Η πολιτιστική ατζέντα για σήμερα περιλαμβάνει θεατρικές πρεμιέρες, τζαζ, λογοτεχνικά βραβεία αλλά και συμπόσιο στην μνήμη του φιλόσοφου Κώστα Αξελού

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταφέρεται ο θεατρικός μονόλογος «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS (9μ.μ.).

Το urbn theatr παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την περφόρμανς «Wordwhore» του Tam Cy Albert, που συνδυάζει θέατρο, μουσική και εικαστικά, σε σκηνοθεσία Ηλία Παναγιωτακόπουλου στο About (Μιαούλη 18,Ψυρρή), 9μ.μ.

Φιλοσοφικό συμπόσιο στη μνήμη του Κώστα Αξελού διοργανώνει ο Συλλογος Αποφοίτων Βραβακείου στο Μουσείο Ακρόπολης στις 6.15μ.μ.

Σονάτες του Μπετόβεν και του Αλμπαν Μπεργκ ερμηνεύει ο πιανίστας ο Θανασης Αποστολόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 8μ.μ.

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταφέρεται ο θεατρικός μονόλογος «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS (9μ.μ.).

Εκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Τσακίρη με τίτλο «Δραπέτες» εγκαινιάζεται στις 8μ.μ. στην γκαλερί Thanassis Frissiras (Κριεζώτου 7).

Tελευταίες παραστάσεις του έργου «Επρεπε να είχα», βασισμένου σε πεζά του Κάφκα, που παρουσιάζει η ομάδα Πάλσαρ σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου στην Knot Gallery (Μιχαλακοπούλου 206), στις 9μ.μ.

 

Ο διάσημος μπλουζ κιθαρίστας Eddie Taylor Jr. συμπράττει με τον αρμονίστα Steve Guyger στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17), 10.30μ.μ.

Απονομή των βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2012 στις 8μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22).

Σπουδαστές δραματικών σχολών παρακολουθούν με ειδική τιμή εισιτηρίου την παράσταση «Καρέκλες» στο θέατρο Ακροπόλ και συζητούν με τους συντελεστές, στις 9μ.μ.

Πρεμιέρα της παράστασης της ομάδας Tandem «Η φωνή» σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Γερογριάννη, 9.15μ.μ. στο «104» (Ευμολπιδών 41).

Παρουσίαση του βίντεο της καλλιτεχνικής ομάδας Kernel με τίτλο «Raw Rate» στις 7μ.μ. στη Frown Tales (Αγ. Ελεούσης 14).

Το κουαρτέτο σαξοφώνων του Θεόδωρου Κερκέζου εμφανίζεται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στις 8.30μ.μ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ