Οι ωραιότερες ελληνικές λίμνες που... αντικατοπτρίζουν την άνοιξη και τον ερχομό του καλοκαιριού! (φωτό)

Ψαράδες ξεμπλέκουν δίχτυα στις ακτές της, νεροβούβαλοι λιάζονται ανάμεσα στις καλαμιές, τα νούφαρα κινούνται νωχελικά στην επιφάνεια της, στον ορίζοντα της πουλιά που πετούν στον καθαρό ουρανό και γύρω της αναβάτες που πάνω στο άλογο του απολαμβάνουν τη μεθυστική ομορφιά της φύσης.

Λίμνη Κερκίνη, Σέρρες



Η βόρεια Ελλάδα μπορεί να περηφανεύεται πως διαθέτει την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της χώρας. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Ψαράδες ξεμπλέκουν δίχτυα στις ακτές της, νεροβούβαλοι λιάζονται ανάμεσα στις καλαμιές, τα νούφαρα κινούνται νωχελικά στην επιφάνεια της, στον ορίζοντα της πουλιά που πετούν στον καθαρό ουρανό και γύρω της αναβάτες που πάνω στο άλογο του απολαμβάνουν τη μεθυστική ομορφιά της φύσης.



Τι να κάνετε: Να ανακαλύψετε όλα τα γύρω χωριουδάκια που αυτή την περίοδο είναι πνιγμένη στη αγριολούλουδα και τις πρασινάδες, ιδιαίτερα τους οικισμούς Κερκίνη, Μανδράκι και Πορόια. Εδώ, θα βρείτε φιλόξενους ξενώνες για να μείνετε, αλλά και ταβέρνες που θα σας μυήσουν στις ομορφιές στην ντόπια γαστρονομία.
 
Διαμονή: Στο Οικοπεριηγητή η διαμονή είναι εμπειρία μιας και βρίσκεται μέσα μέσα στο οικολογικό πάρκο της λίμνης. Διαθέτει και εξαιρετικό εστιατόριο. Κερκίνη, τηλ.: 23270 41450, www.oikoperiigitis.gr, από €50 το δίκλινο με πρωινό). Ενώ τα ανακαινισμένα δωμάτια του Ερωδιός διαθέτουν θέα στη λίμνη. Μη χάσετε το δείπνο στο Αιολίς wine bar με τραπεζάκια που σχεδόν ακουμπούν στο νερό και σπεσιαλιτέ όπως βουβάλι Κερκίνης κοκκινιστό, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη, γαρνιρισμένο με χειροποίητο κους-κους απο βουβαλίσιο γάλα ή γριβάδι Κερκίνης ψητό ή τηγανητό (Λιθότοπος, τηλ.: 23250 28070, www.hotel-erodios.com, από €55 το δίκλινο).


 
Φαγητό: Σε όλες τις ταβέρνες τις περιοχής θα απολαύσετε την τοπική σπεσιαλιτέ που δεν είναι τίποτα άλλο από τα παράγωγα προϊόντα του βούβαλου.  Τις καλύτερες εκδοχές τους θα τις βρείτε στο εστιατόριο του Οικοπεριηγητή στην ταβέρνα Όαση στην Άνω Πορόια.
 
Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

To μπλε της λίμνης αυτήν εποχή μπλέκει με το έντονο πράσινο της ολοζώντανης φύσης και έτσι δημιουργείται ένα υπέροχος πίνακας ζωγραφικής ανοιξιάτικης ομορφιάς. Μπορείτε να τον απολαύσετε ακολουθώντας τη διαδρομή από το Κρυονέρι ως το Νεοχώρι ή να ανεβείτε στο παρατηρητήριο άγριων ζώων και πουλιών.


 
Τι να κάνετε: Να επιλέξετε ως ορμητήριο σας το Νεοχώρι το οποίο είναι εμφανώς το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά από όλα τα χωριά της λίμνης. Μένοντας εδώ μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες όπως  ιππασία,  βόλτα με τα κίτρινα κανό ή τα hydro-bikes, πεζοπορία στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Μπελοκομύτη, βόλτα με γουρούνες στο δάσος.



Διαμονή: Η καλύτερη επιλογή είναι χωρίς αμφιβολία το Kazarma Lake resort & spa με εντυπωσιακούς τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Οι κήποι του αυτή την περίοδο είναι κατάφυτοι από λουλούδια. (Καλύβια Φυλακτής, τηλ.: 24410 92290, www.kazarma.gr, από €88 το δίκλινο με πρωινό). Όμως εμείς έχουμε ιδιαίτερα αδυναμία στο Ονείρον  Άκρη (φωτό) στη γλυκιά Καστανιά για τη ζεστή του ατμόσφαιρα, τη σπιτίσια φιλοξενία (www.oneironakri.gr, από €60 το δίκλινο). Τώρα αν ψάχνετε για κάτι πιο οικονομικό αλλά εξίσου ποιοτικό, οι Αιολίδες είναι μια ακόμη πολύ καλή επιλογή.  (από 50€ για το δίκλινο).



Δείτε τις υπόλοιπες στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ