Πρόσκληση για ντιμπέιτ σε Σγουρό και Καμίνη απηύθυναν Δούρου και Σακελλαρίδης

Επιθετικά ξεκίνησαν τη μάχη για τον δεύτερο και τελικό γύρο η Ρένα Δούρου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που διεκδικούν την περιφέρεια Αττικής κόντρα στον Γιάννη Σγουρό και το δήμο της Αθήνας με αντίπαλο τον Γιώργο Καμίνη αντίστοιχα.

Επιθετικά ξεκίνησαν τη μάχη για τον δεύτερο και τελικό γύρο η Ρένα Δούρου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που διεκδικούν την περιφέρεια Αττικής κόντρα στον Γιάννη Σγουρό και το δήμο της Αθήνας με αντίπαλο τον Γιώργο Καμίνη αντίστοιχα.



Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, που έσωσαν τις εντυπώσεις της πρώτης Κυριακής για το κόμμα τους, έκαναν σήμερα την ίδια κίνηση, σε μία προσπάθεια να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φέρουν σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους τους. Απηύθυναν πρόσκληση – πρόκληση, η κυρία Δούρου στον κ. Σγουρό και ο κ. Σακελλαρίδης στον κ. Καμίνη για αναμέτρηση τύπου ντιμπέιτ.   

Με δεδομένο ότι και στις δύο μεγάλες μάχες των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ντέρμπι, καθώς οι αντίπαλοι έχουν μικρές διαφορές, ακόμη και οι παραμικρές κινήσεις των υποψηφίων έχουν σημασία. Όλοι συμφωνούν ότι οι αναμετρήσεις θα κριθούν στις λεπτομέρειες, καθώς ουδείς γνωρίζει ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στο εκλογικό σώμα κατά τη δεύτερη Κυριακή, το τοπίο της οποία περιπλέκεται εξαιτίας και του γεγονότος ότι θα γίνουν ταυτόχρονα και οι ευρωεκλογές.

Η κυρία Δούρου τονίζει στην ανακοίνωση με την οποία καλεί σε μονομαχία τον κ. Σγουρό τα εξής: «Για την ουσιαστικότερη ενημέρωση των πολιτών της Αττικής ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, η «Δύναμη Ζωής» προτείνει τη διεξαγωγή διακαναλικού debate με τους κανόνες ανάλογων συζητήσεων όπως διεξάγονταν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Παρακαλούμε για την άμεση συνεννόηση με τη «Δύναμη Ζωής» για τη διευθέτηση των όρων διεξαγωγής και την επίλυση τεχνικών λεπτομερειών».

Ο κ. Σακελλαρίδης το προχωρά ακόμη περισσότερο, προτείνοντας η μονομαχία των δύο υποψηφίων να περιλαμβάνει και τη δυνατότητα σε πολίτες να ρωτήσουν απευθείας τους διεκδικητές του δήμου. Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανοιχτή επιστολή του προς τον κ. Καμίνη:    

«Με δεδομένο ότι -κατά κοινή ομολογία- σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν δόθηκαν επαρκείς ευκαιρίες στους υποψηφίους και τους δημοτικούς συνδυασμούς να «διασταυρώσουν» τις προτάσεις και τα επιχειρήματα τους, θα θέλαμε σήμερα να σας καλέσουμε σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, ενόψει της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών.

Ένας τέτοιος διάλογος θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας συνάντησής μας, για παράδειγμα στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», με την παρουσία πολιτών που θα θέτουν κοινά ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες θεματικές ενότητες και χωρίς τους περιορισμούς του τηλεοπτικού χρόνου και των «παραθύρων». Η συζήτηση θα μπορεί να μεταδοθεί από το ραδιοσταθμό του «Αθήνα 9.84» και όποια τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν.

Πιστεύουμε ότι μια συνάντηση των δυο υποψηφίων δημάρχων με δημοκρατικούς και διαφανείς όρους, τους οποίους μπορούμε από κοινού να συμφωνήσουμε και να εγγυηθούμε, θα βοηθούσε αναμφίβολα τους Αθηναίους πολίτες να αποφασίσουν συνειδητά για το ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της πόλης τα επόμενα πέντε χρόνια. Προσμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ