Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατά του νέου πακέτου μέτρων, που προωθείται στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατά του νέου πακέτου μέτρων, που προωθείται στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του 'Άρεως. Μισή ώρα νωρίτερα θα γίνει στην Ομόνοια το συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ, το οποίο οργανώνει ανάλογες συγκεντρώσεις σε ακόμη 70 πόλεις της χώρας.

Πανεμπορικό συλλαλητήριο στην οδό Μητροπόλεως 42, μπροστά στην είσοδο των γραφείων της, έχει εξαγγείλει για τις 12.00 το μεσημέρι, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ τη μαζική συμμετοχή των μελών της στις κινητοποιήσεις έχει αποφασίσει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΒΕΕ).

Λόγω της απεργίας, αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα των εργαζομένων:

-Ακινητοποιημένα σε όλη τη διάρκεια της μέρας θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

-Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

-Τα αστικά λεωφορεία, θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

-Το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ, θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί. Ωστόσο δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» έως τον σταθμό «Αεροδρόμιο».

-Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία με τρίωρη στάση από τις 10 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

-Κλειστά θα είναι επίσης, τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ