Δυσκολεύεστε να βάλετε το παιδί σας νωρίς για ύπνο; Ιδού 4 tips για να το πετύχετε!

Δεν θέλει να πάει για ύπνο! Αρνείται να κοιμηθεί μόνο του! Μήπως αυτά τα σενάρια σας ακούγονται οικεία;

Δεν θέλει να πάει για ύπνο! Αρνείται να κοιμηθεί μόνο του! Μήπως αυτά τα σενάρια σας ακούγονται οικεία;



Επειδή η επαρκής ξεκούραση είναι απαραίτητη για όλη την οικογένεια -πρωτίστως για την ηρεμία του παιδιού- διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να «επιβιώσετε» από τις εξαντλητικές συνήθειες ύπνου του παιδιού σας:

# Όπως μερικοί ενήλικες έτσι και μερικά παιδιά συνηθίζουν να ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί, αναγκάζοντάς σας να μην απολαμβάνετε όσο ύπνο θα θέλατε. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουν ξεκουραστεί αρκετά. Εάν, για παράδειγμα, ένα παιδί κοιμηθεί στις 7 το απόγευμα θα έχει ξυπνήσει μέχρι τις 6 το πρωί (11 ώρες ύπνου είναι αρκετές για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω). Εάν είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να μεταφέρετε την ώρα του ύπνου πιο αργά το βράδυ.

# Όταν το παιδί είναι ανήσυχο είναι πιθανό να χρειάζεται έναν υπνάκο. Γιατί όμως δεν κοιμάται; Πολλά μικρά παιδιά αρνούνται να κοιμηθούν το μεσημέρι επειδή «φοβούνται» ότι θα χάσουν πολύτιμες στιγμές παιχνιδιού. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να έχετε περισσότερο έλεγχο στο μεσημεριανό ύπνο παρά στον βραδινό. Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Pediatrics δείχνει ότι ενώ η γενετική μπορεί να υπαγορεύσει στα νήπια πόσο θα κοιμηθούν το βράδυ, το περιβάλλον παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στις συνήθειες του ύπνου τους. Έτσι, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ρουτίνα για τον μεσημεριανό ύπνο τόσο ιερή όσο η βραδινή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ