Αποκλειστικό: Good News: Το Facebook των σκύλων είναι εδώ! Γνωρίστε το thedogdate, το πρώτο Site Κοινωνικής Δικτύωσης για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου! (φωτό & βίντεο)

Ναι, είναι αλήθεια! Υπάρχει Facebook για... σκύλους! Το πρώτο Site κοινωνικής δικτύωσης για τους τετράποδούς μας φίλους είναι γεγονός!

Ναι, είναι αλήθεια! Υπάρχει Facebook για... σκύλους! Το πρώτο Site κοινωνικής δικτύωσης για τους τετράποδούς μας φίλους είναι γεγονός! Ο λόγος για το Thedogdate, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει το προφίλ του πιο πιστού του συντρόφου, να γνωρίσει και να διατηρήσει επαφή με άλλους ιδιοκτήτες και... σκύλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών και να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο με θέματα που αφορούν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου! Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του DogDate, Γιώργο Βογιατζάκη, ο οποίος έδωσε απαντήσεις στις πιο εύλογες απορίες μας! Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.



Xάρης Αποστολόπουλος: Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε το dogdate το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους; Τίνος ήταν η ιδέα και τι σας ώθησε στην υλοποίησή της;

Γιώργος Βογιατζάκης: Το www.thedogdate.com ήταν μία ιδέα του Διονύση Ξένου ο οποίος ήθελε να κάνει κάτι για τα σκυλάκια τα οποία και λατρεύει! Σύμφωνα με κάποιες έρευνες το 10% των σελίδων του facebook έχει να κάνει με κατοικίδια, έτσι ο Διονύσης αποφάσισε να φτιάξει την δικιά τους κοινότητα! Εγώ έχω αναλάβει την εξ ολοκλήρου την προώθηση του site.

ΧΑ: Σίγουρα, το «dog-date» θυμίζει κάτι από ραντεβού, από γνωριμίες… Έχει να κάνει μήπως και με... σκυλοπροξενιά για ζευγαρώματα καθαρόαιμων κοκ;

ΓΒ: Ναι η ονομασία μπορεί να θυμίζει κάτι τέτοιο άλλα δεν έχει καμία σχέση το site μας με αγοραπωλησίες και ζευγαρώματα! Η έννοια του date στο thedogdate είναι απλά η συνάντηση.



ΧΑ: Τι μπορεί να κερδίσει ο φιλόζωος ή ο ιδιοκτήτης σκύλου, αν εγγραφεί στο site σας ο ίδιος και το ζωάκι του; Τι πληροφόρηση του παρέχει και γιατί θεωρείτε πως αξίζει την προσοχή του κόσμου;

ΓΒ: Ο φιλόζωος μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα μέσα από το site καθώς οτιδήποτε έχει το thedogdate μέσα, αφορά σκυλάκια! Για αρχή μπορεί να συνομιλήσει με εκπαιδευτές, κτηνιάτρους, pet shop κλπ για οτιδήποτε τον απασχολεί! Επίσης μπορεί να γνωρίσει άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και να μοιραστεί μαζί τους διάφορες εμπειρίες!


ΧΑ: Ποιος είναι ο σκοπός του site; Πού στοχεύετε;

ΓΒ: Σκοπός του site μας είναι αφύπνιση όλων των ανθρώπων για εξοικείωση με τα σκυλιά, η μείωση κρουσμάτων κακοποίησης και η καλύτερη αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στους τετράποδους φίλους μας (δημιουργία περισσότερων πάρκων, περίθαλψη-στείρωση αδέσποτων κλπ). Ενημέρωση για τρόπους εκπαίδευσης και αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων του σκύλου σε όσους δεν γνωρίζουν.
Επίσης μέσα από το www.thedogdate.com μπορεί ο κάθε ένας να συνομιλήσει με άλλους ιδιοκτήτες,  κτηνιάτρους, εκπαιδευτές, pet shop για οτιδήποτε τον απασχολεί. Κατ επέκταση μέσα από το site ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να μάθει σε ποιες περιοχές υπάρχουν φόλες κλπ. Όνειρό μας είναι αυτό το site να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα σκύλων που θα φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με αυτά τα υπέροχα τετράποδα.



ΧΑ: Ποια είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου;

ΓΒ: Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και πολύ θετική αν σκεφτείτε ότι ήδη στους 2 μήνες λειτουργίας του site μετράμε εκατοντάδες μέλη τα οποία αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Επίσης ακούμε πολύ θετικά σχόλια και από ανθρώπους που δεν έχουν σκύλο ότι τους άρεσε η ιδέα!

ΧΑ: Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι;

ΓΒ: Μακάρι όλες οι οικογένειες να υιοθετούσαν ένα σκυλάκι γιατί ως γνωστών ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος και η εμπειρία του να έχει κάποιος ένα τετράποδο φίλο είναι απίστευτη. Ο σκύλος όμως δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα ζωντανό πλάσμα που έχει πολλές ανάγκες και χρειάζεται συνέχεια φροντίδα, για αυτό αν κάποιος θέλει να πάρει σκυλάκι θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος πως θα του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται.



ΧΑ: Είστε υπέρ της αγοράς κατοικιδίων;

ΓΒ: Καταρχήν δεν ξεχωρίζουμε ούτε ράτσες ούτε τίποτα όλα τα σκυλάκια τα θεωρούμε ίδια και τα αγαπάμε το ίδιο! Είμαστε υπέρ της αγοράς εφόσον τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ο κάθε εκτροφέας φέρεται στα κουτάβια με τον τρόπο που πρέπει. Επίσης όμως είμαστε και υπέρ της υιοθεσίας και φροντίδας των αδέσποτων.



ΧΑ: Εσείς έχετε σκυλάκι;

ΓΒ: Ο Διονύσης έχει τον κουραμπιέ (γαλλικό μπουλντόγκ) ο οποίος είναι 3 ετών και εγώ έχω τη Μάγια (κόκερ σπανιέλ) η οποία είναι 1,5 έτους.
Όπως σας είπα και πιο πάνω η εμπειρία του να έχει κάποιος σκύλο είναι απίστευτη, η Μάγια είναι η πρώτη τετράποδη φίλη μου έχω τρέλα μαζί της και μετανιώνω που τόσα χρόνια δεν είχα σκυλάκι. Ο Διονύσης είχε πολλά σκυλιά στην ζωή του, ποτέ δεν έμενε χωρίς τετράποδο φίλο και πάντα τα έχει μαζί του!


ΧΑ: Πώς μπορεί να γίνει κάποιος χρήστης του DogDate;

ΓΒ: Με δύο πολύ απλά και κατανοητά για όλους βήματα και το κυριότερο είναι πως η εγγραφή είναι δωρεάν. Απλά ο κάθε ιδιοκτήτης εισάγει κάποια στοιχεία για το σκυλάκι του  (όνομα, ημερομηνία γέννησης, περιοχή διαμονής και ένα e-mail) ανεβάζει μία photo profile και είναι έτοιμος να γνωρίσει πολλούς καινούριους φίλους.



Λίγα λόγια για τον Διονύση Ξένο και τον Γιώργο Βογιατζάκη

  • Ο Διονύσης Ξένος -ή απλά Berlin Tattoo- είναι ένας tattoo artist, ο οποίος έχει ενσωματώσει τη δική του τέχνη μέσα στο tattoo. Κάνει τα δικά του σχέδια, που είναι ένα είδος αφηγηματικού κυβισμού. Το DogDate ήταν ιδέα δική του, καθώς ήθελε να κάνει κάτι για τα σκυλάκια, τα οποία και λατρεύει.



Έχει ένα γαλλικό μπουλντόγκ, τον Κουραμπιέ.

  • Ο Γιώργος Βογιατζάκης έχει τελειώσει Eμπορίας και Διαφήμισης στη Θεσσαλονίκη και η αγάπη του για τα σκυλάκια τον έφερε κοντά με τον Διονύση και έτσι ξεκίνησε και η συνεργασία για το site.



Στην αγκαλιά του στη φωτογραφία είναι η Μάγια, ένα κόκερ σπάνιελ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ