Αντώνης Σαμαράς: ''Τι θα γίνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους; - Εχθρός του η επιτυχία της χώρας''! (βίντεο)

Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή, προκειμένου να γίνει «το άλμα προς το αύριο» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως δίνει «τον έσχατο αγώνα, την τελευταία του μάχη» για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή, προκειμένου να γίνει «το άλμα προς το αύριο» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως δίνει «τον έσχατο αγώνα, την τελευταία του μάχη» για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς το μέλλον. 


Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς τόνισε την κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς -όπως είπε- «βγαίνουμε από το χθες και είναι στο χέρι μας να κάνουμε το άλμα μπροστά».

Για τον λόγο αυτόν και δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σηκώσει τους τόνους, θα καλλιεργήσει την πόλωση και θα προσπαθήσει να προκαλέσει ξανά σύγχυση και διχασμό» έθεσε τους βουλευτές σε εκλογική ετοιμότητα και υπογράμμισε την ανάγκη να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους για την κρισιμότητα των εκλογών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «μοναδικός μας εχθρός είναι η χαλαρότητα της ψήφου». «Να εξηγήσετε στους ανθρώπους την κρισιμότητα της στιγμής. Η χώρα "σηκώνεται" αλλά ακόμη και πολύ μικρά λάθη μπορούν να κάνουν τη ζημιά, τίποτα δεν είναι δεδομένο», σημείωσε. 

  Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει στη Ν.Δ. τη δύναμη «να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις και να προχωρήσουμε σε μια νέα Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι κατά τα δυο χρόνια της διακυβέρνησής της άλλαξαν πολλά. «Το αύριο μιας νέας Ελλάδας δεν είναι μακρινό, είναι άμεσο είναι απόλυτα εφικτό το όνειρο», συνέχισε. 

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε αναλυτικά στα επιτεύγματα της χώρας κατά την τελευταία διετία και έστρεψε τα πυρά του σε όσους τα αμφισβητούν, χαρακτηρίζοντάς τους νοσταλγούς του χθες και εκπροσώπους της μιζέριας.

Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «σύντομα, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε και πάλι στο ίδιο βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν την κρίση» αλλά σε πιο στέρεες βάσεις.

«Τώρα που απέφυγε η χώρα τα χειρότερα, τώρα που όλοι διαισθάνονται πως η χώρα γυρίζει σελίδα και αλλάζει εποχή τώρα, κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην την αφήσουν να σηκωθεί», πρόσθεσε, στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας».  

Εξάλλου, κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε χαρακτηριστικά «τι θα γίνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους;» και προέβλεψε ότι μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο «θα εξαφανιστουν όταν περάσει η κρίση». «Τρέφονται από την κρίση και έχουν ως μοναδικό τους εχθρό την ανάπτυξη», τόνισε.

«Γι' αυτό προσπαθούν να επαναφέρουν την κρίση. Νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν τις πόλεις, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες ανομίας, όταν οι μετανάστες έμπαιναν ανενόχλητοι στη χώρα. Εμείς γυρίζουμε σελίδα και εκείνοι θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει στο χθες και στο χάος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλήγει για το αύριο γιατί ο ίδιος δεν έχει αύριο». Όπως είπε, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται νέα μνημόνια, δεν θα υπάρξουν, ούτε θα υπάρξουν νέα μέτρα και «τώρα που οι προβλέψεις του διαψεύδονται προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη πορεία της χώρας στο μέλλον». 

Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να καταρρίψει το επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι επιτυχίες τις οποίες επικαλείται η κυβέρνηση εμφανίζονται μόνο σε νούμερα και δεν έχουν αντίκτυπο στους πολίτες.

«Κάποιοι», τόνισε, «λένε ότι ευημερούν μόνον οι αριθμοί. Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. Γι αυτό ενοχλήθηκαν τόσο που βγήκαμε στις αγορές». 

SOOC/MENELAOS MYRILLAS

Ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τους «γαλάζιους» βουλευτές σε εκλογική ετοιμότητα και υπογράμμισε την ανάγκη να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους για την κρισιμότητα των εκλογών.

Όπως επεσήμανε, η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τόνισε ότι ποτέ πριν δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε τόσο μικρό διάστημα τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στην επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές υπογράμμισε ότι με αυτήν την κίνηση «τελείωσε η κρίση δανεισμού. Τελείωσε η εποχή των μνημονίων», ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη θα οποία όμως διορθώθηκαν.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε για τη στάση τους και τόνισε ότι «είμαστε η πιο σταθερή, η πιο συμπαγής δύναμη στη Βουλή. Παρά τις πιέσεις. Δώσατε έναν αγώνα και τον κερδίσατε».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντεπίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «διχαστική και τρομολάγνα ομιλία».

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «με μία άκρως διχαστική και τρομολάγνα ομιλία προς την Κ.Ο του κόμματός του ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό – Μερκελισμό αποκαλύπτοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ. Σαμαράς για την ανάκαμψη της οικονομίας, ο κ. Σκουρλέτης αντιπαραθέτει τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «πράγματι ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα , μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Ποτέ δεν χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας. Ποτέ δεν μειώθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί. Ποτέ δεν μετανάστευσαν μεταπολιτευτικά τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι. Ποτέ δεν αυτοκτόνησαν τόσοι πολλοί. Ποτέ δεν βρέθηκαν εκτός υγειονομικής και ασφαλιστικής κάλυψης τόσοι πολλοί. Ποτέ δεν είδαμε ξανά τις τελευταίες δεκαετίες τόσους πολλούς συνανθρώπους μας να ψάχνουν τα σκουπίδια. Αυτό είναι το επιτυχημένο έργο του μνημονιακού κ. Σαμαρά».

Καταλήγοντας υποστηρίζει ότι ο λαός δεν πρόκειται να ξεγελαστεί εκ νέου από τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «την ώρα λοιπόν που ψηφίζεται στη Βουλή το νέο μεσοπρόθεσμο , που μας εισάγει σε μια νέα μνημονιακή εποχή επιταχύνοντας τις πολιτικές λιτότητας, για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό λέγοντας του πως τα μνημόνια τελειώνουν. Μπορεί η κοροϊδία να έπιασε στις εκλογές του Ιουνίου του ’12, τώρα όμως ο λαός τον έμαθε για τα καλά και τον περιμένει  Η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής του κ. Σαμαρά πλησιάζει».

ΑΝΕΛ

Αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας με ανακοίνωσή τους την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.

Παραθέτοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού οι ΑΝΕΛ σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Αντώνης Σαμαράς (Φεβρουάριος 2013): «Τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε». Η πτήση ακυρώθηκε. Αντώνης Σαμαράς (Νοέμβριος 2013): «Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ». Το φως δεν άναψε. Αντώνης Σαμαράς (Μάιος 2014): «Χαιρετίζουν όλοι την ύφεση που τελείωσε και την ανάκαμψη που πλησιάζει». Δεν τον πιστεύει πλέον κανείς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ