Απόψε ο Μιχάλης Παούρης σε μια παρουσίαση του δεύτερου δίσκου του με τίτλο ''Disharmony''

Ο Μιχάλης Παούρης εδώ και μερικά χρόνια έχει κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που είχε. Να παίξει jazz μουσική με το όργανο που αγαπά όσο τίποτα άλλο, το μπουζούκι.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Μιχάλης Παούρης

&

το Prova Music Studios

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του cd

DISHARMONY

 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

στις 6.00 μ.μ.

 

Ο Μιχάλης Παούρης εδώ και μερικά χρόνια έχει κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που είχε. Να παίξει jazz μουσική με το όργανο που αγαπά όσο τίποτα άλλο, το μπουζούκι. Αρχικά φαινόταν σε πολλούς ακατόρθωτο, ένα καθόλα ελληνικό όργανο να παίξει αυτό το είδος μουσικής. Φρόντισε να πείσει το κοινό και τα Μ.Μ.Ε. ανεβαίνοντας στη σκηνή με τον κορυφαίο jazz κιθαρίστα Al Di Meola την περασμένη χρονιά στη Γαλλία και την Ελλάδα. Οι κριτικές διθυραμβικές και το κοινό ενθουσιασμένο.

Τώρα, στον εξαιρετικό απόηχο της συνεργασίας της περασμένης χρονιάς και μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη συνεργασία με το μεγαλύτερο gypsy jazz trio “The Rosenberg trio” (15 Δεκεμβρίου στο PASSPORT) παρουσιάζει τη 2η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “DISHARMONY”.

Πολλοί κάνουν λόγο για τον πιο πολυδιαφημισμένο δίσκο της φετινής χρόνιας στη Jazz σκηνή. Ένα cd στο οποίο το μπουζούκι θα διαβάσει και θα γράψει μουσική, διαφορετική από τις άλλες. Ένας ρόλος που κολακεύει τους λάτρεις της δεξιοτεχνίας υψηλού επιπέδου, τους στοχαστές της απλότητας και τους θαυμαστές της ομαδικής χρήσης μιας ορχήστρας, παίζοντας όλοι σε υψηλό επίπεδο απαιτητικών μελωδικών γραμμών.

Η συμμετοχή του Μίμη Πλέσσα, είναι κάτι που δε θα μπορούσε να λείψει από αυτό το cd. Εκτοξεύει κυριολεκτικά το επίπεδο, αγκαλιάζοντας με το έμπειρο Jazz παίξιμό του τις μελωδίες και τις συνθέσεις, του Μιχάλη Παούρη. Λέγεται, ότι για πρώτη φορά ο γνωστός συνθέτης συμμετέχει σε σύνθεση άλλου καλλιτέχνη…

Ο Πάνος Μουζουράκης με τη μοναδική χροιά της φωνής του, θα ξαφνιάσει, τραγουδώντας το μοναδικό κομμάτι του cd σε στίχους του Μιχάλη Παούρη με τίτλο “Στην άκρη της σκηνής”. Οι δύο καλλιτέχνες, μας ταξιδεύουν στην ενέργεια και τη δυναμική του Jazz Blues.

Μοναδικός αρωγός στο νέο αυτό cd ο Χρήστος Βεντούρας, ιδιοκτήτης του “Prova Music Studios” που πίστεψε στην ιδέα του Μιχάλη Παούρη και έκανε την παραγωγή συνεισφέροντας την εξελιγμένη τεχνική κάλυψη που διαθέτει το στούντιο και πάνω απ’ όλα την αμέριστη εμπιστοσύνη του.



“Disharmony, ονομάζω την υποψία του ακροατή και την πρώτη γνώμη που σχηματίζεται

στη σκέψη του, όταν ακούει την έκφραση “το μπουζούκι στη Jazz Fusion”…..

Το αποτέλεσμα όμως σε αυτό το CD είναι το ακριβώς αντίστροφο. …..

Με αγωνία σας παρουσιάζω την πιο μελωδική... “Disharmony”.

Μιχάλης Παούρης

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για ακόμη περισσότερους που θα ανακαλύψετε ακούγοντας σε 1η εκτέλεση τα κομμάτια του νέου cd “DISHARMONY” σας προσκαλούμε στο μοναδικό χώρο των “Prova Music Studios”. Ελάτε να απολαύσουμε μοναδική μουσική με ποτό και κουβέντα.


Η παρουσίαση δεν θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε αλλού πέρα από το μέρος που για 2 ολόκληρους μήνες στέγασε την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την ένταση, την αγωνία και τη μοναδική συνεργασία των συντελεστών του cd.


Συντελεστές:

Αλέξανδρος Παλαβιτσίνης: Πιάνο και πλήκτρα

Γιώργος Πολίτης: Ηλεκτρικό  μπάσο

Αλέξανδρος Κούρος: Τύμπανα

Παναγιώτης Μπουραζάνης: Ηλεκτρικό μπάσο

Λουκάς Λυμπέρης: Ηχογράφηση, μίξη, mastering.

PROVA MUSIC STUDIOS: Ηχογράφηση, μίξη, mastering

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ