Σονάτες για βιολί : CD του Λεωνίδα Καβάκου κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά

Στις 7 Ιανουαρίου, κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά ο πολυαναμενόμενος δίσκος του Λεωνίδα Καβάκου με τις σονάτες για βιολί του Μπετόβεν από την Decca. Το CD - με τη συμμετοχή του Ενρίκο Πάτσε στο πιάνο, σταθερού συνεργάτη του Καβάκου και αγαπητού στο ελληνικό κοινό, αφού έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στη χώρα μας - κυκλοφορεί στο πλαίσιο του συμβολαίου που υπέγραψε ο βιολονίστας με τον δισκογραφικό κολοσσό.

Μια ανάσα πριν από την έλευση του 2013 και, παρ' όλο που η χρονιά διαγράφεται δύσκολη, μια πινελιά αισιοδοξίας επιβάλλεται. Ευτυχώς...  προκύπτει. Μέσα από την «άλλη» Ελλάδα, αυτή που διαπρέπει διεθνώς και κάνει υπερήφανους και εμάς τους υπολοίπους.

Στις 7 Ιανουαρίου, λοιπόν, κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά ο πολυαναμενόμενος δίσκος του Λεωνίδα Καβάκου με τις σονάτες για βιολί του Μπετόβεν από την Decca. Το CD - με τη συμμετοχή του Ενρίκο Πάτσε στο πιάνο, σταθερού συνεργάτη του Καβάκου και αγαπητού στο ελληνικό κοινό, αφού έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στη χώρα μας - κυκλοφορεί στο πλαίσιο του συμβολαίου που υπέγραψε ο βιολονίστας με τον δισκογραφικό κολοσσό.

Το ότι ο Καβάκος κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στους κορυφαίους βιολονίστες παγκοσμίως δεν αποτελεί, ασφαλώς, είδηση. Ωστόσο, σε αυτές τις εποχές της γενικότερης κρίσης και ενώ το πατιναρισμένο «γκλάμουρ» των κάθε λογής «προτύπων» τα οποία υπερπροβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια έχει πλέον ξεφτίσει και η ένδεια προβάλλει «γυμνή», έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ τις πραγματικές αξίες. Και επειδή οι ημέρες όχι μόνο «συγχωρούν», αλλά ενδείκνυνται και για ευχές, ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά οι αξίες αυτές θα βρουν περισσότερο χώρο στην καθημερινότητά μας. Οχι ότι αυτό θα λύσει ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά όσο να πεις, είναι κάτι.

Πηγή:tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ