Topwoman η Νοέλ Κονδυλάτου που σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά θριαμβεύει στις πασαρέλες των Gaultier και Azzaro - Μια ελληνίδα πολλών ''καρατίων''! (Φωτό)

Γεννημένη στην Ελλάδα από Γαλλίδα μητέρα και Ελληνα πατέρα, αναζήτησε την τύχη της στους οίκους μόδας της γαλλικής πρωτεύουσας γνωρίζοντας την αποθέωση. Η Νοέλ, μολονότι έχει δουλέψει για τους οίκους Jean Paul Gaultier, Azzaro, Naf Naf και Casadei, βλέπει το μέλλον της σε αρχιτεκτονικά σχέδια, προσόψεις και τοπογραφικές μελέτες.

Ο  Ζαν Πολ Γκοτιέ τη συγκαταλέγει στις αγαπημένες του, ο Αζαρό τη θεωρεί από τα σημαντικότερα μοντέλα της γενιάς της, ενώ ο οίκος υποδημάτων Casadei διεκδικεί και πάλι συνεργασία μαζί της. Η Νοέλ Κονδυλάτου δεν είναι μια οποιαδήποτε περίπτωση κοριτσιού που περπατάει με περίσσια χάρη τις πασαρέλες της Ευρώπης. Με όπλο της τη φινέτσα αλλά και τη γαλλική νοοτροπία με την οποία γαλουχήθηκε χάρη στη μητέρα της συναναστρέφεται τους σταρ της διεθνούς μόδας.

Της Μαρίας Λεμονιά - Πρώτο Θέμα

«Η δουλειά με τους ξένους δεν με δυσκόλεψε καθόλου», παραδέχεται. «Αντιθέτως, οι Γάλλοι μου ταιριάζουν περισσότερο γιατί είναι επαγγελματίες, απλοί και κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ενοχλούν ή να κομπάζουν. Παρά τα όσα λέγονται περί σνομπισμού, εγώ τους βρίσκω άκρως συνεργάσιμους», λέει. Η μητέρα της είναι Γαλλίδα ενώ η ίδια φοίτησε ως εσωτερική στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. «Στα μαθητικά μου χρόνια κατανόησα τι σημαίνει συνέπεια και focus στον στόχο», επισημαίνει και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι έμαθα να πειθαρχώ και να δουλεύω σκληρά και με πρόγραμμα μόνο θετικά είχε να μου προσφέρει στη συνέχεια της ζωής μου».

Στην Πόλη του Φωτός έμεινε περίπου για τριάμισι χρόνια. «Ηταν μια πολύ δημιουργική περίοδος. Το λατρεύω γιατί σου προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και σου καλλιεργεί την αισθητική. Λατρεύω τις βόλτες γύρω από τον Σηκουάνα και τους περιπάτους στα μεγάλα πάρκα της πόλης». Γαστρονομικά πάντως επιμένει ελληνικά. «Σαν τη μεσογειακή κουζίνα δεν υπάρχει άλλη -ειδικά για εμάς τα μοντέλα που ζούμε συνεχώς με το άγχος της ζυγαριάς. Το γαλλικό γκουρμέ το βρίσκω βαρύ και ανθυγιεινό. Προτιμώ τις ελληνικές σαλάτες, το λάδι μας και κάποια παραδοσιακά πιάτα όπως τα κεφτεδάκια και τα γεμιστά».

Η Νοέλ αγαπά τη γυμναστική, χαλαρώνει με μουσική και αν τη ρωτήσεις για ποια διεθνή περιοδικά έχει φωτογραφηθεί τους τελευταίους μήνες, χωρίς να το πολυσκεφτεί απαντά: «Είχα την τύχη να πρωταγωνιστήσω σε σημαντικά editorials. Φωτογραφήθηκα για το “Elle” Σουηδίας, το “Marie Claire” Αυστραλίας, το “Ηarper’s Bazaar” και το “Amica” Ινδονησίας. Oι παραγωγές για τέτοιου είδους έντυπα είναι μεγάλη εμπειρία.

Δουλεύεις με τους κορυφαίους επαγγελματίες. Το βάπτισμα του πυρός βέβαια το πήρα δουλεύοντας με γνωστούς σχεδιαστές και οίκους. Ο Γκοτιέ είναι αναμφισβήτητα μεγάλος μέντορας».

Αν και η καριέρα της ως μοντέλου στο εξωτερικό είναι σημαντική, το μέλλον της προβλέπεται μάλλον τελείως διαφορετικό: «Είμαι φοιτήτρια στο Τμήμα Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δεν αποκλείω αργότερα να ασχοληθώ με τον τομέα αυτό. Από τώρα συνεργάζομαι άλλωστε με μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο του εξωτερικού ως σύμβουλος στο interior design». Στην ερώτηση πώς καταφέρνει και τα συνδυάζει απαντά: «Είναι όμορφο να ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα γιατί έτσι δεν βαριέσαι ποτέ και γεμίζεις τις μπαταρίες σου παίρνοντας ενέργεια από διαφορετικούς τομείς. Το λέει και ο θυμόσοφος λαός: Πέτρα που κυλά ποτέ δεν χορταριάζει».


 



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ