Αποκλειστικό: Ο Ευάγγελος Παππάς, ένας από τους νικητές του Βραβείου Επιχειρηματικότητας εξηγεί πώς θα αξιοποιήσει το χρηματικό έπαθλο για να βελτιώσει την ακρίβεια της διάγνωσης κάθε καρκινοπαθούς

Μια από τις 4 μεγάλες νικήτριες του φετινού Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ήταν και η e-satisfaction. Τα προϊόντα της RTsafe έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας.

Μια από τις 4 μεγάλες νικήτριες του φετινού Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ήταν και η e-satisfaction. Τα προϊόντα της RTsafe έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας. Το eirinika.gr, επικοινώνησε με τον Επικ. Καθηγητη Ιατρικης Φυσικης του ΤΕΙ Αθήνας και συνδημιουργό της RTsafe κ. Ευάγγελο Παππά, ο οποίος μας μίλησε για τη βράβευση, τους στόχους και τις φιλοδοξίες της επιχείρησης. Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης Αποστολόπουλος: Τι ακριβώς είναι τα προϊόντα RTsafe και πώς βελτιστοποιούν την ακτινοθεραπεία για τους καρκινοπαθείς;

Ευάγγελος Παππάς: Ενα διαφορετικό προιον για καθε ξεχωριστο ασθενή, πιστοποιεί ότι η Ακτινοθεραπεία του θα εκτελεστει οπως ακριβως σχεδιαστηκε. Εντοπίζει πιθανά λάθη στην εφαρμογή της Ακτινοθεραπείας, και προτείνει διορθώσεις ώστε πάντα η θεραπεία να εφαρμόζεται με ασφαλή τρόπο.



ΧΑ: Ποιος είχε την ιδέα και πώς ξεκίνησαν όλα;

ΕΠ: Tα 12 χρόνια Κλινικής εμπειρίας μου στον χώρο της Ακτινοθεραπείας σε συνδυασμό με τα 15 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας μου στο τομέα της Ιατρικής Φυσικής αποτέλεσαν την προϋπόθεση και την βάση για: α) τον εντοπισμό και την κατανόηση συγκεκριμένων προβλημάτων κατά την Ακτινοθεραπευτική διαδικασία, και β) την διερεύνηση και τελικά ανακάλυψη λύσεων των προβλημάτων αυτών με τη συνέργεια των συνεργατών και μελών της ερευνητικής μας ομάδας. Χωρίς τα μέλη της ομάδας μας, και ιδιαίτερα δίχως την συμβολή του Δρ. Μαρή, η ιδέα αυτή πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γίνει πράξη. Επι πλέον, δίχως τον κ. Στεργιόπουλο, η ιδέα αυτή δύσκολα θα μπορούσε να γίνει επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΧΑ: Τι έχετε πετύχει μέχρι τώρα;

ΕΠ: Πιλοτική συνεργασία με 2 κλινικές στην Ελβετία. Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, και οι Κλινικές συνεχίζουν να ζητούν τις υπηρεσίες και τα προιόντα μας.



ΧΑ: Ποια είναι η επόμενη μέρα για την επιχείρησή σας; Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την επιχορήγηση;

ΕΠ: Τα 700.000 ευρώ διανέμονται (όχι ισόποσα) στους 4 νικητές. Εμείς έχουμε στόχο να στελεχώσουμε και να εξοπλίσουμε την εταιρεία ώστε να είμαστε σε θέση να παράγουμε προιόντα για να καλύπτουν την ήδη υπάρχουσα ζήτηση. Θέλουμε επίσης να ξεκινήσουμε την σχέση μας με την αγορά της Αμερικής.



ΧΑ: Αληθεύει πως αν δεν κερδίζατε το Βραβείο, θα φεύγατε στο εξωτερικό;

ΕΠ: Η έδρα της εταιρείας σίγουρα ναι. Εμείς επίσης για ένα σημαντικό ποσοστό του χρόνου μας. Ως Καθηγητές σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (ΤΕΙ Αθήνας, Ιατρική Σχολή Κρήτης, Πολυτεχνείο Λωζάνης), οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των Ιδρυμάτων αυτών στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, η ορθή στήριξη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων μας, αποτελεί την βάση για την ουσιαστική απαγκίστρωση μας από την κρίση που βιώνουμε. Συεχίζουμε να δημιουργούμε στα Ιδρύματά μας και στη χώρα μας, με την 'εδρα της RTsafe στην Ελλάδα χάρη στο σημαντικό αυτό βραβείο.

ΧΑ: Περιμένατε πως θα ήσασταν εσείς ένας από τους νικητές;

ΕΠ: Το έλπιζα σίγουρα.



ΧΑ: Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας αλλά και την επιχείρησή σας σε ορίζοντα 15 χρόνων;

ΕΠ: Ειλικρινά όχι. Βάζω πιο κοντινούς στόχους κάθε φορά.

Τo who is who του Ευάγγελου Παππά

Συνοπτικά:
-Φυσικό Αθηνών
-MSc, Medical Physics, University of Aberdeen, UK
-PhD, Ιατρική Σχολή Αθηνών,
-Post Doc, Ιατρική Σχολή Κρήτης
12 χρόνια εργασίας ως Ακτινοφυσικός Ιατρικής στο Νοσ. 'Ο Αγιος Σάββας'
15 χρόνια επιστημονικός συνεργάτης Φυσικού Τμήματος Παν/μιου Αθηνων
Τα τελευταια 2.5 χρόνια ειμαι Επικ. Καθηγητης Ιατρικης Φυσικης, ΤΕΙ Αθήνας, Τμ. Ραδιολογιας-Ακτινολογιας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ