Αποκλειστικό: Η «ιστορική» Καλογήρου ύστερα από 124 χρόνια γίνεται online: www.kalogirou.com-Είναι το νέο site για e-shopping με τα καλύτερα ελληνικά παπούτσια προς τέρψιν των καταναλωτών όλης της Γης

Κι όμως είναι γεγονός! Εδώ και περίπου δυόμιση μήνες, μπορείς να ψωνίζεις ανά πάσα στιγμή και από όπου κι αν βρίσκεσαι οποιοδήποτε κομμάτι της τεράστιας ποικιλίας που προσφέρει το brand Καλογήρου, σε χρόνο dt! Πώς; Με το νέο site του ομίλου Λεμονή, το kalogirou.com το οποίο ήρθε να δώσει μια άλλη διάσταση στο e-shopping!

Κι όμως είναι γεγονός! Εδώ και περίπου δυόμιση μήνες, μπορείς να ψωνίζεις ανά πάσα στιγμή και από όπου κι αν βρίσκεσαι οποιοδήποτε κομμάτι της τεράστιας ποικιλίας που προσφέρει το brand Καλογήρου, σε χρόνο dt! Πώς; Με το νέο site των καταστημάτων Καλογήρου, το kalogirou.com το οποίο ήρθε να δώσει μια άλλη διάσταση στο e-shopping!



Tο Κalogirou.com έρχεται να ολοκληρώσει το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων Καλογήρου και να προσφέρει ολοκληρωμένες συλλογές για τη γυναίκα , τον άνδρα και το παιδί διατηρώντας την ίδια υψηλή αισθητική και φιλοξενώντας περισσότερους από 40 επώνυμους προμηθευτές από τα παγκόσμια catwalks. Θυμίζουμε ότι το πρώτο κατάστημα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ άνοιξε το 1890 (στο κέντρο της Αθήνας) και σήμερα η αλυσίδα απαρτίζεται από 14 καταστήματα (12 στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο) και αποτελεί το πιο δυνατό brand του Ομίλου Επιχειρήσεων Λεμονή.

Αν και η συγκεκριμένη αλυσίδα έγινε γνωστή από τα υποδήματα παραγωγής της, τα οποία φτιάχνονται όλα στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Περιστέρι Αττικής, σύντομα η συλλογή της εμπλουτίστηκε και με επώνυμες μάρκες του εξωτερικού, κομμάτι που έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Το 1996 ξεκίνησε να λειτουργεί ανδρικό τμήμα, ενώ το 2008 και παιδικό.



Αυτό, όμως, που το Κalogirou.com καταφέρνει να απογειώσει, είναι το customer service που χαρακτηρίζει την εταιρεία, καθώς το εμπλουτίζει με μία σειρά από καινοτομίες, μοναδικές για τα ελληνικά e-shop, όπως:

> Φωτογραφίες των προϊόντων σε υψηλή ανάλυση που επιτρέπουν την περιήγηση 360ο μοιρών (360ο view) και τη μεγέθυνση όλων των λεπτομερειών.
> Εκτέλεση αγοράς στο e-shop με δυνατότητα αλλαγής σε φυσικό κατάστημα.
> Δυνατότητα παρακολούθησης οn-line της διαθεσιμότητας προϊόντων που βρίσκονται στα φυσικά καταστήματα (stock availability).
> Δυνατότητα προαγοράς, δηλαδή εκτέλεση οn-line αγοράς προϊόντων που δεν έχουν ακόμα φτάσει στην Ελλάδα (coming soon).
> Δυνατότητα εκτέλεσης ειδικών παραγγελιών για προϊόντα που παγκόσμια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα (special orders).
> Αποκλειστικές συνεργασίες με διάσημους σχεδιαστές.
> Διαρκή ενημέρωση για τον κόσμο της μόδας, των τάσεων και των celebrities βασισμένη στις επίσημες προτάσεις των ξένων οίκων που εκπροσωπούνται στα καταστήματα Καλογήρου.



Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με τα καταστήματα Καλογήρου, ρωτώντας για τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τις χρονολογίες - σταθμούς της υπεραιωνόβιας επιχείρησης καθώς και τη στήριξή τους στους Έλληνες designes και υποδηματοποιούς. Διαβάστε αναλυτικά.

Αν σας ζητούσαμε να μας δώσετε τα 10 σημεία - σταθμούς της υπεραιωνόβιας Καλογήρου, ποιοι θα ήταν αυτοί με τερματισμό το εξαιρετικό site σας που πρόσφατα εγκαινιάσατε;
 
·         Το 1890 ιδρύθηκε στο Σύνταγμα τo πρώτο υποδηματοποιείο «Καλογήρου».

·         Το 1895 μεταφέρεται στη θέση που βρίσκεται έως σήμερα στην οδό Κολοκοτρώνη.

·         Τις δεκαετίες 40-70, η Καλογήρου είναι αυτή που εισήγαγε νέες μεθόδους παραγωγής στην Ελλάδα. Η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησε στα παπούτσια διακοσμητικά στολίδια (στρας, φιόγκους, αγκράφες) καθώς και νέα υλικά (ψάθα, νάιλον, φίδι). Λάνσαρε στη χώρα τα πρώτα τακούνια στιλέτο, αλλά και τις γόβες με τις τετραγωνισμένες μύτες, ενώ δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο μηχανικής παραγωγής υποδημάτων.



·         Το 1980, εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα – ναυαρχίδα Καλογήρου στην πλατεία Κολωνακίου, το οποίο ενσωματώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη φιλοσοφία ενός salon προσφέροντας VIP service στους πελάτες.

·         Το 1982, η αλυσίδα καταστημάτων Καλογήρου εισάγει, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, το αυθεντικό Ιταλικό στυλ.

·         Το 1995, τα καταστήματα Καλογήρου λανσάρουν την πρώτη ελληνική κάρτα πιστότητας (loyalty card) που παρέχει στους πελάτες ξεχωριστά προνόμια εντός της αλυσίδας Καλογήρου.

·         Το 1996 η Καλογήρου «ανοίγει» τις πόρτες της στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας. Μάλιστα, για να μην ενοχληθεί το παραδοσιακά γυναικείο πελατολόγιο από αυτή την «εισβολή», δημιουργούνται ειδικά διαμορφωμένα ανδρικά τμήματα σε επιλεγμένα καταστήματα της αλυσίδας.



·         Το Σεπτέμβριο του 1998 απονέμεται στα καταστήματα Καλογήρου το ΜICAM MODACALZATURA AWARD “Best Italian & Foreign Retailer”, κάνοντας την αλυσίδα την πρώτη και μοναδική εταιρία που έχει τιμηθεί με αυτό το βραβείο (σ.σ. το οποίο μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει τα Bergdorf Goodman το 2010). Η MICAM είναι η Νο1 διεθνής έκθεση υποδημάτων που διοργανώνει η Εθνική Ένωση Ιταλών Κατασκευαστών Υποδημάτων (ANCI). Πραγματοποιείται στο Μιλάνο δύο φορές το χρόνο και φιλοξενεί 1.000 ιταλικές και 600 ξένες εταιρίες εκπροσωπώντας περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες. Σε κάθε έκθεση δίνεται ένα βραβείο στους buyers και διανομείς που αποδίδουν και προωθούν καλύτερα τα ιταλικά υποδήματα στα καταστήματά τους.



·         To 2003, απονέμεται στον Όμιλο Επιχειρήσεων Λεμονή το βραβείο «Retailer of the Year» για την άριστη απόδοση του Ομίλου από το περιοδικό Retail Business και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.).

·         το 2004 διαμορφώνεται στο κατάστημα της Κηφισιάς ένας ολόκληρος όροφος με ολοκληρωμένες συλλογές από τσάντες και αξεσουάρ διάσημων οίκων. Η ενέργεια στέφεται με απόλυτη επιτυχία, και η νέα αυτή προσθήκη εφαρμόζεται σε όλο το δίκτυο καταστημάτων.



·         Το 2005, μετά από μία σειρά εργασιών, το κατάστημα επί της οδού Κολοκοτρώνη απέκτησε και πάλι την αρχική του μορφή, καθώς η αλυσίδα καταφέρνει να επανακτήσει το κομμάτι του καταστήματος που ο Κομνηνός Καλογήρου (ο ιδρυτής) είχε επινοικιάσει κατά τη διάρκεια του κραχ του ’30.  

·         Το 2008, εισάγονται στα καταστήματα οι πρώτες παιδικές συλλογές υποδημάτων και δημιουργούντα τα Καλογήρου Kids corners.

·         To 2008, εγκαινιάζεται ένα ακόμα flagship store στο εμπορικό κέντρο Golden Hall. Το νέο κατάστημα, που εκτείνεται σε 1.000 m2, είναι το μεγαλύτερο της αλυσίδας και δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ενός πολυτελούς πολυκαταστήματος της Νέας Υόρκης.



·         Το 2008, μέσα από μία στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank και την American Express, η loyalty κάρτα Καλογήρου αναβαθμίστηκε σε Gold & Platinimum Kαλογήρου Luxury Card American Express, αποτελώντας την πρώτη luxury card στην Ελλάδα με στόχο να προσφέρει μοναδικά προνόμια στους πελάτες Καλογήρου καθώς και φιλανθρωπικό έργο.

·         Το 2009 ιδρύεται το δεύτερο κατάστημα Καλογήρου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.

·         Τον Οκτώβριο του 2010, ξεκινάει ο εορτασμός της επετείου των 120 χρόνων λειτουργίας των καταστημάτων Καλογήρου, o oποίος διαρκεί ένα χρόνο και λήγει στις 17 Οκτωβρίου 2011. Η λήξη σηματοδοτείται με ένα fashion event στο κατάστημα Καλογήρου του Golden Hall που φιλοξενεί επίδειξης μόδας των Ελλήνων σχεδιαστών MI-RO, στη μεγαλύτερη πασαρέλα που είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τότε και λάμβανε χώρα σε δύο ορόφους του Golden Hall.



·         Στις 19 Μαρτίου 2014, λανσάρεται το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας, www.kalogirou.com που υπόσχεται την απόλυτη εμπειρία e-shopping.

Ποια είναι η διαφορά των καταναλωτών του site από τους πελάτες σας στα καταστήματα;
 
Μέσω του e-shop, www.kalogirou.com, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τις συλλογές και τα προϊόντα που διατίθενται από τα καταστήματα Καλογήρου και μπορεί, επίσης, να πληροφορηθεί για τα τελευταία νέα στο χώρο της μόδας. Κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει το δικό του προσωπικό στυλ, μαθαίνοντας τις τάσεις της σεζόν καθώς και ποια είναι τα key items της κάθε καμπάνιας. Στόχος μας δεν είναι να διαχωρίσουμε τους πελάτες των φυσικών καταστημάτων Καλογήρου από τους πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος www.kalogirou.com, αλλά να προσφέρουμε σε όλους την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, ενημέρωση και μία ολιστική εμπειρία shopping.



Τι αγοράζουν περισσότερο; Τσάντες η παπούτσια;
 
Τα καταστήματα Καλογήρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα υποδήματα. Κατ’ επέκταση, αυτά αποτελούν το βασικό εμπόρευμα, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε συλλογές τσαντών και αξεσουάρ. Φροντίζουμε πάντα να παρέχουμε στους πελάτες των καταστημάτων Καλογήρου ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων, ώστε ο κάθε επισκέπτης να βρίσκει αυτό που αναζητά σε όλα τα επίπεδα. 


 
Εξακολουθείτε να έχετε την φίρμα Καλογήρου αν και εισάγετε πάρα πολλά παπούτσια από πολλές και διαφορετικές μάρκες: Πόσοι «τσαγκάρηδες» φτιάχνουν για σας ακόμη παπούτσια Καλογήρου, Made In Greece?
 
Με προσήλωση στις αξίες και τις ρίζες τους και εμμονή με την άριστη ποιότητα, για περισσότερα από 124 χρόνια τα καταστήματα Καλογήρου παραμένουν μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση και επιμένουν Ελληνικά. Η συλλογή Καλογήρου Private Label εξακολουθεί να παράγεται 100% στην Ελλάδα από Έλληνες υποδηματοποιούς. Σχεδιάζεται από Ελληνες designers και περιλαμβάνει  iconic σχέδια που έχουν αγαπήσει γενιές Ελληνίδων, αλλά και πολλές φρέσκιες προτάσεις.







Δείτε εδώ το απόλυτο, ψηφιακό fashion spot: www.kalogirou.com

Δείτε επίσης:

Facebook: www.facebook.com/KalogirouLuxuryForYou
YouTube: www.youtube.com/user/Kalogirouofficial

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ