Τα 60 χρόνια της γιορτάζει η «Ποντικοπαγίδα» της Άγκαθα Κρίστι στο West End του Λονδίνου

Μια ειδική παράσταση – αφιέρωμα, στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της «Ποντικοπαγίδας» της Agatha Christie στο West End του Λονδίνου (το 1952), παρουσιάστηκε την Κυριακή 18/11, στη Βρετανική Πρωτεύουσα.

Μια ειδική παράσταση – αφιέρωμα, στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της «Ποντικοπαγίδας» της Agatha Christie στο West End του Λονδίνου (το 1952), παρουσιάστηκε την Κυριακή 18/11, στη Βρετανική Πρωτεύουσα. Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει στα θέατρα του κόσμου για 25.000 παραστάσεις. Έτσι, η «ποντικοπαγίδα» είναι η μακροβιότερη παράσταση διεθνώς. Εκτός από την επετειακή παράσταση της «Ποντικοπαγίδας», στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν επίσης τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου προς τιμή της Βρετανίδας συγγραφέα.

Παρών στην τελετή και ο εγγονός της Christie, Mathew Prichard, στον οποίο η ίδια είχε δωρίσει τα δικαιώματα της «Ποντικοπαγίδας» για τα ένατα γενέθλια του. Για την τιμητική παράσταση - που σκηνοθέτησε η Phyllida Lloyd, (γνωστή από την ταινία «Mamma Mia») - και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην περιοχή του West End, οι ηθοποιοί που ερμηνεύουν αυτή την περίοδο τους ήρωες του γνωστού έργου έδωσαν τη θέση τους σε άλλους, δημοφιλής συναδέλφους τους, όπως οι Patrick Stewart, Julie Walters, Iain Glen, Hugh Bonneville και άλλοι.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC, οι ηθοποιοί που κλήθηκαν «εκτάκτως» να συμμετέχουν στην «Ποντικοπαγίδα» είχαν στη διάθεση τους λιγότερες από 24 ώρες για να μάθουν τους ρόλους τους και να μνημονεύσουν τις σκηνοθετικές οδηγίες. Τα έσοδα από την επετειακή παράσταση θα διατεθούν για τη στήριξη του ιδρύματος «Mousetrap Theatre Projects».


Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ