Γνωρίστε τις 5 παραθαλάσσιες πόλεις, στην κυριολεξία δίπλα στο κύμα για τις πρώτες σας βουτιές!

Στην εκπνοή της άνοιξης ετοιμάζουμε ακόμα μια απόδραση, σε πόλεις δίπλα στο κύμα, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε καράβι. Εδώ επιλέγουμε να κάνουμε και την πρώτη βουτιά για φέτος.

Στην εκπνοή της άνοιξης ετοιμάζουμε ακόμα μια απόδραση, σε πόλεις δίπλα στο κύμα, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε καράβι. Εδώ επιλέγουμε να κάνουμε και την πρώτη βουτιά για φέτος.
 
Πάργα



Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι γης δίπλα στη θάλασσα δεν ξεγλίστησε από κάποιο νησί αλλά είναι τμήμα της Ηπείρου. Αυθεντική ηπειρώτισσα λοιπόν, η Πάργα, αλλά με νησιώτικο και κοσμοπολίτικο αέρα. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, η Πάργα, είναι η “νησιωτική” απόδραση της περιοχής: στενά και ανηφορικά δρομάκια με μαγαζάκια, ολάνθιστες γειτονιές, διατηρητέος οικισμός, ενετικό κάστρο με υπέροχη θέα στη γύρω περιοχή, αμμουδερές παραλίες και το καρτποσταλικό νησάκι της Παναγίας συνθέτουν το κουκλίστικο σκηνικό της. Η Πάργα έχει όμως και ένα ακόμα ακαταμάχητο ατού: από το λιμανάκι της ξεκινούν καθημερινά καραβάκια για ημερήσιες κρουαζιέρες στους κοντινούς Παξούς και Αντίπαξους.
 
 
 
Πρώτες βουτιές: Στην κεντρική παραλία της πόλης, το Κρυονέρι, με άμμο και βότσαλα ή στο Βάλτο, τη διασημότερη παραλία της περιοχής. Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης πίσω από το κάστρο, έχει μήκος 3χλμ και καλή οργάνωση.
 
Πού να μείνετε: Στο πολυτελές Salvator, που είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε πλαγιά με θέα που φτάνει στους Παξούς. Μίνιμαλ αισθητική, τολμηρά χρώματα και design με την υπογραφή του Άγγελου Αγγελόπουλου, spa, πισίνες και ιταλικό εστιατόριο (Κυπέρι, Πάργα, τηλ: 26840 32910, http://salvator.gr). Εναλλακτικά, στo Enetiko Resort με κομψή αρχιτεκτονική, στρώματα και έπιπλα Coco-Mat, πισίνα, σάουνα, χαμάμ και υδρομασάζ (Ρήγα Φεραίου, τηλ.: 26840 32900, www.enetikoresort.com).
 


Πύλος



Στην Πύλο θα πάμε για να ανακαλύψουμε αυτό που τόσο καιρό ήταν μπροστά στα μάτια μας. Το βασίλειο του σοφού βασιλιά Νέστορα δεν ήταν για τους περισσότερους παρά μια όμορφη πόλη της Πελοποννήσου με σπουδαία ιστορία. Χρειάστηκε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση στην Costa Navarino με ξενοδοχεία, γήπεδο γκολφ και spa για να μπει η Πύλος για τα καλά στον τουριστικό χάρτη. Στην Πύλο θα πάμε για τα απίστευτα νερά του Ιονίου που βρέχουν τις ακτές της, για τα αρχοντικά, για τα δύο κάστρα το Παλαιόκαστρο και το Νιόκαστρο, την εύφορη γη, τους υγροβιότοπους, τα ταβερνάκια με τις ντόπιες λιχουδιές και τη νησιώτικη φινέτσα της, με την υπογραφή των Γάλλων αρχιτεκτόνων του στρατηγού Μεζόν, που τη σχεδίασαν το 1829.
 
 
 
Πρώτες βουτιές: Στη Βοϊδοκοιλιά, την πιο δημοφιλή παραλία της περιοχής και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας. Σχηματίζει ένα τέλειο ημικύκλιο και είναι απάνεμη με γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά και ψιλή άμμο. Δεν είναι οργανωμένη γι'αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται 10 χλμ από την Πύλο, ακριβώς δίπλα στον υγροβιότοπο της Γιάλοβας.
 
 
 
Πού να μείνετε: Στα υπερπολυτελή The Romanos Resort (τηλ.: 27230 96000
www.romanoscostanavarino.com) και The Westin Resort (τηλ.: 27230 95000, www.westincostanavarino.com) στην Costa Navarino ή στο Karalis Beach Hotel, χτισμένο πάνω στη θάλασσα κάτω από το κάστρο με 14 πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια (Παραλία Πύλου, τηλ.: 27230 23021, http://karalisbeach.gr).



Δείτε τους υπόλοιπους προορισμούς στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ