Good News: Εως 20% ενισχύθηκε η πληρότητα 15 ιστορικών ξενοδοχείων - To εξαιρετικό αρχοντικό των Κουντουριώτηδων, «Cotommatae» στην Ύδρα είναι το νέο μέλος!

Αύξηση μεταξύ 10% και 20% παρουσίασε φέτος η πληρότητα δεκαπέντε «ιστορικών» ξενοδοχείων στη χώρα μας, που είναι μέλη του ελληνικού δικτύου Yades Greek Historic Hotels.

Αύξηση μεταξύ 10% και 20% παρουσίασε φέτος η πληρότητα δεκαπέντε «ιστορικών» ξενοδοχείων στη χώρα μας, που είναι μέλη του ελληνικού δικτύου Yades Greek Historic Hotels.



Αυτό αναφέρει στην «Καθημερινή» η ιδρύτρια του δικτύου Βαρβάρα Αυδή, η οποία με την ιδιότητα και της πρόεδρου των Historic Hotels of Europe βρέθηκε χθες και προχθές στη Σλοβακία για τις εργασίες του 2ου ετήσιου συνεδρίου των 15 ξενοδοχειακών οργανώσεων των ιστορικών ξενοδοχείων της Ευρώπης, οι οποίες διαθέτουν ως μέλη ξενοδοχεία σε κάστρα, πύργους και κτίρια, ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το ευρωπαϊκό δίκτυο, ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς οργανισμούς παγκοσμίως, έχει παρουσία σε 19 χώρες μέσω των 15 οργανώσεων, οι οποίες διαθέτουν ως μέλη περίπου 550 πολυτελή ιστορικά ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την κ. Αυδή, η μεγαλύτερη αύξηση φέτος στις κρατήσεις των ξενοδοχείων-μελών του ελληνικού δικτύου προήλθε από τη Βρετανία και ακολούθως από την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ειδικά στη Σαντορίνη, όμως, η μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις προήλθε από ασιατικές χώρες (Κίνα, Κορέα κ.ά.). Η πρόεδρος του δικτύου εκφράζει την αισιοδοξία ότι θετικά θα εξελιχθεί και το 2015. Φέτος προστέθηκε στο δίκτυο ένα μέλος, το ξενοδοχείο Cotommatae στην Υδρα, ενώ για το 2015 ο στόχος είναι να προστεθούν άλλα 2 μέλη. Δύο ξενοδοχεία του δικτύου, το Avli Lounge Apartments στο Ρέθυμνο και το Esperas στην Οία, επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 100 καλύτερα μπουτίκ ξενοδοχεία στον κόσμο και βραβεύθηκαν τον προηγούμενο μήνα στη Νέα Υόρκη από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Fodors.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ