Φερούτσιο Λαμποργκίνι - σχεδίασε αριστοτεχνικά από τρακτέρ μέχρι αυτοκίνητα - αντικείμενο πόθου - ευκαιρία να δούμε μερικές αστραφτερές Λαμποργκίνι! (φωτό - βίντεο)

Πέρασαν 21 χρόνια από τη μέρα που ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι εγκατέλειψε για πάντα τον κόσμο των γρήγορων και λαμπερών αυτοκινήτων που ο ίδιος δημιούργησε. 

Πέρασαν 21 χρόνια από τη μέρα που ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι εγκατέλειψε για πάντα τον κόσμο των γρήγορων και λαμπερών αυτοκινήτων που ο ίδιος δημιούργησε. 


Ο Λαμποργκίνι ήταν ένα αγροτόπαιδο. Γεννήθηκε το 1916 και άφησε το δημοτικό, καθώς  το πάθος για τις «μηχανές» τον έφερε στην Μπολόνια να δουλεύει σ΄ ένα συνεργείο αυτοκινήτων.

Σιγά- σιγά κατάφερε και έφτασε να κατασκευάζει τρακτέρ που φέρνουν το όνομα του. Και είχαν το σήμα του ταύρου (ήταν το ζώδιο του Φερουτσιο).


Όταν παραπονέθηκε στον Ενζο Φερραρι για τον συμπλέκτη της Ferrari που είχε αγοράσει, αυτός του απάντησε «Ο συμπλέκτης είναι μια χαρά, αλλά εσύ μόνο τρακτέρ ξέρεις να οδηγείς κι όχι μια Φερραρι»

Αυτή η φράση ήταν και η αιτία που τον οδήγησε να ασχοληθεί με την κατασκευή γρήγορων αυτοκίνητων. Ο πόθος του να «χτυπήσει» στα ίσα τον Έντσο Φερράρι και τις δημιουργίες του έφερε στο προσκήνιο μια φίρμα-θρύλο της αυτοκίνησης που με έδρα τη Σαντ' Άγκατα, ένα μικρό χωριό έξω από τη Mόντενα, κατάφερε να δημιουργεί εξωτικά supercars για να αφήνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να τα ονειρεύονται και ελάχιστους να τα χαίρονται.  


Η Laborghini Miura ήταν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της εταιρείας.


Ο Φερούτσιο εκτός από το πάθος του για τα αυτοκίνητα είχε και μια άλλη αγάπη την παραγωγή κρασιού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την κόρη του.

Δείτε αφιέρωμα του BBC για τη Lamborghini miura:



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ