Λίφτινγκ σε χάπι; Δείτε το χάπι της αντιγήρανσης που κυκλοφορεί στα φαρμακεία!‏

Στο Χόλιγουντ το μυστικό είναι ήδη γνωστό και οι σταρ που πλησιάζουν τα σαράντα και έχουν περάσει πολλές ώρες στον ήλιο, ακολουθούν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για να διατηρήσουν το δέρμα τους σφιχτό και λαμπερό. Πρόκειται για ένα χάπι που κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά. Η δραστική του ουσία είναι η ιδοτρετινοΐνη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, και οι γιατροί το συνταγογραφούν για την καταπολέμηση μίας σοβαρής μορφής της ακμής, της κυστικής.

http://www.galsnguys.gr/wp-content/uploads/2013/01/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7.jpg

Η ισοτρετινοΐνη μειώνει αισθητά την έκκριση σμήγματος και κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να μικραίνουν. Συγχρόνως περιορίζει την κερατινοποίηση (δηλαδή την εναπόθεση των νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα και ιδίως στον τριχοσμηγματογόνο πόρο). Χάρη σε αυτές τις λειτουργίες, εξαφανίζονται οι αιτίες δημιουργίας της ακμής: δεν υπάρχει ούτε υπερέκκριση σμήγματος ούτε στοιβαγμένα νεκρά κερατινοκύτταρα που εμποδίζουν την απελευθέρωσή του στην επιφάνεια. Η θεραπεία με χάπια από το στόμα διαρκεί τέσσερις έως έξι μήνες.
Η νέα δράση της ισοτρετινοΐνης Το δέρμα έχει ειδικούς υποδοχείς για τα παράγωγα της βιταμίνης Α, όπως η ρετινόλη, το ρετινοϊκό οξύ και η ρετιναλδεΰδη. Οι ουσίες αυτές καθώς ρυθμίζουν τις δερματικές λειτουργίες, είναι γνωστές εδώ και χρόνια στην κοσμετολογία για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Σήμερα, οι περισσότερες κρέμες κατά των ρυτίδων περιέχουν τέτοια συστατικά προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Φανταστείτε λοιπόν πόσο θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει κανείς τη δράση των ρετινοϊδών λαμβάνοντάς τα από το στόμα.
«Η ισοτρετινοΐνη, αυτή που ιατρικά χορηγείται κατά της ακμής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντιγηραντική θεραπεία σε χάπι» μας λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου. «Μετά την ηλικία των σαράντα επιβραδύνεται ο ρυθμός της ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας. Η ισοτρετινοϊνη μπορεί να τον αποκαταστήσει κι έτσι να κάνει το δέρμα να δείχνει πιο νέο και λαμπερό. Δρα αντιοξειδωτικά αφού ουσιαστικά είναι βιταμίνη Α ενώ συγχρόνως το δέρμα δείχνει λείο χωρίς πόρους».
Πως χορηγείται «Η αντιγηραντική θεραπεία με ισοτρετινοΐνη διαρκεί περίπου δύο μήνες, ανάλογα με το πόσο φωτογηρασμένο είναι το δέρμα» μας λέει η δερματολόγος. «Πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της αγωγής, η υγεία της ασθενούς παρακολουθείται με εξετάσεις αίματος έτσι ώστε να προληφθούν πιθανές παρενέργειες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται άμεσα ορατά».
Μήπως προτιμάτε κάτι πιο απλό; Τα παράγωγα της βιταμίνης Α περιέχονται και σε αλοιφές κατά της ακμής. Στο φαρμακείο θα βρείτε σκευάσματα με τις δραστικές ουσίες ανταπαλένη, ταζαροτένη και τρετινοϊνη. Σε κάθε περίπτωση, είτε κάνετε θεραπεία από το στόμα είτε με κρέμες, εφαρμόστε καλή αντιηλιακή προστασία.

marieclaire.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ