Την αδυναμία μου στα ταξίδια την γνωρίζετε: Skywalks βόλτες στον ουρανό τώρα από το Όκλαντ στην Αριζόνα και από το Τιρόλο στο Μακάο το Σικάγο & τη Σιγκαπούρη (φωτό)

Κρεμαστές γέφυρες, κάθετοι κήποι και πλατφόρμες παρατήρησης που προσφέρουν αξέχαστες αναμνήσεις (και... τέλειες φωτογραφίες) σε όσους δεν φοβούνται τα ύψη.

Κρεμαστές γέφυρες, κάθετοι κήποι και πλατφόρμες παρατήρησης που προσφέρουν αξέχαστες αναμνήσεις (και... τέλειες φωτογραφίες) σε όσους δεν φοβούνται τα ύψη.


Skywalk / Οκλαντ, Νέα Ζηλανδία



Εδώ θα φορέσετε την πορτοκαλί φορεσιά που θα σας δώσουν και θα ετοιμαστείτε για μια βόλτα στον... ουρανό. Και συγκεκριμένα για να διανύσετε -σφιχτοδεμένοι εννοείται, αλλά χωρίς να στηρίζεστε πουθενά- έναν εξωτερικό στενό διάδρομο που περιτριγυρίζει τον πύργο σε ύψος 192 μ. από την πόλη και το ωραίο λιμάνι της. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να κάνετε παιχνίδια με τον αέρα και οι ακόμη πιο θαρραλέοι να δοκιμάσετε την εμπειρία του skyjump - ναι, είναι ό,τι λέει το όνομά του! Βρίσκεστε, σημειωτέον, στο ψηλότερο κτίριο της Νέας Ζηλανδίας.
>  90 € για τους ενηλίκους και 72 € για τα παιδιά (10-15 ετών) για το skywalk - οι τιμές για το skyjump είναι πιο υψηλές, ενώ υπάρχουν και προσφορές για κρατήσεις από την ιστοσελίδα skywalk.co.nz

Grand Canyon Skywalk / Αριζόνα, ΗΠΑ



Για τους περισσότερους αρκεί και μόνο ότι κατάφεραν να φτάσουν και να δουν το περίφημο Μεγάλο Φαράγγι, Grand Canyon, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αν ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει και η δυνατότητα να περπατήσετε το γυάλινο skywalk που προεξέχει 21 μ. από το χείλος του γκρεμού στη θέση Eagle Point και προσφέρει μια διαδρομή σε ύψος από 150 έως 240 μ. πάνω από τα έγκατα του φαραγγιού.
> 30 € για τους ενηλίκους και 26 € για τα παιδιά συν οι φόροι, www.hualapaitourism.com

Η πεζογέφυρα Tiefenbachkogl / Βόρειο Τιρόλο, Αυστρία



Αν θέλετε να απολαύσετε πανοραμική θέα στις αυστριακές Αλπεις και μάλιστα προς την ψηλότερη κορυφή (Wildspitze, υψόμετρο 3.766), είστε στο σωστό σημείο: σε μια πλατφόρμα μήκους 20 μ., που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και σε κάθε περίπτωση απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα ύψη πολύ. Είναι εγκατεστημένη στον ψηλότερο σταθμό του βουνού Tiefenbach στο αυστριακό Τιρόλο και είναι μία από τις τρεις πεζογέφυρες που βρίσκονται πάνω από τα 3.000 υψόμετρο στην ευρύτερη περιοχή του Sölden.
> Για τη φετινή σεζόν η πεζογέφυρα θα είναι ανοιχτή από τις 28 Ιουνίου έως τις 12 Οκτωβρίου και το ημερήσιο εισιτήριο είναι 14,50 € για τους ενηλίκους και 7,50 € για τα παιδιά. Το χειμώνα θα έρθετε εδώ για να κάνετε και σκι, οπότε το κόστος είναι πιο υψηλό, καθώς περιλαμβάνει και τα λιφτ (48 € για τους ενηλίκους και 24 € για τα παιδιά).

Skywalk X / Macau Tower, Μακάο, Κίνα
Σε τούτο τον πύργο, που είναι ένας από τους ψηλότερους του κόσμου και βρίσκεται στο Μακάο της νοτιοανατολικής Κίνας, θα έρθετε μονάχα αν θέλετε να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Γιατί εδώ, σε ύψος 233 μ. από τη γη, θα δεθείτε καλά με σκοινί μήκους 1,8 μ. και θα... περπατήσετε κυριολεκτικά στον ουρανό σε έναν εξωτερικό διάδρομο που αγκαλιάζει τον πύργο. Δείτε τις εικόνες και θα καταλάβετε. Κυρίως αν ανήκετε σε αυτούς που θα το τολμούσαν ή στους άλλους που θα το έβαζαν στα πόδια. Αν είστε από τους πρώτους, η δράση στο Macau Tower δεν έχει τέλος. Εδώ μπορείτε να κάνετε επίσης ένα από τα ψηλότερα bungie jump του κόσμου, αφού πρώτα ανεβείτε σε μια κάθετη σκάλα ύψους 100 μ. για να φτάσετε στην κορυφή απ’ όπου θα κάνετε το μεγάλο άλμα.
> 72,50 € το Skywalk X, www.macautower.com.mo

Skypoint Climb / Queensland, Αυστραλία



Ελάτε για μια selfie με την ωραία γκρι στολή που θα σας δώσουν και φόντο το Queensland, τη δεύτερη μεγαλύτερη, αλλά τρίτη σε πληθυσμό, πολιτεία της Αυστραλίας. Πού θα βγάλετε τη φωτογραφία; Στον ουρανοξύστη Q1 και σε ύψος 322 μ. από τη γη! Πιο συγκεκριμένα, θα ξεκινήσετε από τον 77ο όροφο στα 240 μ. να ανεβαίνετε -δεμένοι με σκοινιά- μια εξωτερική σκάλα 30 μ., η οποία καταλήγει σε μια πλατφόρμα με πανοραμική θέα στην αυστραλιανή ΧρυσήΑκτή και όπου φτάνει το μάτι. Αν πάλι δεν είστε για... έξω, το κτίριο προσφέρει και παρατηρητήριο σε εσωτερικό χώρο με μεγάλες τζαμαρίες και το ωραίο all day καφέ και μπαρ Seventy7.
> Από 33 ευρώ οι ενήλικοι, www.skypoint.com.au

The Ledge / Σικάγο
Αφορμή για να δημιουργηθεί η γυάλινη αυτή εγκατάσταση στάθηκε μια χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Η πιο κουφή μέρα του Φέρις Μπιούλερ», όπως έχει αποδοθεί ο τίτλος της στα Ελληνικά (Ferris Bueller’s Day Off, 1986), όπου τρεις φίλοι πίεζαν τα κεφάλια τους στο τζάμι για να θαυμάσουν την πανοραμική θέα της πόλης του Σικάγο. Ακόμη όμως και αν δεν θυμάστε την ταινία, πόσω μάλλον την εν λόγω σκηνή, το θέμα είναι ότι έκτοτε κατασκευάστηκε στον 103ο όροφο του Willis Tower, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα, ένα γυάλινο κουτί που εξέχει 1,3 μέτρα από τον ουρανοξύστη και «βλέπει» από ύψος 412 μ. πάνω από τη γη. Αν η μέρα είναι καθαρή, μπορείτε από εδώ να δείτε σε τέσσερις διαφορετικές πολιτείες!
> $19 (14 €) για τους ενηλίκους και $12 (9 €) για τα παιδιά, theskydeck.com

Supertree Grove ή το Αλσος των Υπερδέντρων / Σιγκαπούρη



Αυτό το αλλιώτικο άλσος αποτελείται από ένα σύμπλεγμα δώδεκα γιγάντιων τεχνητών δέντρων, που τις νύχτες φωτίζονται με ιδιαίτερο τρόπο  σχηματίζοντας έναν φουτουριστικό κήπο. Η εναέρια διαδρομή (OCBC Skyway) που θα ακολουθήσετε εδώ και περνάει ανάμεσα από τα ατσάλινα δέντρα έχει μήκος 128 μ. και βρίσκεται σε ύψος 22 μ. πάνω από τη γη, προσφέροντας πανοραμική θέα στην περιοχή της Marina Bay. Η εγκατάσταση αυτή έχει γίνει μέσα σε ένα κανονικό κατά τα άλλα πάρκο, που αξίζει να το γυρίσετε και όπου η οργιώδης βλάστηση μπερδεύεται χαριτωμένα με το ατσάλι από το οποίο είναι φτιαγμένα... τα υπερδέντρα αλλά και οι ουρανοξύστες τριγύρω, προσφέροντας στους επισκέπτες την πιο αληθινή εικόνα της σημερινής Σιγκαπούρης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το εστιατόριο του κήπου, που ακούει στο όνομα Pollen.
> Το άλσος είναι ανοιχτό καθημερινά, ενώ υπάρχει είσοδος στα διάφορα θερμοκήπιά τους και γύρω στα 3,70 € εισιτήριο για τους ενηλίκους στο OCBC Skyway. Πληροφορίες: www.gardensbythebay.com.sg

Glacier Skywalk / Καναδάς



Ανοιξε μόλις πριν από ένα μήνα (1η Μαΐου) και βρίσκεται στα Βραχώδη Ορη, στην ανατολική πλευρά της Καναδικής Κορδιλιέρας. Πρόκειται δε για το πιο συναρπαστικό «ουράνιο» μονοπάτι του κόσμου, όπως σχηματίζεται αυτό από έναν γερό μεταλλικό διάδρομο η συνέχεια του οποίου είναι μια γυάλινη πλατφόρμα, σε ύψος 275 μ. πάνω από την κοιλάδα Sunwapta. Το τοπίο από κάτω μαγευτικό: παγετώνες εναλλάσσονται με ορμητικούς καταρράκτες, ενώ άγρια ζώα και πουλιά αναζητούν καταφύγιο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών που παρακολουθούν τα πάντα από πολύ-πολύ ψηλά. Ενδείκνυται για φυσιολάτρες!
> Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jasper, είναι ανοιχτό καθημερινά από Μάιο έως Οκτώβριο και η μία ώρα κοστίζει περί τα $24,95 για εφήβους από 16 ετών και ενηλίκους, και $12,50 για παιδιά 6 έως 15 ετών. Πληροφορίες: glacierskywalk.ca

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ