Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών στην μεγάλη οθόνη! Δείτε το trailer!

Το πρώτο μέρος του προοιμίου της πασίγνωστης κινηματογραφικής αλλά και λογοτεχνικής τριλογίας ανοίγει σε πολλές αίθουσες!   Δείτε το trailer!

Το πρώτο μέρος του προοιμίου της πασίγνωστης κινηματογραφικής αλλά και λογοτεχνικής τριλογίας ανοίγει σε πολλές αίθουσες την ώρα που επτά ακόμα ταινίες Α’ προβολής αναζητούν το κοινό τους.


«Χόμπιτ – Ένα αναπάντεχο ταξίδι» (ΗΠΑ/ Νέα Ζηλανδία, 2012) του Πίτερ Τζάκσον, με τους Μάρτιν Φρίμαν, Ιαν Μακ Κέλεν, Αντι Σέρκις, Ρίταρντ Αρμιταζ, Κέιτ Μπλάνετ, Κρίστοφερ Λι.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Πίτερ Τζάκσον στην κινηματογραφική αφήγηση. Όπως και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (με τον οποίο διόλου τυχαία ο Τζάκσον συνεργάστηκε στον «Τεν Τεν»), ο άνθρωπος έχει τον παραμυθά στο αίμα του και το πρώτο μέρος του «Χόμπιτ» με υπότιτλο «Ένα αναπάντεχο ταξίδι» έρχεται σήμερα για να το επιβεβαιώσει. Για μια ακόμη φορά φυσικά, μετά τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» αλλά και τον «Κινγκ Κονγκ».

 

Αν και προοίμιο του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», το «Χόμπιτ» γράφτηκε από τον συγγραφέα του πρώτου, τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, καμιά δεκαπενταριά χρόνια πριν από το σαφώς γνωστότερό του, θρυλικό έργο - τριλογία. Το ενδιαφέρον όμως είναι, ότι από την  επιτυχία του «Χόμπιτ» γεννήθηκε τελικά ο «Αρχοντας», που στην ουσία ήταν μια παραγγελία του εκδότη τού Τόλκιν!
 

Όπως όλα τα παραμύθια που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και το «Χόμπιτ» είναι η εξιστόρηση ενός φανταστικού ταξιδιού που τοποθετείται στη Μέση Γη (60 περίπου χρόνια πριν από το δραματουργικό πλαίσιο του «Αρχοντα»). Το Χόμπιτ του τίτλου είναι ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ο μέντορας του Φρόντο στον «Αρχοντα», και τον υποδύεται ο Μάρτιν Φρίμαν, ένας πολύ καλός ηθοποιός γνωστός κυρίως από την επιτυχημένη εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά «Sherlock», στον ρόλο του βοηθού του ντετέκτιβ, δρ. Τζον Γουότσον.
 

Το ταξίδι έχει προορισμό το «Μοναχικό Βουνό», το «σπίτι» των 13 νάνων που θα είναι τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας, μαζί με τον Μπίλμπο αλλά και τον μάγο Γκάνταλφ (Ιαν Μακ Κέλεν), την καρδιά αυτού του επικίνδυνου οδοιπορικού. Γιατί για να φτάσει εκεί, η παρέα θα πρέπει να περάσει ανάμεσα από την Σκύλλα και την Χάρυβδη, που σύμφωνα με τον κόσμο του Τόλκιν, σημαίνει  επικίνδυνες τοποθεσίες και υπό την διαρκή απειλή τεράτων, είτε αυτά λέγονται  Ορκ, είτε  φονικοί λύκοι, είτε μάγοι ,είτε Γκόμπλινς, είτε το Γκόλουμ, το ευφυές εκείνο πλάσμα που άρεσε τόσο πολύ στους «Δυο πύργους», την δεύτερη ταινία της σειράς του «Αρχοντα» και που υποδύεται και πάλι ο Αντι Σέρκις.
 

Στην πραγματικότητα της ταινίας όμως, η μηχανή παίρνει μπροστά μετά την πρώτη ώρα την οποία ο Τζάκσον μάλλον σπαταλά επιδιώκοντας την γνωριμία του κοινού με τους 13 νάνους μέσα στο σπίτι του Μπίλμπο. Εκεί το φιλμ φλυαρεί χωρίς λόγο, γίνεται σχεδόν παιδικό, κάτι βέβαια που για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι και το βιβλίο αφού γράφτηκε στοχεύοντας το παιδικό κοινό.
 
Σιγά –σιγά όμως η ταινία σκληραίνει και σε ορισμένα σημεία, αντιλαμβάνεσαι το σκοτάδι στο οποίο θέλει να περιτυλίξει την ιστορία του ο Τζάκσον. Δεν είναι καθόλου παιδική η όψη των ανθρωποφάγων τεράτων – γιγάντων που σιγοψήνουν τους νάνους για να τους καταβροχθίσουν, ούτε και βρήκα κάτι παιδικό στο κυνήγι των πεινασμένων λύκων του εφιαλτικού μονόχειρα Σμάουγκ που θυμίζει κάτι ανάμεσα στον Νοσφεράτου του Μαξ Σρεκ και το Τέρας του Φράνκενσταϊν.     

Στο κινηματογραφικό highlight της ταινίας, στην μονομαχία των Πέτρινων Γιγάντων, μια καταπληκτική σκηνή, ενδεχομένως και ανθολογίας στον κινηματογράφο του φανταστικού, που μου θύμισε αρκετά την σκηνή με τα δέντρα στους «Δύο πύργους». Ωστόσο, για την μεγάλη «συνάντηση» της ταινίας θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το τέλος για το τετ- α –τετ του Μπίλμπο με το Γκόλουμ. Εκεί από όπου στην πραγματικότητα αρχίζει ο μύθος του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

 


 
Όπως και να’χει και παρά τις όποιες αντιρρήσεις μου, έχω ήδη πολλή περιέργεια να δω την εξέλιξη που θα έχει αυτή η ιστορία Tο  δεύτερο μέρος της ιστορίας «The desolation od Smaug» που θα διανεμηθεί του χρόνου θα ακολουθήσει και μία τρίτη ταινία το 2014.  
 
Αίθουσες: ΑΘΗΝΑΙΟΝ - VILLAGE MALL - VILLAGE PENTH - VILLAGE ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - VILLAGE   ΦΑΛΗΡΟ  - VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ - ODEON  STARCITY - STER IΛION - ODEON OΠΕPA – ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ - AΕΛΛΩ - ΝΑΝΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΚΗΦΙΣΙΑ – TPIA ΑΣΤΕΡΙΑ - ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ -ΑΤΤΑΛΟΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗ - ΣΙΝΕΑΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ VILLAGE COSMOS - STER - ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ - ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Πηγή: tovima.gr-Γ.Ζουμπουλάκης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ