Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis - 3.2% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζει κι άλλο την διαφορά του έναντι της Ν.Δ - Ακολουθούν με... μάχη σώμα με σώμα Ποτάμι και Χ.Α!

Στις 3,2 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις Ευρωεκλογές με βάση νέα δημοσκόπηση.

Στις 3,2 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις Ευρωεκλογές με βάση νέα δημοσκόπηση.


http://cretalive.s3.amazonaws.com/163716/kalpes_ekloges_paidi.jpg

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 24,2%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 21%.

Η έρευνα καταγράφει «μάχη» μεταξύ «Ποταμιού», Χρυσής Αυγής, αλλά και Ελιάς για την τρίτη θέση, καθώς, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καταγράφει ποσοστό 6,8%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα βρίσκεται στο 6,7%. Αίσθηση προκαλεί και η ανοδική τάση της Ελιάς η οποία βρίσκεται στο 6,5%.

Πιο πίσω βρίσκονται το ΚΚΕ με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 2,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%.

Το 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,7%.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Αναφορικά με την παράσταση νίκης οι πολίτες φαίνονται πεπεισμένοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Ειδικότερα το 13% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος με μεγάλη διαφορά και το 32% με μικρή διαφορά.

Στον αντίποδα ένα 3% εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά και το 35% πως θα περάσει πρώτη με μικρή διαφορά.

Κατά των πρόωρων εκλογών οι πολίτες

Στο δίλημμα εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 58% επιθυμεί να μην υπάρξουν εθνικές εκλογές, ενώ ένα 38% θέλουν νέα εκλογική αναμέτρηση.

Που κατατάσσονται οι αναποφάσιστοι

Αναφορικά με τους αναποφάσιστους, η έρευνα της Metron Analysis καταγράφει ότι το 9% αυτών είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ το 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, οι 8 στους δέκα επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ