Είμαι εδώ! Ο Γιώργος Παπανδρέου σε επανεμφάνιση σταρ με όλα τα αδέλφια και τη σύζυγο του αλλά και την Αγγέλα Κοκκόλα το δεξί χέρι του Ανδρέα! (φωτό)


 Αποφασισμένος να διαδραματίσει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες στο Ζάππειο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και το ζητούμενο πλέον είναι αν ο ίδιος θα ηγηθεί μιας νέας κίνησης-κόμματος ή θα στηρίξει τη δημιουργία κάποιου νέου σχήματος.

Το ενδιαφέρον στοιχείο από τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού πέρα από την σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την απόλυτη στήριξη προς το οικονομικό επιτελείο του, δηλαδή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παραμονές ενδεχομένως του Ειδικού Δικαστηρίου, ήταν το άνοιγμα του προς τις “αριστερές δυνάμεις”.



“Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών” τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε “Η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο”.

Τι εννοεί “προοδευτική διακυβέρνηση" ο Γιώργος Παπανδρέου; Το απάντησε πάραυτα ο ίδιος λέγοντας “Μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις”.

Μάλιστα σημείωσε ότι “Αυτή η προσπάθεια, είναι που έχει αξία και σημασία. Για αυτήν, αξίζει κάθε πρωτοβουλία. Και αυτό θα πράξω”.





Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα καθώς ανέφερε “Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας για να οργανώσουμε άμεσα, με όρους αξιακούς, όρους αλήθειας και εμπιστοσύνης, ανοιχτές συζητήσεις για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, το κράτος, την αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και την ανάπτυξη, την παιδεία, την υγεία, τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, αλλά και την ευνομία, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία”.

Οι στενοί συνεργάτες του δεν θέλουν προς το παρόν να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις και στοιχεία για την πορεία του ΓΑΠ στο λαό, το σίγουρο όμως είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεννόησης ακόμη και συνεργασίας με την “αριστερά” (...ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) στο πλαίσιο μιας “προοδευτικής διακυβέρνησης” και παράλληλα ανασυγκρότησης του “σοσιαλιστικού” χώρου (...ΠΑΣΟΚ) βάζοντας τη δική του σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις.


H κυρία με τα άσπρα πίσω από τον Νίκο και Αντρίκο Παπανδρέου είναι η Αγγέλα Κοκκόλα, γραμματέας - διευθύντρια και δεξί χερι του Ανδρ. Παπανδρέου από τη δεκαετία του 60...











Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ