Μαραθώνιος από την Ανταρκτική ως το Σινικό Τείχος, στο Νεπάλ, το Μαρόκο ή τη Κένυα, τρέξτε με παγωνιά ή καύσωνα

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά άλλη μια διαδρομή. Ο Μαραθώνιος είναι ο απόλυτος αγώνας, ο αγώνας που δεν κερδίζεται με τα πόδια αλλά με την ψυχή. Όταν δε γίνεται σε μέρη με ιδιαιτερότητες, τότε ο πήχης ανεβαίνει, ανταμείβοντας ακόμα περισσότερο αυτούς που θα τολμήσουν να τρέξουν ακόμα κι αν δεν φτάσουν στο τέρμα

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά άλλη μια διαδρομή. Ο Μαραθώνιος είναι ο απόλυτος αγώνας, ο αγώνας που δεν κερδίζεται με τα πόδια αλλά με την ψυχή. Όταν δε γίνεται σε μέρη με ιδιαιτερότητες, τότε ο πήχης ανεβαίνει, ανταμείβοντας ακόμα περισσότερο αυτούς που θα τολμήσουν να τρέξουν ακόμα κι αν δεν φτάσουν στο τέρμα.



Ανταρκτική
Σαν να μην έφταναν οι δυσκολίες ενός κοινού Μαραθωνίου (μυϊκές κράμπες, φουσκάλες στα πόδια κτλ.) οι δρομείς έχουν να αντιμετωπίσουν 42 χιλιόμετρα της παγωμένης διαδρομής με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους! Ο αγώνας γίνεται προς τιμήν του Νορβηγού εξερευνητή Roald Amundsen που ανακάλυψε το Νότιο Πόλο στις 14 Δεκεμβρίου 1911.



Μαρόκο
Η αποστολή σας είναι να επιβιώσετε σε ένα οδοιπορικό στην έρημο Σαχάρα στο νότιο Μαρόκο, όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 38ο C το μεσημέρι και οι αμμοθύελλες αποτελούν πραγματική απειλή. Και αν μέχρι εδώ μοιάζει εύκολο, θυμηθείτε ότι πρέπει να φροντίσετε και να κουβαλήσετε τις προμήθειές σας σε φαγητό και νερό!



Κίνα
Ο ετήσιος Μαραθώνιος στο Σινικό Τείχος έχει την αφετηρία του στην επαρχία Τιαντζίν και πρόκειται για μια πραγματική πρόκληση. Το Σινικό τείχος προσφέρει μια διαδρομή γεμάτη με ανηφόρες και κατηφόρες που κάνει ακόμα και τους πιο καλά προετοιμασμένους να ασθμαίνουν! Η διαδρομή γίνεται πιο εύκολη στο δεύτερο μισό της, όπου οι δρομείς διασχίζουν χωριά και ορυζώνες. Για όσους απλά θέλουν να ζήσουν την εμπειρία υπάρχει και μικρότερη διαδρομή.



Νεπάλ
Ο Μαραθώνιος στο Νεπάλ είναι αυτός που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Η αφετηρία του βρίσκεται κοντά στο Everest Base σε υψόμετρο: 5.181,60 μ. και διασχίζει ορεινά περάσματα για 42 χλμ. μέχρι την πόλη της Namche Bazaar. Ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι κατηφορικό, αλλά δυστυχώς για τους δρομείς έχουν να καλύψουν 15 μέρες πεζοπορίας μόνο για να φτάσουν την αφετηρία του Μαραθώνιου!



Κένυα
Ο Μαραθώνιος της Κένυας διοργανώνεται μόλις τα τελευταία δώδεκα χρόνια και η διαδρομή είναι περιμετρικά του Πάρκου Αγριας Ζωής Lewa που φιλοξενεί τσιτάχ, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις και πολλά άλλα άγρια ζώα. Με λίγη τύχη οι δρομείς μπορεί να δουν από κοντά άγρια ζώα. Για την ασφάλεια όλων, η διαδρομή παρακολουθείται και φυλάσσεται από φύλακες και περιπολίες ελικοπτέρων.

Πηγή: touristorama.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ