Η πανηγυρική του ΣΕΒ με νέο Πρόεδρο, επίσκεψη... έκπληξη Τσίπρα, απαιτήσεις Σαμαρά & υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας!

Η εποχή που ο ΣΕΒ άρθρωνε πολιτικό λόγο - ορισμένες φορές οξύ - και διεκδικούσε να ασκήσει πολιτική στα όρια που η διοίκηση του θεωρούσε ότι του αναλογούσε, τελείωσε.

Η εποχή που ο ΣΕΒ άρθρωνε πολιτικό λόγο - ορισμένες φορές οξύ - και διεκδικούσε να ασκήσει πολιτική στα όρια που η διοίκηση του θεωρούσε ότι του αναλογούσε, τελείωσε.

Τέλος εποχής στον ΣΕΒ - Επαναφορά στην «κανονικότητα»
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος (Α) και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος , Θεόδωρος Φέσσας.

Οι εκλογές στον κορυφαίο επιχειρηματικό σύνδεσμο της χώρας, που έγιναν το πρωί της Τετάρτης και η εκλογή του κ. Θεόδωρου Φέσσα, σηματοδότησαν το τέλος μιας φιλόδοξης περιόδου και την επαναφορά στην «κανονικότητα». Με μία μικρή διαφορά ότι ο σύνδεσμος απέκτησε και αυτός τον δικό του Επίτιμο Πρόεδρο, τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Ο τίτλος του απονεμήθηκε πανηγυρικά.

Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν - μιλώντας με βεβαιότητα - ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν σκοπεύει να σωπάσει. Αντιθέτως δοθείσης ευκαιρίας θα συνεχίζει να υποστηρίζει δημοσίως τις απόψεις που μέχρι τώρα εξέφραζε ως πρόεδρος. Η σημειολογία της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα και η ξενάγηση του εν μέσω των δύο προέδρων - του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντα - είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς την διαφορά αντίληψης των δύο ανδρών, αναφέρει το ΒΗΜΑ.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ήταν άνετος - έχει πιστωθεί το άνοιγμα προς τον Σύριζα - και ήταν αυτός που έσπευδε να απαντά στις απορίες του Τσίπρα. Περίπου απολάμβανε αυτό που έκανε. Αντιθέτως ο κ. Φέσσας ευρισκόμενος εκ δεξιών του προέδρου του Σύριζα στη σύντομη ξενάγηση στα ταμπλό του συνδέσμου, ένιωθε μάλλον αμήχανος ήταν λίγες φορές που πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα ή να ανταλλάξει σκέψεις μαζί του και φάνηκε να νιώθει πιο άνετα όταν έγινε αναφορά στον κλάδο της πληροφορικής κάνοντας μία στιγμιαία μνεία για την εταιρεία του.
Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας που διαδέχθηκε τον επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες απελθέντα πρόεδρο, έδωσε το στίγμα των αντιλήψεων του και του τρόπου με τον οποίο θα πολιτευθεί στην πανηγυρική εκδήλωση, στο βράδυ της Τετάρτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κάλπη υπαγορεύει «να αλλάξουμε μέσα στη σταθερότητα». Ο κ. Δασκαλόπουλος στην μεσημεριανή του παρέμβαση υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για «ανήσυχη προσμονή».
Ειδικότερα ο κ. Φέσσας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «ο ΣΕΒ πάντα ήταν  ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της χώρας  στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια». Και επεσήμανε όμως  πως η ευρωζώνη έχει  θωρακιστεί θεσμικά απέναντι σε όσους δεν σέβονται τους κανόνες και για αυτό το λόγο «έχει σημασία να κερδίζουμε κάθε μέρα τη στήριξη της Ευρώπης με το σπαθί μας, όχι ζητώντας χάρες και δανεικά».   
Πρόσθεσε  πως δεν πρέπει να αναζητούμε εξωτερικούς εχθρούς για να καλύψουμε τις δικές μας ευθύνες αφού η Ελλάδα δεν αξιοποίησε τα κοινοτικά κονδύλια, δεν δημιούργησε μια ανοικτή, ανταγωνιστική οικονομία και κυρίως εκτός από τη δημοσιονομική προσαρμογή κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν προχώρησε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις.  «Εδώ που φτάσαμε όμως, η συνεννόηση είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά. Για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες μιας δύσκολης τετραετίας. Η ισότιμη παραμονή μας στον πυρήνα της Ευρώπης και στην ευρωζώνη, εξαρτάται από την ικανότητά μας να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση που προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 54,5 δις. ευρώ  και τη δημιουργία 770.000  θέσεων εργασίας μέχρι το 2021 λέγοντας ότι «αποτελεί ένα σημαντικό και συνεκτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη αφού προτάσσει τις διαρθρωτικές αλλαγές ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας και επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πόρων θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα».
 Επίσης, υπερθεμάτισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παράγει και μόνο η βιομηχανία και η μεταποίηση θα προσθέσουν αξία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται στην χώρα μας.  «Η Ελληνική οικονομία εκτός από τον τουρισμό και τη ναυτιλία χρειάζεται και περισσότερες εξαγωγές αφού οι εξαγωγές της μεταποίησης υπολείπονται σημαντικά του Ευρωπαϊκού μέσου όρου», υποστήριξε ο κ. Φέσσας.
Ο νέος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι απέναντι στην Πολιτεία. «Είμαστε στο ίδιο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Η Πολιτεία χρειάζεται τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία του επιχειρηματικού κόσμου. Πολλά κρίσιμα ζητήματα είναι αδύνατον να τα γνωρίζει η πολιτική εξουσία, λόγων των συχνών αλλαγών σε θέσεις ευθύνης. Η δημόσια διοίκηση επίσης χρειάζεται τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να ανταποκριθεί  στις απαιτήσεις των καιρών»  
Και τελειώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ εντόπισε τρεις κρίσιμες κατ΄ αυτόν παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως είναι η ανταμοιβή της παραγωγικότητας με διανομή κερδών στο προσωπικό που να μην εξανεμίζονται από φόρους, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους με μείωση των εισφορών και την εγκαθίδρυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης με προγράμματα του ιδιωτικού τομέα ώστε να μπορούν οι μισθωτοί να βλέπουν το μέλλον με κάποια στοιχειώδη σιγουριά.​
Από την άλλη πλευρά η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών συνεχίστηκε από το βήμα της εφετινής γενικής συνέλευσης του συνδέσμου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε ευθέως την δυνατότητα της κυβέρνησης - «δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση» -  να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος είτε στην πρόταση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση -  και κάλεσε την ηγεσία του ΣΕΒ σε συνεργασία λέγοντας να «έχουμε  μία λειτουργική θεσμική σχέση». 

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θόδωρος Φέσσας στη σύντομη παρέμβαση του σημείωσε πως «σας υπόσχομαι ότι ο διάλογος που άνοιξε μεταξύ του ΣΕΒ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί με την ίδια σοβαρότητα για την διερεύνηση κοινών λύσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα».
Κι ο απερχόμενος πρόεδρος του συνδέσμου - και Επίτιμος από σήμερα - κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε πέρυσι την συζήτηση με τον πρόεδρο του Σύριζα προκαλώντας σφοδρές πολιτικές και επιχειρηματικές αντιδράσεις, στην ομιλία του αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στο εκλογικό αποτέλεσμα το χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα «ανήσυχης προσμονής» και πρότεινε τον «διάλογο ανάμεσα στην Αριστερά και τη σύγχρονη επιχειρηματική τάξη για να βρεθούν σημεία σύγκλισης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Ειδικότερα ο πρόεδρος του Σύριζα στην ομιλία του εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές έως τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών την οποία ζητεί επιμόνως.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυβέρνηση σε «αποδρομή» τον συνασπισμό Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και υπεραμύνθηκε της θέσης ότι μετά την ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε «βάρος της κοινωνίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις» και να δεσμεύει, όπως είπε τις τις επόμενες γενιές με μια δήθεν διαπραγμάτευση.

Επικαλούμενος τον διεθνή Τύπο, τόνισε ότι η «νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα σε καλύτερη διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους».

Κατόπιν τούτων, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν δικαιούται «να συνεχίσει να κλείσει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση».

Κατά τον ίδιο, αντιθέτως, «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι σε διαδικασία αποδρομής δε δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση και να μην έχει τη συμφωνία του πρώτου κόμματος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη μας».

Ο κ. Τσίπρας τέλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία».

Το οικονομικό πρόγραμμα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα αναπτύξει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, είπε για

* Επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ
*Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα
*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και
επιχειρήσεων
* Διαφανές,  σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο όπου θα φορολογούνται τα κέρδη και όχι η παραγωγή.
* Μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
*Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα και μείωση τιμής για τη βιοτεχνία
*Απελευθέρωση των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία
*Στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό
φορέα ειδικού σκοπού.

Για τη νέα διοίκηση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι προσδοκά «σε συνεργασία με ειλικρίνεια» καθώς και την ανάπτυξη μιας λειτουργικής θεσμικής σχέσης το σύνδεσμο. Και κατέληξε επαναλαμβάνοντας «την επιδίωξη μας να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και να αναπτύξουμε μια λειτουργική, θεσμική σχέση με τον Σύνδεσμό σας. Έχουμε έναν δύσβατο δρόμο μπροστά μας. Γνωρίζουμε καλά ότι εμείς δεν θα παραλάβουμε απλά καμμένη γη. Θα παραλάβουμε μια χώρα διχασμένη και διαλυμένη, πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά. Θα την επανενώσουμε όλοι μαζί και θα την οδηγήσουμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή θα είναι η ιστορική αποστολή μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ». Το βράδυ ο Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ των άλλων πως «η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης, μπαίνει φέτος στην ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια Ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά. Και για όλες τις επόμενες χρονιές… Αυτά προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, εκείνοι οι οποίοι μέχρι πρόσφατα περιέγραφαν με τα πιο μελανά χρώματα την ελληνική οικονομία. Και τώρα προβλέπουν ανάκαμψη φέτος, ανάπτυξη 2,9% του χρόνου, το 2015, ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη, 3,7% για το 2016, μείωση της ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες ως το 2018 και ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έως το 2020!  
Και μάλιστα, πριν λίγες ώρες μόλις, ανακοινώθηκε ότι με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε στην Ελλάδα το 99,1  το Μάιο, από 95,4 τον Απρίλιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικός αυτός ο αριθμός γιατί πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 και είναι ο δείκτης οικονομικού κλίματος από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε αυτή  η ύφεση που κυριολεκτικά εξουθένωσε τη χώρα. Και αυτό αποτελεί άλλη μια πολύ κρίσιμη επιβεβαίωση…

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών. Πράγματι, είχαμε πάρα πολλά χρόνια να ακούσουμε τέτοιες θετικές εκτιμήσεις για την προοπτική της οικονομίας μας».
Και πρόσθεσε ότι «αυτά προβλέπουν εκείνοι. Αν όμως εμείς κάνουμε τα σωστά και εφ' όσον παραμείνουμε στο σωστό δρόμο, θα πάμε ακόμα καλύτερα από εκείνα που εκείνοι προβλέπουν. Κι ακόμα ταχύτερα…  Άλλωστε, τα δύο τελευταία χρόνια, πήγαμε καλύτερα από τις προβλέψεις τους. Κι αν συνεχίσουμε να είμαστε στο σωστό δρόμο, θα εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε καλύτερα…».
Επίσης σημείωσε πως «αυτές τις αισιόδοξες προοπτικές τις επιβεβαιώνει και ο πλέον αυστηρός κριτής όλων: οι διεθνείς αγορές! Οι οποίες μας υποδέχθηκαν πολύ νωρίτερα απ' ότι ήλπιζε οποιοσδήποτε, και πολύ πιο ενθαρρυντικά απ' ό,τι πιστεύαμε και εμείς οι ίδιοι. Και με τη συνεχή βελτίωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, φαίνεται πια καθαρά ότι η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα  έχει επιστρέψει. Έχει επιστρέψει για τα καλά. Κι έχει επιστρέψει για να μείνει… Και κάτι τελευταίο στο σημείο αυτό: Όπως θα έχετε ίσως παρατηρήσει, τώρα ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται πια από το τι έγινε ως τώρα, στο τι θα γίνει από δω και στο εξής!».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «θα ήθελα και έχω την ανάγκη να τονίσω τρία πράγματα:
-Δίνουμε καθημερινά τη μάχη κατά της γραφειοκρατίας. Με την ενιαία αδειοδοτική αρχή, με το fast track, με την αλλαγή του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, με το συμψηφισμό οφειλών των επιχειρηματιών από και προς το δημόσιο, αλλά και μεταξύ τους. Τώρα με το ΦΠΑ, αργότερα και με τις άλλες οφειλές…
Θέλω τη βοήθειά σας. Το τέρας της γραφειοκρατίας είναι πολύ πιο δυνατό από ότι πίστεψε ποτέ ο οιοσδήποτε. Και τώρα πιστεύω ότι νικιέται και θα το νικήσουμε. Εσείς το βλέπετε κάθε μέρα μπροστά σας. Κι εμείς το αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, το πολεμάμε κάθε μέρα και με επιμονή θα το νικήσουμε ως το τέλος.
Το είπα και προχθές: επιζητώ, θέλω μια Ελλάδα όπου καθένας θα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει μια απλή επιχείρηση μέσα σε μια μέρα! Και για τις μεγάλες επενδύσεις να μην χρειάζονται παραπάνω από μερικές εβδομάδες για αδειοδότηση, και μερικούς μήνες για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτός είναι ο στόχος μου και το ξέρετε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί και το ξέρω. Αλλά έχουμε ήδη κάνει μεγάλα βήματα προς τα κει και το βλέπετε. Μαζί πρέπει να κάνουμε και τα υπόλοιπα.
-Μεγάλη μεταρρύθμιση που έχουμε μπροστά μας είναι και να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας αν θέλουμε να αναμορφώσουμε τη χώρα. Αλλά πρέπει να της δώσουμε κι εμείς τα μέσα να κάνει τη δουλειά της. Κι αυτό είναι κύριος στόχος μας στο εξής. Θέλω μια Ελλάδα που οι υποθέσεις θα τελεσιδικούν στο ίδιο χρονικό διάστημα που τελειώνουν, παρόμοιες, αντίστοιχες υποθέσεις, παντού στον κόσμο. Μαζί θα το πετύχουμε!
 -Τρίτον, εκεί που είναι η δική μου εμμονή και πίστη βαθιά, η μείωση των φόρων. Όπως είχα την ευκαιρία να πω και προχθές, δεν υπόσχομαι τίποτε που δεν έχω βρει πώς να το πληρώσω, αλλά και δεν ξεχνώ τις μεγάλες προτεραιότητες που έχω θέσει».  
Αναφορικά με το θέμα της φορολογία ο κ. Σαμαράς είπε στο ακροατήριο των επιχειρηματιών ότι «Βέβαια η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά δεν την παραπέμπουμε στις ελληνικές καλένδες! Το φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε «οδικό χάρτη», δηλαδή συνολικό πρόγραμμα και για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια».  
Και διευκρίνισε πως «υπάρχουν αρκετά θέματα. Θα τα δείτε το επόμενο διάστημα. Αλλά το πρώτο που μπορώ να σας πω, είναι ότι να κάνουμε πιο ανθρώπινο τον εισπρακτικό μηχανισμό: Άτεγκτο ναι, απέναντι στους φοροφυγάδες. Γιατί αυτοί κλέβουν τον διπλανό τους. Αλλά με κατανόηση και πραγματικά διευκολυντικό, διευκολυντική νοοτροπία, απέναντι στους ανθρώπους που αληθινά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη. Ώστε να μπορέσουν να φανούν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους χωρίς να πνίγονται καθημερινά. Εδώ έγιναν λάθη. Κι αυτά τα λάθη θα τα διορθώσουμε».  
Ενώ για το επενδυτικό κλίμα ανέφερε ότι «και οι παραγωγικές επενδύσεις τώρα πλέον ξεμπλοκάρουν. Ξένοι ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και ο Πρωθυπουργός της Κίνας, έρχονται για συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες. Μία σειρά από ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα το καλοκαίρι για επενδύσεις. Ήδη άλλωστε έχω ανακοινώσει 37,6 δισεκατομμύρια ξένων κεφαλαίων που μπαίνουν στην Ελλάδα. Πρέπει τώρα να προωθήσουμε τις επενδύσεις που ήδη εγκρίθηκαν και να προσελκύσουμε κι άλλες. Έτσι μόνο μπορεί να μειωθεί πραγματικά η ανεργία.
Και πρωταγωνιστής πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα. Διότι όλες οι προϋποθέσεις για να κάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες επενδύσεις, αποκαθίστανται. Κλίμα, ψυχολογία, ρευστότητα, όλα αλλάζουν! Και σας καλώ απόψε από αυτό το βήμα να πρωτοστατήσετε σε αυτό! Γιατί, άλλωστε, να έλθει ο ξένος να επενδύσει εδώ, αν δεν επενδύσει ο Έλληνας στον τόπο του;
 Βεβαίως, όλα αυτά θα γίνουν, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο οποιαδήποτε στιγμή τα πλεονάσματα. Γιατί στην κατάσταση που βρεθήκαμε δεν θα αφήσουμε να ξαναμπεί η χώρα ποτέ! Πέρασε για πάντα η εποχή που η Ελλάδα έβγαζε ελλείμματα και χρέη εκτός ελέγχου. Αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε όλοι μαζί και να το περιφρουρήσουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ