Μηχανή του Χρόνου: Τα κορίτσια που πήδηξαν στο κενό για να σωθούν από την φωτιά τον Ιούλιο του 75 στη Βοστώνη - Πως μια φωτογραφία άλλαξε τους κανόνες της πυρασφάλειας! (φωτό)

Ιούλιος 1975, Βοστώνη

http://news247.gr/incoming/article3028783.ece/BINARY/w460/A-mother-and-her-daughter-falling-from-a-fire-escape-1975-1-700x961.jpg

Το πρωί της 22ης Ιουλίου ξέσπασε φωτιά σε μία πολυκατοικία της Βοστώνης. Σε διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, βρίσκονταν η 19χρονη Νταϊάνα Μπράιαντ και η δίχρονη βαφτιστήρα της, Τιάρε Τζόουνς.

Οι φλόγες τις ανάγκασαν να βγουν στο μπαλκόνι και ετοιμάζονταν να κατέβουν απ’ την έξοδο κινδύνου, όταν έφτασε η πυροσβεστική.

Ο πυροσβέστης Μπομπ Ονίλ ανέβηκε στο μπαλκόνι και καθώς άπλωνε τα χέρια του για να πιάσει τη φορητή σκάλα της πυροσβεστικής, η σκάλα κινδύνου κατέρρευσε.

http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/article3028787.ece/BINARY/w300/A-mother-and-her-daughter-falling-from-a-fire-escape-1975-3-322x400.jpg

Η σκάλα κινδύνου καταρρέει

Ο Ονίλ κρατήθηκε απ” τα σίδερα με το ένα του χέρι, αλλά η Νταϊάνα και η Τιάρε έπεσαν στο δρόμο από ύψος 15 μέτρων. Το σώμα της Νταϊάνα λειτούργησε σαν στρώμα και έσωσε τη ζωή της μικρής Τιάρε, όμως η 19χρονη ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.

Την στιγμή απαθανάτισε ο φωτογράφος Στάνλι Φόρμαν, που είδε το πυροσβεστικό όχημα στο δρόμο και το ακολούθησε. Πίστευε ότι θα ήταν μία διάσωση ρουτίνας, αλλά δυστυχώς έκανε λάθος.

Φωτογράφισε τη στιγμή που κατέρρευσε η σκάλα, αλλά αμέσως μετά έστρεψε μακριά το βλέμμα του. Δεν ήθελε να δει τη στιγμή που θα χτυπούσαν το έδαφος.



Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - Μηχανή του Χρόνου
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ