Γράψτε ότι κάνετε γιόγκα και σερφ στο προφίλ σας και αυτόματα θα πληθύνουν οι... προτάσεις στο on line dating! Πως να γράψετε το Who is Who σας!

Tης Ηρώς Κουνάδη - in2life.gr


http://www.femmehub.com/wp-content/uploads/2014/07/internet-dating-photo1.jpg
Ο κόσμος του online dating είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Πώς καταλαβαίνεις αν σου αρέσει κάποιος από μια ματιά σε μια φωτογραφία, πώς ξεδιπλώνεις την προσωπικότητά σου στις λίγες λέξεις ενός προφίλ, και τι είναι αυτό που καθορίζει την επιτυχία σου στα dating sites; Οι διαχειριστές των μεγαλύτερων εξ αυτών (OkCupid, Plenty of Fish, Match.com, μεταξύ άλλων) έβαλαν τους χρήστες τους και τις συμπεριφορές τους στο μικροσκόπιο, και τα αποτελέσματα είναι αν μη τι άλλο διαφωτιστικά.

Η προσωπικότητά σας δεν έχει σημασία. Το OkCupid συνέκρινε τις βαθμολογίες που έδιναν οι χρήστες του στην προσωπικότητα και την εμφάνιση των άλλων χρηστών (και τα δύο βαθμολογούνται, ξεχωριστά, από το 1 έως το 5) και βρήκαν ότι η αναλογία ήταν ένα προς ένα: Οι χρήστες που έπαιρναν 1 στην εμφάνιση είχαν την ίδια βαθμολογία και ως προσωπικότητες, ενώ το 5άρι στην εμφάνιση αντιστοιχούσε σχεδόν πάντα σε ένα ακόμα για την προσωπικότητα.

Για όσους βιάστηκαν να πουν ότι η αισιόδοξη ερμηνεία της συγκεκριμένης στατιστικής θα μπορούσε να είναι ότι βαθμολογούμε την εμφάνιση βασισμένοι στην προσωπικότητα και όχι το αντίθετο, οι διαχειριστές του OkCupid φρόντισαν να σας απογοητεύσουν με το εξής πείραμα: Ανέβασαν μια εντυπωσιακή φωτογραφία μιας κοπέλας με μπικίνι, σε ένα εντελώς κενό –κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά– προφίλ. Λυπούμαστε ειλικρινά που το μαθαίνετε από εμάς, αλλά η «κοπέλα» (η οποία φυσικά δεν υπήρχε) αξιολογήθηκε ως προσωπικότητα με ένα ωραιότατο 5άρι από το 99% των χρηστών.

Οι δύο πιο «πιασάρικες» λέξεις για το προφίλ σας είναι το surfing και η yoga. Ακόμα και αν δεν θέλετε να γράψετε ψέματα, και το θέσετε κάπως σαν «δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την τύχη μου με την σανίδα του surf, αλλά πλάκα φαίνεται να έχει, θα το βάλω στα resolutions μου μαζί με την yoga», οι στατιστικές του online dating λένε ότι αυτό αυτομάτως θα σας κάνει πιο ελκυστικούς. Το ζητούμενο, απ’ ότι φαίνεται, είναι οι δύο λέξεις να περιλαμβάνονται στο προφίλ σας –όχι απαραίτητα στα ενδιαφέροντά σας.

Είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο νομίζετε για έναν άνδρα να λάβει απάντηση. Οι αριθμοί έχουν ως εξής: Μια γυναίκα που στέλνει μήνυμα σε έναν άνδρα χρήστη έχει 17,5% πιθανότητες να λάβει απάντηση από εκείνον. Ένας άνδρας που κάνει την πρώτη κίνηση έχει μόλις 4% πιθανότητες να λάβει απάντηση. Κι ακόμα χειρότερα: Μια γυναίκα, για να αυξήσει στο 99% τις πιθανότητές της να λάβει απάντηση θα έπρεπε να στείλει μήνυμα σε 25 άνδρες. Για το ίδιο ποσοστό, ένας άνδρας θα έπρεπε να στείλει σε 144 γυναίκες.

Κανείς δεν εντυπωσιάζεται από το διδακτορικό σας. Οι στατιστικές δείχνουν… μηδενική συγκίνηση από πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή σας που περιλαμβάνονται στο προφίλ σας. Αν, βέβαια, τα πτυχία σας έχουν αντίκρισμα στη μισθολογική σας κλίμακα, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Σύμφωνα με τις έρευνες, ένας άνδρας που δήλωνε στο προφίλ του ότι βγάζει 250.000 δολάρια τον χρόνο είχε 250% περισσότερες… κρούσεις (μηνύματα από γυναίκες) σε σχέση με έναν άνδρα με σχεδόν ίδιο προφίλ, ο οποίος δήλωνε ότι βγάζει 50.000 δολάρια τον χρόνο.

Η μπύρα συνδέεται με το σεξ στο πρώτο ραντεβού. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που προτιμούν την μπύρα από το κρασί, έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν το σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Το αλκοόλ είναι σέξι. Οι διαχειριστές του PlentyOfFish.com ανέλυσαν 1,8 εκατομμύρια μηνύματα το 2013 και διαπίστωσαν ότι: Οι γυναίκες που δήλωναν στο προφίλ τους ότι πίνουν πολύ λάμβαναν 10% περισσότερα μηνύματα από τον μέσο όρο. Οι γυναίκες που πίνουν λίγο (το λεγόμενο αγγλιστί social drinking) λάμβαναν 5% περισσότερα μηνύματα από τον μέσο όρο. Και οι γυναίκες που δήλωναν ότι δεν πίνουν λάμβαναν 24% λιγότερα μηνύματα από τον μέσο όρο.

Το φλας της κάμερας σας «γερνά» κατά επτά χρόνια. Οι χρήστες των dating sites που κλήθηκαν, για χάρη της έρευνας, να μαντέψουν την ηλικία άλλων χρηστών από τις φωτογραφίες των προφίλ τους, προσέθεταν κατά μέσο όρο επτά χρόνια σε εκείνους που είχαν φωτογραφία προφίλ τραβηγμένη με φλας. Και αν χρειάζεστε έναν ακόμα καλό λόγο για να βγάζετε τις φωτογραφίες σας με φυσικό φως, ορίστε: Οι χρήστες με τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με φλας αξιολογήθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους ως ασχημότεροι από εκείνους που είχαν φωτογραφία προφίλ με φυσικό φωτισμό. 

Η λέξη «γάτες» είναι σέξι, «οι γάτες μου» δεν είναι. Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε το Wired στα dating sites Match.com και OkCupid, στη λίστα με τις πιο «πιασάρικες» λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο προφίλ σας, οι γάτες έρχονται 274ες. Αντιθέτως, η φράση «οι γάτες μου» προφανώς γεννά συνειρμούς της ηλικιωμένης κυρίας που πεθαίνει πρώτη στα θρίλερ –και πέφτει στη θέση 766 της ίδιας λίστας.

Το χρώμα των μαλλιών καθορίζει την επιτυχία στον κόσμο του online dating. Είναι, όμως, εντελώς διαφορετικό για άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα του dating site AYI.com οι γυναίκες με ξανθά, καστανά και κόκκινα μαλλιά λαμβάνουν περισσότερα μηνύματα από τον μέσο όρο. Στον αντίποδα, οι μελαχρινές και οι γκριζομάλλες λαμβάνουν σαφώς λιγότερα μηνύματα από τον μέσο όρο. Αντιθέτως, οι άνδρες με γκρίζα μαλλιά φαίνεται να έχουν τις περισσότερες επιτυχίες στο σύμπαν του online dating. Ακολουθούν οι άνδρες που δεν έχουν καθόλου μαλλιά (και επίσης λαμβάνουν περισσότερα μηνύματα από τον μέσο όρο), ενώ οι καστανοί, ξανθοί, μελαχρινοί και κοκκινομάλληδες λαμβάνουν λιγότερα μηνύματα από τον μέσο όρο.

Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο επόμενο “match” σας, για να καταλάβετε αν έχετε μέλλον μαζί: Σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου; Έχεις ταξιδέψει ποτέ μόνος σου σε ξένη χώρα; Θα τα παρατούσες όλα για να πας να ζήσεις σε ένα ιστιοφόρο; Οι έρευνες δείχνουν ότι αν οι απαντήσεις σας ταιριάζουν, έχετε 32% περισσότερες πιθανότητες να έχετε μέλλον μαζί.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ