Το Μέγαρο Μουσικής τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο!!

Το Megaron Plus θυμάται και τιμά τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο σε ένα ειδικό αφιέρωμα την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.


Το Megaron Plus θυμάται και τιμά τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο σε ένα ειδικό αφιέρωμα την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.

Το αφιέρωμα θα αρχίσει συμβολικά με μια δική του ερωτική επιστολή προς την πόλη του, «μια γέρικη πόλη τεσσάρων χιλιάδων χρόνων», όπως λέει ο ίδιος, την τηλεοπτική ταινία «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη», φτιαγμένη το 1983, με παραγωγό την ελληνική δημόσια τηλεόραση. Το σενάριο είναι δικό του, στην ταινία ακούγονται κείμενα του Κώστα Ταχτσή, ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Τάσου Λειβαδίτη και μουσικά θέματα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Λουκιανού Κηλαϊδόνη και Διονύση Σαββόπουλου.

Για τις ταινίες και το μεγάλο ταξίδι του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην ελληνική ιστορία θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο ιστορικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, η διδάκτωρ φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας Αιμιλία Καραλή και η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ειρήνη Στάθη, η οποία με τη διδακτορική της διατριβή ερεύνησε τον «Χώρο και τον χρόνο στον κινηματογράφο του Θ. Αγγελόπουλου». Τους ομιλητές θα συντονίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος.

Πηγή: www.inews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ