γόνος μίας από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές οικογένειες του νησιού, συνελήφθη και κρατείται ύστερα από καταγγελίες 15χρονου κοριτσιού για βιασμό.



Χθες το πρωί, ο 59χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση της καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και διαφθοράς γυναίκας.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε και ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός του Νίκος Νικολάου, ο οποίος είναι επίσης ύποπτος για απαγωγή, βιασμό, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πορνών και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ακης Λευκαρίτης υποστήριξε ότι θα συνεργαστεί με την αστυνομία, ενώ διά του συνηγόρου του δήλωσε «συντετριμμένος από την εξέλιξη στην υπόθεση».

http://www.philenews.com/data/2014/04/30/syllipsi-epicheirimatia-sti-larnaka-gia-viasmo-anilikon.jpg

Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος

Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν μία 15χρονη κοπέλα κατήγγειλε στο Τμήμα της Λάρνακας ότι το Σάββατο 26 Απριλίου συναντήθηκε με τον 35χρονο, τον οποίο γνώρισε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ανήλικης, ο ύποπτος την απήγαγε, τη μετέφερε διά της βίας στο διαμέρισμά του στη Λευκωσία, όπου τη χτύπησε και ήρθε σε συνουσία μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους έκαναν χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Στο διαμέρισμα μετέβη και μία 14χρονη με την προϋπόθεση ότι θα πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που θα παρείχε. Οπως και έγινε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 15χρονης, ο 35χρονος μετέφερε τις δύο ανήλικες σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, όπου επαναλήφθηκαν τα ίδια, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και του 59χρονου Α. Λευκαρίτη.

Ερευνες
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του επιχειρηματία υπήρχε δωμάτιο με σεξουαλικά βοηθήματα και άλλα όργανα που χρησιμοποιούνται σε σεξουαλικά όργια, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει διευκρινιστεί. Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λευκωσία εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 30 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπόπτων. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό της 14χρονης.

Ο συνήγορος του Ακη Λευκαρίτη ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν φέρει ένσταση στην προσωποκράτησή του, «είναι συντετριμμένος από την εξέλιξη στην υπόθεση και εξέφρασε πρόθεση να συνεργαστεί με την αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ο Νικολάου αρνήθηκε ότι απήγαγε τις δυο κοπέλες και ισχυρίστηκε ότι όσα κατήγγειλαν στην αστυνομία έγιναν με τη θέλησή τους. Στην κατάθεση που έδωσε δε στην αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι οι δυο ανήλικες εκδίδονταν επί πληρωμή.

Ο 59χρονος συλληφθείς Ακης Λευκαρίτης είναι εκτελεστικός σύμβουλος μάρκετινγκ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας Petrolina Holdings Public LTD. Η εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες της Κύπρου και δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας πετρελαιοειδών από τις 30 Δεκεμβρίου 1961.

Η είδηση έχει συγκλονίσει τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η οικογένειά του είναι από τις πιο εύρωστες του νησιού. Διαθέτει δίκτυο 98 πρατηρίων καυσίμων, τα οποία λειτουργούν κάτω από τις εμπορικές επωνυμίες Petrolina και Agip. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και είναι ο βασικός προμηθευτής καυσίμων του αεροδρομίου Λάρνακας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ