Αυτός είναι ο πρόγονος μας ο μικρότερος πίθηκος στον κόσμο σε μέγεθος οδοντόβουρτσας - Μινιατούρα η ouititi ζυγίζει μόλις 140γρ: δικός σας! (φωτό-βίντεο)

Pygmy marmoset., ένα από τα μικρότερα θηλαστικά και τον μικρότερο πίθηκο του κόσμου. Η εν λόγο μινιατούρα ζει στα δέντρα του Αμαζονίου και το μήκος του σώματος του ανέρχεται σε 14 έως 16 εκατοστά.

http://www.eteignezvotreordinateur.com/wp-content/uploads/2013/05/Ouistiti_pygmee04.jpg

Η διάρκεια ζωής της είναι έντεκα με δώδεκα χρόνια μόνο αν ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Το βάρος από τα μεγαλόσωμα αρσενικά μπορεί να αγγίξει τα 140 γραμμάρια ενώ των καλλίγραμμων θηλυκών δεν θα ξεπεράσει τα 120 γραμμάρια.

http://www.annoncii.com/upload/2-Singes-Ouistiti--pour-Adoption-RKB5rWFia.jpg

Μπορεί τα 20 γραμμάρια να μη σας φαίνονται μεγάλη διαφορά αλλά βάση των αναλογιών είναι μια από τις μεγαλύτερες που θα συναντήσουμε στα ζώα. Οι ήχοι που εκπέμπουν δεν έχουν μεγάλη διαφορά από αυτούς που θα ακούσουμε από οποιονδήποτε πίθηκο αλλά όταν πραγματικά θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους χρησιμοποιούν το σφύριγμα. Κάτι σαν μυστική γλώσσα... συχνά ζουν σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν ενήλικο ζεύγος και τους απογόνους του σαν να λέμε το οι νιόπαντροι και τα πεθερικά. Και τα μεγαλύτερα marmoset αποσύρονται μόλις δουν τα εγγόνια τους κάτι σαν την συνταξιοδότηση.

http://1.lavenircdn.net/Assets/Images_Upload/Actu24/2012/07/25/PID_$1471467$_0c57eb1c-d658-11e1-bad8-0904f0d3f03f_web.jpg.h600.jpg

Αρκετά από αυτά ζουν σε ζωολογικούς κήπους και αν τα προσέξεις θα διαπιστώσεις ότι σφυρίζουν αρκετά συχνά. Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθουν ότι κινδυνεύουν και προσπαθούν να προειδοποιήσουν τα υπόλοιπα μελή τις ίδιας φυλής να απομακρυνθούν, αναφέρει το http://world-look.blogspot.gr...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ