Karyn Khoury: H πολυβραβευμένη γυναίκα-«μύτη» πίσω από τα αγαπημένα αρώματα της Estee Lauder απαντά για όλα αυτά που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα

Είναι η Senior Vice President της Estee Lauder διεθνώς στον τομέα των αρωμάτων και η πολυβραβευμένη ‘μύτη’ πίσω από θρυλικά best-seller αρώματα του οίκου, όπως το Beautiful και το Pleasures, που εκατομμύρια γυναίκες έχουν αγαπήσει και βάλει στην καθημερινότητά τους.

Είναι η Senior Vice President της Estee Lauder διεθνώς στον τομέα των αρωμάτων και η πολυβραβευμένη ‘μύτη’ πίσω από θρυλικά best-seller αρώματα του οίκου, όπως το Beautiful και το Pleasures, που εκατομμύρια γυναίκες έχουν αγαπήσει και βάλει στην καθημερινότητά τους. Αν κάτι ξεχωρίζει την Karyn –ναι είναι τόσο ζεστή και οικεία που πλέον της απευθυνόμαστε στον ενικό- είναι η αστείρευτη δημιουργική της ενέργεια και η ικανότητά της να διαισθάνεται τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο συνδέονται συναισθηματικά με τα αρώματα.



Είχαμε την τύχη να την συναντήσουμε στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για το νέο φιλόδοξο λανσάρισμα της μάρκας, το άρωμα Modern Muse που προορίζεται να γίνει ένα σύγχρονο κλασσικό αγαπημένο των γυναικών, και να μιλήσουμε μαζί της για όλα αυτά που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα.

Από τη Ζέτα Τσακούμη στο madamefigaro.gr

Ποιο θα έλεγες είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
Νομίζω δεν υπάρχει ένα μόνο μυστικό. Καταρχήν είναι το πάθος. Λατρεύω αυτό που κάνω, δεν το βλέπω σαν δουλειά. Είναι κάτι που μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στη δουλεια εξακολουθεί να μου δίνει χαρά. Δεν το κάνω απλά για να το κάνω. Αισθάνομαι τρομερή χαρά κάθε φορά που μυρίζω τα αρώματά μου σε αγνώστους. Επίσης η αφοσίωση είναι σημαντική. Και το ότι είμαι πολύ πεισματάρα. Δεν σταματώ μέχρι  να αισθανθώ ότι κάτι είναι όπως ακριβώς το θέλω. Α, και η περιέργεια! Νομίζω πρέπει να έχεις περιέργεια για τη ζωή, τα συστατικά, για νέες ιδέες.

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Από καθαρή τύχη! Δούλευα γραμματέας σε μια εταιρία αρωματοποιίας και η εκπληκτική ιδιοκτήτρια, μια υπέροχη γυναίκα, τα βράδια μετά τη δουλειά μου μάθαινε τα μυστικά του επαγγέλματος. Μετά πήγαινα σπίτι με τα μπουκαλάκια, τα μύριζα και μελετούσα όλα όσα είχαμε πει. Κάποια στιγμή άνοιξε μια σχετική θέση στην εταιρία αυτή και την ανέλαβα. ‘Ετσι ξεκίνησαν όλα.

Από πού αντλείς έμπνευση;
Από πολλά διαφορετικά μέρη. Ταξιδεύω πολύ και ένας από τους λόγους που μου αρέσει να ταξιδεύω είναι ότι βρίσκω πως με εμπνέει πολύ. Ακόμη και το να περπατάω στους δρόμους σε ένα νέο μέρος και να παρατηρώ τις γυναίκες, τι φορούν, πώς περπατούν, πώς κινούνται. Επίσης αντλώ έμπνευση από την τέχνη. Ένας πίνακα της Georgia o’Keeffe με έντονα σπατουλαριστά λουλούδια ήταν η αρχική μου έμπνευση για το Pleasures.
Με εμπνέει πολύ και η φύση. Για ένα άρωμα Tom Ford η ιδέα προήλθε από μια βόλτα μου σε ένα μαροκινό σουκ. Από τα μπαχαρικά και τη μυρωδιά του γνήσιου σαφράν. όχι αυτού που έχουμε στις ΗΠΑ.
Αλλά πολλή από την έμπνευση προέρχεται και από τους ίδιους τους αρωματοποιούς. Κάποιο νέο υλικό που θα μου φέρουν, μια νέα τεχνολογία ή πρώτη ύλη, γύρω από τα οποία θα χτίσω ένα νέο άρωμα.
Νομίζω, όμως, ότι η έμπνευση και η δημιουργικότητα έχουν να κάνουν με το να είσαι διαρκώς ανοιχτός. Δεν ξυπνάς μια μέρα και λες ‘σήμερα θα είμαι δημιουργικός’. Πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή ανοιχτός σε αυτό [που θα σε εμπνεύσει] και έτοιμος να το αναγνωρίσεις και να το αποδεχθείς.

Τι αγαπάς και τι μισείς στην πόλη σου;
Αγαπώ την Νέα Υόρκη. Με εμπνέει. Έχει αυτή την ενέργεια, τη ζωντάνια, τον ρυθμό που σε κάνει να νιώθεις ενθουσιασμό και όρεξη για τη ζωή.

Ξυπνάς εύκολα το πρωί;
Δεν ήμουν πρωινός τύπος πριν γνωρίσω τον άνδρα μου. Τώρα ξυπνάω στις 3 κάθε πρωί και μου αρέσουν αυτές οι ήσυχες ώρες που έχω για τον εαυτό μου. Μπορώ να σκεφτώ ήρεμα, και μέχρι να έρθει η ώρα να πάω στο γραφείο, έχω ήδη κάνει άπειρες δουλειές, έχω βάλει πλυντήρια, έχω δοκιμάσει τα αρώματά μου, έχω πληρώσει λογαριασμούς, έχω μιλήσει με τους αρωματοποιούς στο Παρίσι.

Ποιό είναι το μόττο σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
“Κι αυτό -όπως όλα- θα περάσει”.

Οικογένεια και καριέρα πιστεύεις μπορούν να ισορροπήσουν;
Οπωσδήποτε! Πριν παντρευτώ ήμουν απόλυτα εστιασμένη στη δουλειά. Δούλευα επτά ημέρες την εβδομάδα. Όταν, όμως, γνώρισα τον άνδρα μου και έφτιαξα μια ζωή που με έκανε ευτυχισμένη και εκτός δουλειάς, αυτό μου έδωσε καλύτερη ισορροπία, μια νέα προοπτική και νομίζω η ευτυχία τελικά -σε αντίθεση ίσως με αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι καλλιτέχνες- με κάνει πιο δημιουργική.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει μια γυναίκα;
Η ικανότητά της για multitasking, να κάνει πολλά πράγματα μαζί και να τα κάνει καλά. Οι άνδρες δεν μπορούν καν να διανοηθούν πως το κάνουμε αυτό.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες;
Το να μην ακούν το ένστικτό τους, την διαίσθησή τους. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.Οι γυναίκες έχουμε μια ιδιαίτερη, μοναδική διαίσθηση που μάλιστα βελτιώνεται καθώς μεγαλώνουμε και αποκτούμε περισσότερες εμπειρίες.
Συχνά οι γυναίκες μετανιώνουν όταν δεν ακούν το ένστικτό τους.

Θα μοιραστείς μαζί μας να πολύτιμο μυστικό ομορφιάς;
Ο ύπνος! Συνήθως δεν κοιμάμαι αρκετά, αλλά όταν το κάνω βλέπω εντυπωσιακή διαφορά. Και αν βάλεις και Night Repair, ακόμη καλύτερα. Εγώ την χρησιμοποιώ βράδυ αλλά και πρωί και ορκίζομαι πως μου έχει αλλάξει το δέρμα.



H Arisona Muse είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του νέου αρώματος Modern Muse.
Μια σύνθεση από πλούσιες νότες λουλουδιών και φύλλων, μια πραγματική ενσάρκωση της σύγχρονης πολυτέλειας που αποπνέει αυτοπεποίθηση, στιλ και δημιουργικότητα, όπως οι γυναίκες που θα το αγαπήσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ