Χρήσιμες συμβουλές για να ελέγξετε τον θυμό σας - Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν «πολιορκείται» ο εγκέφαλός σας

Το μυαλό μας έχει τείχη και κάστρα προκειμένου να προστατεύεται. Οι «πολιορκίες» που συνήθως δέχεται, προέρχονται από κάθε δυσάρεστο και επικίνδυνο συναίσθημα. Σκοπός του, να μην αλωθεί…Μετά από αυτήν την άλωση, θα είσαι κάτι διαφορετικό και δε θα είναι καλές οι διαφορές που θα δεις.

Το μυαλό μας έχει τείχη και κάστρα προκειμένου να προστατεύεται. Οι «πολιορκίες» που συνήθως δέχεται, προέρχονται από κάθε δυσάρεστο και επικίνδυνο συναίσθημα. Σκοπός του, να μην αλωθεί…Μετά από αυτήν την άλωση, θα είσαι κάτι διαφορετικό και δε θα είναι καλές οι διαφορές που θα δεις. Πριν φύγεις λοιπόν, θυμήσου.

Όχι φυγή. Απελπισία είναι.

Ο θυμός έχει πολλούς παραποτάμους. Βέβαια, δύσκολα θα θύμωνες αν δεν ένιωθες προσβολή, αν δεν ένιωθες κούραση. Ο,τιδήποτε μας απειλεί, και μας φθείρει θέλουμε να το διώξουμε από πάνω μας. Αν αυτό δε φεύγει, θέλεις να φύγεις εσύ. Δεν μπορείς να το κόψεις σαν κάτι άχρηστο που κόβεις για να μείνει το χρήσιμο. Οπότε, μερικές φορές θες να καταστρέψεις ό,τι είναι γύρω από αυτό. «Δε με ενδιαφέρει πού θα πάω, αρκεί να φύγω από εδώ». Αλήθεια, αυτό είναι το γλωσσικό ύφος της απελπισίας. Τέτοια είναι η λαλιά της!

Δυνατή φωνή έχει πάντα κάτι και κάποιος που δεν μπορεί να πείσει. Σε διώχνει από τη δουλειά σου η απελπισία επειδή υπάρχουν «καλοθελητές» στο γραφείο σου. Όλα τα έχει εύκολα! Μα πιο εύκολη ακόμη, την παραίτηση! Έτσι λοιπόν, κατά έναν μαγικό τρόπο, η απελπισία σου κάνει τη ζωή…πιο εύκολη. Μακριά από το εύκολο, και ας ακούγεται ρομαντικό για τους καιρούς μας.

Διαβάστε περισσότερα στο tsemperidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ