Πρώτη η Madonna, 2ος ο Bruce Springsteen και 6η η Lady Gaga σε κέρδη από τις περιοδείες τους - Ακούστε τους δωρεάν

Ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, τραγούδησαν, χόρεψαν, εντυπωσίασαν, προκάλεσαν και γέμισαν τις... τσέπες τους με εκατομμύρια δολάρια.

Ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, τραγούδησαν, χόρεψαν, εντυπωσίασαν, προκάλεσαν και γέμισαν τις... τσέπες τους με εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τους διάσημους τραγουδιστές που πραγματοποίησαν παγκόσμιες περιοδείες κατά τη διάρκεια του 2012 καταφέρνοντας, με αυτόν τον τρόπο, να αυξήσουν κατά πολύ τις περιουσίες τους και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Η πιο επιτυχημένη οικονομικά μουσική περιοδεία της χρονιάς που φεύγει ήταν αυτή της Μαντόνα, η οποία απέδειξε, για μία ακόμη φορά, πως είναι πολύ σκληρή για να παραδώσει το στέμμα της... βασίλισσας.

Τα συνολικά κέρδη της περιοδείας της δημοφιλούς ποπ σταρ ανέρχονται στα 228,4 εκατ. δολάρια, ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα οποία πήγαν στο προσωπικό ταμείο της στο οποίο φέτος προστέθηκαν συνολικά - απ' όλες τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες? 30 εκατ. δολάρια.

Aντιδράσεις

Η διάρκειας επτά μηνών περιοδεία της Μαντόνα απασχόλησε πολύ την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες. Κυρίως για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή σε βίντεο της αρχηγού του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Μαρί Λε Πεν, με μια σβάστικα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο.

Και στη συναυλία που έδωσε τον Ιούλιο στο Εδιμβούργο όμως, δημιούργησε επεισόδια, με την εμφάνιση πάνω στη σκηνή ενός όπλου, λίγα μόλις 24ωρα μετά το μακελειό που είχε γίνει σε κινηματογράφο του Κολοράντο.

Η «βασίλισσα» και πάλι δεν πτοήθηκε συνεχίζοντας να κάνει αυτό που θέλει και μάλιστα, όπως αποδείχτηκε με επιτυχία, καθώς τις συναυλίες της παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δεύτερη πιο επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της χρονιάς ήταν αυτή του Μπρους Σπρίνγκστιν, η οποία απέφερε κέρδη ύψους 199 εκατ. δολαρίων.

Μεγάλη επιτυχία ωστόσο σημείωσε και η περιοδεία του θρυλικού «The Wall» με τον Ρότζερ Γουότερς, οι συνολικές εισπράξεις της οποίας έφθασαν τα 115 εκατ. δολάρια.

Εξαιτίας αυτής της περιοδείας μάλιστα το πρώην μέλος των«Pink Floyd» κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους μουσικούς του 2012 με συνολικά κέρδη 88 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών συναντάμε επίσης τα ονόματα των «Coldplay», της Λέιντι Γκάγκα, του Jay - Z και του Κάινι Γουέστ.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

1. Μαντόνα - 228.4 εκατομμύρια δολάρια

2. Μπρους Σπρίνγκστιν & The E Street Band - 199.4 εκατ. δολ.

3. Ρότζερ Γουότερς - 186.5 εκατ. δολ.

4. Cirque Du Soleil - Michael Jackson The Immortal World Tour - 147.3 εκατ. δολ.

5. Κολντπλεϊ - 147.2 εκατ. δολ.

6. Λέιντι Γκάγκα - 124.9 εκατ. δολ

7. Kenny Chesney & Tim McGraw - 96.5 εκατ. δολ.

8. Van Halen - 54.4 εκατ. δολ.

9. Jay-Z και Κάινι Γουέστ - 47 εκατ. δολ.

10. Andre Rieu - 46.8 εκατ. δολ.

Παρότι η Μαντόνα έκανε την πιο επιτυχημένη εμπορικά παγκόσμια περιοδεία, είδε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς να την ξεπερνά κατά πολύ το 2012 σε κέρδη, καθώς έγινε κατά 58 εκατ. δολάρια πλουσιότερη.








Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ