Vintage black beauty:Όταν η ''Μαύρη Αφροδίτη'' Τζόζεφιν Μπέικερ χόρευε ολόγυμνη ή με μπανάνες στα επίμαχα σημεία, σαγήνευε τους άνδρες, τρέλαινε τις γυναίκες από ζήλια & κυνηγούσε τους Ναζιστές!

Η εικόνα της, άμεσα αναγνωρίσιμη σε vintage αφίσες και φωτογραφίες, όπου ποζάρει χαριτωμένα και με ένα εντελώς προσωπικό σεξ απίλ. Το μοναδικό της στυλ και το πολύπλευρο ταλέντο της στο τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική, την καθιέρωσαν ως σύμβολο μιας εποχής. Η Ζοζεφίν Μπέικερ γεννήθηκε σαν σήμερα 3 Ιουνίου του 1906 στις Η.Π.Α., και μέχρι τον θάνατό της το 1975, υπήρξε ένας ζωντανός θρύλος, που εκτός από καλλιτέχνις, ξεχώρισε και ως ακτιβίστρια.



 Η εικόνα της, άμεσα αναγνωρίσιμη σε vintage αφίσες και φωτογραφίες, όπου ποζάρει χαριτωμένα και με ένα εντελώς προσωπικό σεξ απίλ. Το μοναδικό της στυλ και το πολύπλευρο ταλέντο της στο τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική, την καθιέρωσαν ως σύμβολο μιας εποχής. Η Ζοζεφίν Μπέικερ γεννήθηκε σαν σήμερα 3 Ιουνίου του 1906 στις Η.Π.Α., και μέχρι τον θάνατό της το 1975, υπήρξε ένας ζωντανός θρύλος, που εκτός από καλλιτέχνις, ξεχώρισε και ως ακτιβίστρια, αναφέρει η monopoli.gr.



Είχε δύσκολη παιδική ηλικία, καθώς δούλευε από 8 χρόνων, ενώ αργότερα βρέθηκε στον δρόμο. Όταν ήταν 15 ετών, εντοπίστηκε από ένα θίασο την ώρα που χόρευε στο δρόμο, και από τότε ξεκίνησε να δουλεύει ως χορεύτρια και να γίνεται όλο και πιο γνωστή. Πρωτοπόρησε πολλές φορές: μεταξύ άλλων επιτυχιών, ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που πρωταγωνίστησε σε μια μεγάλη αμερικανική κινηματογραφική ταινία (Zouzou, 1934) και που έγινε η κύρια σταρ σε ένα από τα φημισμένα αμερικανικά music halls. Επίσης ήταν η πρώτη "μαύρη" της showbiz που έγινε διάσημη παγκοσμίως.

http://0.tqn.com/d/womenshistory/1/0/W/s/2/Josephine-Baker-2665549a.jpg

Ένα από τα διασημότερα κοστούμια της Μπέικερ είναι η φούστα από... μπανάνες! Δεν δίσταζε να εμφανίζεται ημίγυμνη επί σκηνής, ενώ κάποιες φορές έφερνε μαζί το κατοικίδιό της, ένα... τσιτάχ με όνομα Chiquita, στο οποίο φορούσε ένα διαμαντένιο κολάρο.

http://2.bp.blogspot.com/-L0wfHjMrY0k/Tcq6UmJaUaI/AAAAAAAAE4g/GojKRgCYq4E/s1600/josephine+baker.jpg

Από την Μπέικερ εμπνέονταν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Πάμπλο Πικάσο, Σκοτ Φιτζέραλντ, Κριστιάν Ντιόρ. Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τη χαρακτήριζε ως την "πιο συναρπαστική γυναίκα που θα μπορούσε να γνωρίσει κανείς", ενώ η Σίρλεϊ Μπάσεϊ έλεγε ότι δεν είχε, ούτε επρόκειτο να ξαναδεί μια τόσο εντυπωσιακή performer...

http://37.media.tumblr.com/tumblr_ljvlbr1GBI1qa70eyo1_500.jpg

http://www.anorak.co.uk/wp-content/uploads/2014/04/PA-8630118.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Baker_Banana.jpg

http://prestonlowe.files.wordpress.com/2013/04/apjosephinebaker.jpg?w=700&h=870


To 1937 πολιτογραφήθηκε Γαλλίδα και χρησιμοποιώντας τη διασημότητά της, βοήθησε στην Αντίσταση κατά των Ναζί ως πληροφοριοδότης. Μετά το τέλος του Β΄ Π.Π., έλαβε πολλά παράσημα για τη δράση της κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ μετά τον θάνατο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ της προσφέρθηκε ανεπίσημη θέση στο αμερικανικό κίνημα για την ισότητα, αν και δεν τη δέχθηκε. Όταν το 1951 αρνήθηκαν να την εξυπηρετήσουν σε ένα κλαμπ στο Μανχάταν, η Γκρέις Κέλι που βρισκόταν στον ίδιο χώρο, την πήρε αγκαζέ και αποχώρησε μαζί της και με την παρέα της, λέγοντας ότι δεν θα ξαναπατούσε στο συγκεκριμένο κλαμπ, όπως και έκανε! Από τότε οι δυο τους έγιναν φίλες και μάλιστα η Κέλι βοήθησε αργότερα την Μπέικερ, όταν αυτή αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ