Πως θα καταλάβετε αν κάποιος είναι έξυπνος; Ιδού τα 7 χαρακτηριστικά ευφυίας των ανθρώπων

Η ευφυία και η αναγνώρισή της, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της ανθρωπότητας. Αυτή η ανάγκη για ικανότητα αναγνώρισης του έξυπνου ανθρώπου, οδήγησε σε θεωρίες για τη δημιουργία ενός δείκτη ευφυίας (IQ).

Η ευφυία και η αναγνώρισή της, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της ανθρωπότητας. Αυτή η ανάγκη για ικανότητα αναγνώρισης του έξυπνου ανθρώπου, οδήγησε σε θεωρίες για τη δημιουργία ενός δείκτη ευφυίας (IQ). Ο δείκτης ευφυίας, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και έτσι οι ειδικοί, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που …προδίδουν έναν έξυπνο άνθρωπο και δε χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να τα παρατηρήσουμε. Επειδή η ευφυία έχει ταυτιστεί λανθασμένα με το «καλό», θα αναφερθούμε και στα αρνητικά χαρακτηριστικά που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι.



Η περιέργειά τους…είναι παρεξηγήσιμη!

Οι άνθρωποι έχουμε στη φύση μας την περιέργεια. Όμως οι άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους περισσότερο, έχουν περιέργεια για πράγματα που βρίσκονται σε γη, νερό και αέρα. Συνήθως η περιέργεια καταλήγει να τους γίνεται εμμονή και δεν είναι περιέργεια «φυσιολογική» για την εκάστοτε ηλικία που διανύουν.

Πριν πάνε κάπου…ξέρουν πρώτα το πώς θα βγουν.

Οι έξυπνοι άνθρωποι διατηρούν αυτήν την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Έχουν σχέδιο και λειτουργούν βάσει στρατηγικής. Είναι οπαδοί του Προμηθέα…και έτσι προνοούν.

Οι στόχοι, είναι πάντα εφικτοί.

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και το πιο σημαντικό, δεν είναι αυτοπεποίθηση «ψώνιου». Η γνήσια αυτοπεποίθηση προέρχεται από την εξής υπόθεση: Αφού όλα μπορούν να γίνουν αντικείμενα μάθησης, τότε…όλα γίνονται! Όλα μαθαίνονται λοιπόν, αφού όλα γίνονται –εύκολα ή δύσκολα- αντιληπτά.

Δεν τους ενδιαφέρει τόσο το «όνομα» και η ιδιότητα που έχει κάποιος αλλά αυτό που λέει και κάνει.

Άλλη μια απόρροια της γνήσιας αυτοπεποίθησης που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι είναι η «απιστία» που δείχνουν σε αυτό που λέμε «αυθεντίες». Τα πάντα περνάνε από αμφισβήτηση. Για αυτούς, υπάρχει ο κόσμος του ορθού και ο κόσμος του λάθους. Όλα τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρα που συνοδεύουν το κυρίως πιάτο…

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ