Το παιδί σας είναι στην εφηβεία και δεν σας ακούει καθόλου; Δείτε πως πρέπει να το αντιμετωπίσετε

Πόσες φορές απευθύνεστε στο έφηβο παιδί σας και εκείνο σας αγνοεί; Αμέσως απογοητεύεστε και καταλήγετε με τη φράση «Τί θα κάνω με αυτό το παιδί;».



Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν ένα είδος αφύπνισης προς τους γονείς, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης και να θέσουν πιο ευδιάκριτα όρια. Αυτή είναι μια διαδικασία που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου.

Μην περιμένετε από το έφηβο παιδί σας να αλλάξει συμπεριφορά αμέσως μόλις αλλάξετε κι εσείς τον τρόπο που αντιδράτε όταν σας αγνοεί. Χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση για να τα καταφέρετε. Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση:

Μην το παίρνετε προσωπικά

Είναι σκληρό αλλά προσπαθήστε να μην παίρνετε προσωπικά την ανεξήγητη -κατά εσάς- συμπεριφορά του παιδιού σας. Πρόκειται για ξεσπάσματα της εφηβείας που μόνο ο ίδιος μπορεί να κατανοήσει. Αντί να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αισθανθεί θυμωμένος, φροντίστε να είστε σαφής και άμεσος με το παιδί σας, θέτοντας όρια και εξηγώντας ότι η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη.



Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ