Κύριε Κουβέλη, ήρθε η ώρα της Ευθύνης - Του Αδώνιδος Γεωργιάδη

Του Αδώνιδος ΓεωργιάδηΣτις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου συγκρούστηκαν δύο βασικές λογικές και πολιτικές. Η πρώτη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπου με διαφορετικούς όρους (Επαναδιαπραγμάτευση, Επιμήκυνση, Σταδιακή Απαγκίστρωση) είπαμε στον λαό, ότι δεν θα καταγγείλουμε αλλά θα επαναδιαπραγματευθούμε το Μνημόνιο και θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της Χώρας εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή της και την παραμονή της στην Ευρωζώνη και η του Σύριζα, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της ΧΑ πού ζήτησαν την έγκριση του λαού για την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου με όποιο κόστος.

Του Αδώνιδος Γεωργιάδη

Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου συγκρούστηκαν δύο βασικές λογικές και πολιτικές. Η πρώτη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπου με διαφορετικούς όρους (Επαναδιαπραγμάτευση, Επιμήκυνση, Σταδιακή Απαγκίστρωση) είπαμε στον λαό, ότι δεν θα καταγγείλουμε αλλά θα επαναδιαπραγματευθούμε το Μνημόνιο και θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της Χώρας εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή της και την παραμονή της στην Ευρωζώνη και η του Σύριζα, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της ΧΑ πού ζήτησαν την έγκριση του λαού για την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου με όποιο κόστος.

Ο λαός με μία καθαρή πλειοψηφία, έδωσε την εντολή σε μας, να επαναδιαπραγματευθούμε και να μην διακινδυνεύσουμε την ύπαρξη της Χώρας στην ΕΕ.

Η ΔΗΜΑΡ με αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να αξιοποιήσει την εντολή του λαού, στηρίζοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά, ότι το βασικό Πρόγραμμα αυτής της Κυβερνήσεως θα ήταν το αποτέλεσμα της Συμφωνίας με την Τρόικα και την ΕΕ. Η επαναδιαπραγμάτευση έγινε και πάρα πολλά πράγματα πετύχαμε (πχ πλαφόν στα νοσήλια, περικοπές από το 1ο ευρώ των συντάξεων, κλπ). Όλα τα κόμματα που συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση, έπαιξαν το καθένα το ρόλο του στην επιτυχία. Ακόμη και τα μεγάλα θέματα όπως η επιμήκυνση έχει κερδηθεί ενώ και το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι στην ατζέντα και θα ευδοκιμήσει όταν έρθει η ώρα.

Κομμάτι του Προγράμματος ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο είναι και τα Εργασιακά. Τα εργασιακά αποτελούν μέρος του τμήματος της ανακτήσεως της Ανταγωνιστικότητος της Χώρας. Κακώς λέγεται ότι δεν αποτελούν όρο του προγράμματος λοιπόν. Η τρόικα προσπάθησε να αλλάξει πάρα πολλά και τα τρία κόμματα, σωστά, αντιδράσαμε από κοινού, στις υπερβολικές της απαιτήσεις. Μετά την ομόθυμη και συντονισμένη προσπάθεια και των τριών κομμάτων, κερδίσαμε πάρα πολλά και τελικά καταλήξαμε σε μία, τηρουμένων των συνθηκών, πολύ λογική συμφωνία.

Δυστυχώς, και το λέω ευθέως, είτε για λόγους ιδεολογικής εμμονής (σέβομαι την αριστερή ταυτότητα της ΔΗΜΑΡ και αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία του κ. Κουβέλη), είτε λόγω του φόβου για το εκλογικό και πολιτικό κόστος, ο κ. Κουβέλης κράτησε και κρατά μέχρι σήμερα μία καθ΄ όλα αρνητική στάση και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα Μέτρα εάν δεν αποσυρθούν τα εργασιακά. Ζητά μάλιστα την κατάθεση του νομοσχεδίου σε δύο άρθρα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί για να υπερψηφίσει τα δημοσιονομικά και να καταψηφίσει τα εργασιακά. Αυτή του η στάση, η οποία ακυρώνει όλη την προηγούμενη υπεύθυνη του διαδρομή, προκαλεί ήδη πολιτική αναταραχή, επιστρέφει την Ελλάδα στην εποχή της αστάθειας και διακινδυνεύει και όλα όσα πετύχαμε αυτούς τους τέσσερις μήνες αλλά και το κυριότερο την Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας.

Για να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:

1ον Όλοι όσοι στηρίξαμε από την αρχή την Κυβέρνηση ξέραμε ότι στο τέλος θα έπρεπε να υπερψηφίσουμε την συμφωνία η οποία και δεν θα ήταν ευχάριστη. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ μπήκαν και πήραν τότε την κρίσιμη απόφαση, η οποία είναι αδιανόητο να αλλάζει στο παρά πέντε.

2ον Και τα Εργασιακά ήταν από την αρχή μέρος του πακέτου, άρα ήταν πιθανόν να τεθούν στο τραπέζι.

3ον Η επαναδιαπραγμάτευση πέτυχε πολλά και σημαντικά αποτελέσματα και στα εργασιακά και αλλού.

4ον Δεν γίνεται να κατατεθούν σε δύο άρθρα. Η συμφωνία είναι πακέτο και όχι αλά κάρτ. Ή την δέχεσαι και αντιλαμβάνεσαι ότι χωρίς αυτήν διακόπτεται η χρηματοδότηση της Χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή την καταψηφίζεις και αναλαμβάνεις τις πολιτικές και τις ιστορικές σου ευθύνες.

5ον Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Είμαστε ήδη πολύ καθυστερημένοι και στην ουσία παίζουμε με τις μέρες. Μέχρις τις 12 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν τελειώσει όλες οι εκκρεμότητες.

6ον Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν απλώς αλλά και να προσφέρουν στην Χώρα πολιτική σταθερότητα και προοπτική έτσι ώστε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να μπορούν να τα εφαρμόσουν καίρια γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να βγούμε από το τέλμα. Οριακή υπερψήφισή τους θα έδινε επιχειρήματα στους αντιπάλους μας στην Ευρώπη για τμηματική καταβολή της δόσης, πράγμα που θα είναι καταστροφικό. Χρειαζόμαστε γρήγορα την μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση ώστε να βάλουμε μπρος την Οικονομία μας.

7ον Δεν νοείται να στηρίζεις την Κυβέρνηση και ταυτοχρόνως να έχεις καταψηφίσει τα μέτρα που στην ουσία είναι το Κυβερνητικό πρόγραμμα των επομένων ετών. Αν πεις όχι στα μέτρα, δεν έχεις θέση στην Κυβέρνηση.

8ον Όποιος νομίζει ότι καταψηφίζοντας με κάποιο οποιοδήποτε πρόσχημα τα μέτρα, θα γλιτώσει και το πολιτικό κόστος, πλανάται πλάνην οικτράν. Η πολιτική τύχη του ΛΑΟΣ και του Γ. Καρατζαφέρη προσωπικά ας του γίνει οδηγός.

Κοινώς και με λόγια καθαρά, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της ΔΗΜΑΡ δεν είναι ώρα για παιχνίδια ούτε για λιποψυχία, τώρα είναι η ώρα της Ευθύνης. Η συμφωνία είναι εκεί. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά. Και η συμφωνία είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία της Χώρας. Αν αποτύχουμε η χώρα θα βυθιστεί στο χάος και θα είναι πραγματικά δύσκολο να δικαιολογήσουμε στην Ιστορία, το πώς καταφέραμε να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί... για το επίδομα Γάμου... σοβαρό οπωσδήποτε αλλά όχι τόσο ώστε να διαλύσουμε την χώρα.

Άδωνις Α. Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών ΝΔ
g-adonis@otenet.gr
adonisgeorgiadis.gr
Twitter: @adonisgeorgiadi

ΥΓ. Τον κ. Κουβέλη δηλώνω δημοσίως ότι τον εκτιμώ και τον εμπιστεύομαι στο ότι δεν θα παίξει την τύχη της Χώρας και των παιδιών μας στα ζάρια.


Πηγή: www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ