Αθηναϊκές ταράτσες:7+1 εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσετε το φαγητό σας...στα ψηλά

Απόδειξη ότι το καλοκαίρι μας χτυπά επιτέλους την πόρτα –μαζί με τα θερινά σινεμά που ανοίγουν σιγά σιγά και τα ταβερνάκια που απλώνουν τραπεζάκια έξω– είναι οι ταράτσες των αγαπημένων μας εστιατορίων και ταβερνών, που αρχίζουν να ξεσκεπάζονται, να ανοίγουν τις τζαμαρίες τους ή απλώς να ξεσκονίζουν τα λευκά τους τραπεζάκια και να μας υποδέχονται για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά.

Απόδειξη ότι το καλοκαίρι μας χτυπά επιτέλους την πόρτα –μαζί με τα θερινά σινεμά που ανοίγουν σιγά σιγά και τα ταβερνάκια που απλώνουν τραπεζάκια έξω– είναι οι ταράτσες των αγαπημένων μας εστιατορίων και ταβερνών, που αρχίζουν να ξεσκεπάζονται, να ανοίγουν τις τζαμαρίες τους ή απλώς να ξεσκονίζουν τα λευκά τους τραπεζάκια και να μας υποδέχονται για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά. Δηλώνουμε ενθουσιασμένοι, και συγκεντρώνουμε τα αγαπημένα μας ταβερνάκια και εστιατόρια που σκαρφαλώνουν στα ψηλά, αλλά κρατάνε τις τιμές τους χαμηλά. 



της Ηρώς Κουνάδη στο In@life.gr

Του Διοματάρη η Ταβέρνα



Δημοφώντος 80, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3455505 Τιμές: 15-17€ το άτομο (με χανιώτικο κρασί και τσικουδιά κερασμένη)
Είναι ένα από τα αυθεντικότερα κρητικά στέκια της Αθήνας, όπου η τσικουδιά ρέει άφθονη, μαζί με τον Μαρουβά (αυτό το υπέροχο παλαιωμένο και σούπερ δυνατό χανιώτικο κρασί που δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα), η μουσική είναι ζωντανή αλλά χωρίς μικρόφωνα, και το γαμοπίλαφο το καλύτερο που έχετε δοκιμάσει εντός αττικών συνόρων. Η όμορφη ταράτσα του προσφέρεται για ακόμα πιο ατμοσφαιρικές κρασοκατανύξεις. Στα του μενού, αξίζει να σημειώσετε, εκτός από το γαμοπίλαφο, το μυρωδάτο απάκι, το χανιώτικο μπουρέκι με πατάτες και κολοκύθια (χωρίς φύλλο) και τις κομμένες στο χέρι πατάτες με στάκα. 

Ρακομεθιά
Πρόκνης 4, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9012560 Τιμές: περί τα 15€ το άτομο (με ούζο ή χύμα κρασί)
Τη γνωρίσαμε (και σας τη συστήσαμε) τον χειμώνα που μας πέρασε, και την αγαπήσαμε για τους μερακλίδικους μεζέδες που περιλαμβάνουν σφακιανή πίτα να-γλείφεις-τα-δάχτυλά-σου, εξαιρετικούς ντοματοκεφτέδες, νοστιμότατα παστουρμαδοπιτάκια και άριστα ψημένα κρεατικά στη σχάρα (ξεχωρίζουν τα σπιτικά μπιφτεκάκια, τα μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλο και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο). Τώρα που οι καλοκαιρίες μας κάνουν επιτέλους την τιμή, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να την τιμάμε συχνότερα, κι αυτός δεν είναι άλλος από την υπέροχη χρωματιστή ταρατσούλα της μονοκατοικίας που την φιλοξενεί. 

Επ’ Αυλή



Αρχιμήδους 14, Παγκράτι, τηλ: 210 7014836 Τιμές: περί τα 15€ το άτομο (με χύμα κρασί) Μια από τις αγαπημένες μας –και σχετικά μυστικές– αθηναϊκές ταράτσες, βρίσκεται στην up and coming γειτονιά του Παγκρατίου, σε μια παλιά χαριτωμένη μονοκατοικία. Σερβίρει τίμιες γεύσεις σε πολύ καλές τιμές, με έξτρα μπόνους την πανοραμική θέα στον καταπράσινο λόφο του Αρδηττού. Οι συνταγές εμπνέονται από την παράδοση διάφορων τόπων: χοιρινός λαιμός με φασκόμηλο και μέλι από τη Μάνη, μελιτζάνα γεμιστή με λαχανικά και σερβιρισμένη με γιαουρτάκι και πάπρικα, κοκκινιστό μοσχαράκι με γραβιέρα και πιπεριές, παστίτσιο λαχανικών και γλώσσα με ψητά λαχανικά και σος πορτοκάλι. Ο κατάλογος ανανεώνεται ανάλογα με τα φρέσκα υλικά της κάθε εποχής.  

Διαβάστε τη συνέχεια στο In2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ