«Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» - H AKOΣ (θεραπεία) μας κάλεσε να χορέψουμε Tango Greco και μας ενημέρωσε για την σημασία της πρόληψης ως τα βαθιά και υγιή γεράματα

Τον παγκόσμιο και ερωτικό ρυθμό του τανγκό, που από τη γέννηση του αγαπά να ταξιδεύει, επέλεξε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία σώματος και ψυχής» για να στείλει το μήνυμα της «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.

Τον παγκόσμιο και ερωτικό ρυθμό του τανγκό, που από τη γέννηση του αγαπά να ταξιδεύει, επέλεξε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία σώματος και ψυχής» για να στείλει το μήνυμα της «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.


Από αριστερά Χρύσα Παρασκευοπούλου, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δέσποινα Κατσώχη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και η Νατάσσα Σεφέρη.

Χαιρετίζοντας τη βραδιά η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, μίλησε για την αξία της πρόληψης αλλά και για το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία οι αποθεραπευμένοι της νόσου, οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. «Καταμετρώντας τους αποθεραπευμένους, καταπολεμάμε τις προκαταλήψεις και τα στίγματα που σχετίζονται με τον καρκίνο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ΑΚΟΣ, δημιούργησε δίκτυο παρακολούθησης  αποθεραπευμένων  ενηλίκων, των οποίων η πορεία θα καταγράφεται στο «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» ένα συνοδευτικό βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης



Από αριστερά Ειρήνη Νικολοπούλου, Ελεάνα Παπαχαραλάμπους και Ελένη Πετρουλάκη.

Στη μουσική παράσταση Tango Greco, που πραγματοποιήθηκε στο Badminton, τα Τανγκό Ελλήνων συνθετών από τη δεκαετία του ’30 έως τις μέρες μας, ερμήνευσαν τέσσερις εξαίσιες και ιδιαίτερες φωνές: Η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ  ομάδα βραβευμένων χορευτών της Academia del tango λικνίστηκαν επί σκηνής στον ερωτικό  ρυθμό του τανγκό. 


Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δέσποινα Κατσώχη και ο σύζυγος της Σπύρος Γκούβαλης, πλαισιώνουν τη Γλυκερία.


Την Athens Chamber Orchestra διηύθυνε  ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ενώ συμμετείχαν η  Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν) και ο Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνο, λαούτο).  Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς υπέγραψε ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.

Δέσποινα Κατσώχη Πρόεδρος ΑΚΟΣ: Ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα μας άσχετα αν είμαστε υγιείς η ασθενείς!

Σαν πρόεδρος της ΑΚΟΣ θα ήθελα να σας τη συστήσω. ΑΚΟΣ στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία. Σκοπός μας, η ενημέρωση για την πρόληψη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου και στόχος μας η καταπολέμηση των προκαταλήψεων, η αξιολόγηση της ασθένειας με τη σημερινή γνώση περί καρκίνου, τα σημερινά θεραπευτικά δεδομένα και τους πολλούς αποθεραπευμένους.


Μιχάλης Κουμπιός, Ελεάνα Παπαχαραλάμπους, Χρήστος Θηβαίος και Χρύσα Παρασκευοπούλου.

Η ΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» στέλνει σε όλους το μήνυμα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».  Αγαπώ το σώμα μου και το φροντίζω σημαίνει ότι αποβάλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του.


Η Ζωή Τηγανούρια πλαισιωμένη από τις Αθηνά Βούρτση και Νατάσσα Σεφέρη.

Μια από τις λέξεις κλειδιά είναι η λέξη Ενημέρωση. Για μας σημαίνει Έν και ημέρα, ζω την ημέρα μέσα στην ημέρα.  Η ενημέρωση δεν είναι η παροχή απλών πληροφοριών και ειδήσεων είναι η μετατροπή της είδησης σε συνείδηση. Σκοπός μας είναι η συνείδηση του να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα μας άσχετα αν είμαστε υγιείς η ασθενείς. Η πρόληψη δεν διαφέρει στον καρκίνο, στις καρδιοπάθειες ή σε άλλες ασθένειες γιατί  όλα έχουν μια αλληλοεπίδραση.


                         Κωνσταντίνα Κούτσικου και Γιώργος Σαρρής.

Σε πρόσφατο συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας οι ειδήμονες αποφάνθηκαν ότι η πρόληψη αποτελεί κοινό μοντέλο του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά ωστόσο μπορούμε να ελέγξουμε τη παρούσα στιγμή.Η υγεία μας είναι στα χέρια μας, στο μυαλό μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο από το να σεβαστούμε  τη φύση και το γονίδιο μας, που έχει μνήμη. Εγγράφει σε αυτήν την καλή αλλά και την κακή μας συμπεριφορά. Αν το φροντίσουμε με αγάπη, θα μας ανταμείψει χαρίζοντας μας υγεία και μακροβιότητα. 


                             Ειρήνη Νικολοπούλου και Πάνος Καρβούνης

Είναι στο χέρι μας να προσφέρουμε στον οργανισμό μας, τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να έχει μία πορεία, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

                   Αθηνά Βούρτση και η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δέσποινα Κατσώχη

 



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ