Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ν. Ψυχικού, Ζαννή Παπαδοπούλου Αγγελική: Είμαι εδώ γιατί θέλω τα παιδιά μας να έχουν στη διάθεσή τους πράσινους, καθαρούς & ασφαλείς χώρους για να παίζουν

Διαβάστε τα 10 + 1πράγματα που η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ν. Ψυχικού, κα Ζαννή Παπαδοπούλου Αγγελική, θέλει να αλλάξει στον Δήμο της:

Διαβάστε τα 10 + 1πράγματα που η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ν. Ψυχικού, κα Ζαννή Παπαδοπούλου Αγγελική, θέλει να αλλάξει στον Δήμο της:

«Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι είναι ευλογία να ζεις στον ενοποιημένο Δήμο Νέου Ψυχικού Φιλοθέης - Ψυχικού. Εδώ, ο τρόπος ζωής μου θυμίζει αρκετά, προάστια ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Οι συγκεκριμένες χρήσεις γης για τις 3 περιφέρειες που συνιστούν το Δήμο, τα πολλά πάρκα που μας δίνουν την ευκαιρία να περπατάμε, να γυμναζόμαστε, να παίζουν τα παιδιά μας, η ασφάλεια που νιώθουμε κ.λ.π. μας δίνουν την αίσθηση ότι σ’ αυτόν το Δήμο υπάρχει αποφασιστικός έλεγχος της κατάστασης και αυτών που οι κάτοικοι θεωρούν κεκτημένα τους.


Και είναι προς τιμήν του σημερινού Δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη ότι πάλεψε να διατηρηθούν και βελτιωθούν όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα συντόνισε το έργο της ενοποίησης των 3 Δήμων Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Ψυχικού αποτελεσματικά και σε τρόπο ώστε να μην στερηθούν οι δημότες των 3 Δήμων ούτε για μια ημέρα των υπηρεσιών που τους οφείλονται.

Παρ’ όλη τη λαίλαπα της κρίσης κατάφερε, ο Δήμος να έχει πλεονάσματα τα οποία διοχέτευσε σε έργα υποδομής, να μειώσει τα δημοτικά τέλη και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας , να κερδίσει τη μάχη των αντικειμενικών αξιών για το Ψυχικό, να ενισχύσει το πράσινο  και ν’ αναβαθμίσει έτσι  και τις 3 περιφέρειες  που συνιστούν το Δήμο.

Eίμαι εδώ, λοιπόν, στη Συμμαχία Πολιτών, γιατί θέλω να πρασινίσουν κι άλλο οι περιφέρεις που συνιστούν το Δήμο. Η ανάπλαση της πλατείας Αγ. Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό είναι ήδη στο στάδιο της κατασκευής και έπονται και άλλα έργα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαι εδώ γιατί θέλω η πόλη μας να είναι καθαρή και ανθρώπινη. Θέλω να συνεχίσει να θυμίζει προάστια ευρωπαϊκών πρωτευουσών. ‘Εχει, ήδη, δρομολογηθεί η υπογειοποίηση  της αποκομιδής απορριμμάτων για όλο το Νέο Ψυχικό.

Είμαι εδώ γιατί θέλω τα παιδιά μας να έχουν στη διάθεσή τους πράσινους, καθαρούς και ασφαλείς χώρους για να παίζουν. Ξέρω ότι έχει αρχίσει και συνεχίζεται αυτό το έργο.

Θεωρώ, επίσης, πολύ σημαντική την υποστήριξη των νέων ζευγαριών με παιδιά, γιατί πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μετατραπεί σε μια χώρα με «βάρβαρη» υπογεννητικότητα, που γίνεται εθνικά επικίνδυνη. Άρα πιστεύω στην τόνωση της οικογένειας,  με τη διατήρηση και αύξηση των δημοτικών παιδικών σταθμών. Θα δώσω μάχη γι’ αυτό.

Τα παιδιά μου ζυμώθηκαν με την κουλτούρα του αθλητισμού χρησιμοποιώντας τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ψυχικού. Θέλω, λοιπόν, να συντηρούνται και να συνεχίσουν να λειτουργούν άρτια προς όφελος των δημοτών.

Κι επειδή είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και γενικά φυσικών πόρων, μ’ αρέσει που, τουλάχιστον στο Νέο Ψυχικό, οι κοινόχρηστοι χώροι ποτίζονται από υπόγεια ύδατα. Θα ήθελα αυτό να γίνει κάπως πιο αυτοματοποιημένα (με χρήση εγκατεστημένου δικτύου και όχι υδροφόρων φορτηγών). Θα προσπαθήσω να υλοποιηθεί αυτό.


Θέλω να βελτιωθεί αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Νέο Ψυχικό. Θεωρώ ότι 2 αποφάσεις μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. Μια σοβαρή μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης, αλλά και η δημιουργία, σε κάποια σημεία που αυτό είναι δυνατό, υπογείων parking. Mε αυτό τον τρόπο και το Νέο Ψυχικό θα μπορέσει  ν’ αποκτήσει ένα πρόσωπο πιο ανθρώπινο. Κι εμείς θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ποδήλατά μας σε ολόκληρο το προάστιο.

Γίνονται αρκετά πράγματα για τον Πολιτισμό στον ενοποιημένο μας Δήμο. Θα προσπαθήσω να γίνονται ακόμα περισσότερα και να συμμετέχουν περισσότεροι πολίτες.

Πολύ σημαντικό θέμα για μένα, που έχει ανακύψει ιδιαίτερα μετά την κρίση που ενέσκηψε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι η αύξηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Θα βοηθήσω να ενταθούν οι προσπάθειες παροχής κοινωνικών αγαθών όπως σίτιση, υγεία, βοήθεια ηλικιωμένων κλπ. σε όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών  του Δήμου μας. Γιατί πιστεύω ότι ο Πολιτισμός μιας  κοινωνίας φαίνεται κυρίως από αυτό : την πρόσβαση όλων των μελών της στα κοινωνικά αγαθά.

Και τέλος on the top of all (σε απλά ελληνικά), πιστεύω ότι ως συνέχεια και επιστέγασμα της διοικητικής ενοποίησης των τριών δήμων, πρέπει να υπάρξει και ουσιαστική. Αυτό που λέω εγώ  «συναισθηματική» ενοποίησή τους. Να αισθανθούν, δηλαδή, οι πολίτες του Νέου Ψυχικού ότι τυγχάνουν της ίδιας προσοχής που απολαμβάνουν οι πολίτες των άλλων δύο δήμων. Μία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, για παράδειγμα, θα ήταν  να διασυνδεθούν και οι τρείς δήμοι με μία διαδημοτική τακτική συγκοινωνία. Εκτός από την εξυπηρέτηση  των πολιτών, αυτό θα βοηθούσε και στη  μείωση της κυκλοφορίας των ιδιωτικών αυτοκινήτων στο Νέο Ψυχικό, αφού οι περισσότεροι Ψυχικιώτες πηγαίνουν στο Νέο Ψυχικό για τα ψώνια τους.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου και ενώνοντας τις δυνάμεις μου με τη Συμμαχία Πολιτών του Παντελή Ξυριδάκη ( www.symmaxiapoliton2014.com) θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την όμορφη πόλη μας, όμορφη,ζωντανή, πολιτισμένη.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ