Η δύναμη του Συν και του Re-άρθρο που έγραψα για το νέο site γνώμης του Σεραφείμ Κοτρώτσου opinion24.gr

Rebranding Greece - Reload Greece - Repower Greece- Reinspire Greece - Rethink Athens :Η δύναμη του Συν και του Re: Ξανά -Ανά- που έχουμε Ανά-γκη Ανά-θεμα μας !Αυτό το Re : Ξανά η Ανά η Επανα για την Ελλάδα και την Αθήνα εδώ και δύο χρόνια είναι η μόνη ...."ελληνική " έκφραση αισιοδοξίας.

Rebranding Greece - Reload Greece - Repower Greece- Reinspire Greece - Rethink Athens :

Η δύναμη του Συν και του Re: Ξανά -Ανά- που έχουμε Ανά-γκη Ανά-θεμα μας !

Αυτό το Re : Ξανά η Ανά η Επανα για την Ελλάδα και την Αθήνα εδώ και δύο χρόνια είναι η μόνη ...."ελληνική " έκφραση αισιοδοξίας .


Ξαναφτιάξτε το όνομα , την φήμη , το brand της Ελλάδας είπε πρώτος και ελάλησε ο Πήτερ Οικονομίδης ένας έξυπνος διαφημιστής Ελληνας του εξωτερικού. Το slogan του έγινε μήνυμα θετικής ενέργειας , πέρασε στην καθημερινή μας κουβέντα , φωτεινή επιγραφή στον κλειστό ορίζοντα ...Εκτοτε μεταξύ εικόνων μιάς Αθήνας -κόλασης και μιάς Ελλάδας που έχει χάσει τους myths της και το All time classic της , ζώντας την τραγική αλήθειατου 27% ανεργίας , το Rebranding Greece περιμένει σαν ουράνιο τόξο που ξεχάστηκε μετά την καταιγίδα .

 

RE-LOAD GREECE

Μιά χούφτα νεαρών Ελλήνων φοιτητών που ζούν στο Λονδίνο και αγανάκτησαν ακούγοντας τον πλανήτη να μας σιχτιρίζει , να μας βάζει στο κάτω -κάτω σκαλοπάτι , αφύπνισαν το φιλότιμο τους , δημιούργησαν το Reload Greece :

 

"We aim to reinspire. We aim to reset mentalities. "We aim to revitalise the way we do business.We aim to Reload Greece":λένε τα "μωρά" που μεγάλωσαν με πρότυπα μόνο lifestyle και ... πολυτελείας ψωμί( όχι ξερό)

 

Αυτές εναι οι βασικές τους επιδιώξεις αλλά κυρίως η θετική αύρα που στέλνουν - Ανά- θεμα μας τό εχουμε ανάγκη αυτό το ξανά , το από την αρχή , το τίποτε όπως πρίν , το πάλι μπροστά ..

http://www.reloadgreece.com/index.php?lang=en

 

RE-POWER GREECE

 

"Its time we redefine Greece "

 

Διεθνής εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας γιά την αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν για την Ελλάδα.Είναι μία μακρά και σύνθετη προσπάθεια που θα στηρίζεται σε τεκμηριωμένα μηνύματα αντανακλοώντας διαφορετικές αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες.

 

Το RepowerGreece αναζητά και συλλέγει αυτά τα μηνύματα σε ιστορίες από την επιχειρηματικότητα, την παιδεία και την κοινωνία που δείχνουν ότι η Ελλάδα προχωράει, δημιουργεί και συνθέτει λύσεις.

 

Αυτές οι ιστορίες, μέσα από συζητήσεις και δράσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, fora και δεξαμενές σκέψης σε χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν είναι όντως οι αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά οι ικανότητες, η δημιουργικότητα και τα επιτεύγματα των πολλών. Ουάου! Μπράβο παιδιά ..

 

... κάθε ιδιωτικός ή δημόσιος οργανισμός, εκπαιδευτικό ίδρυμα, επιχείρηση, μέσο επικοινωνίας ή απλός πολίτης μπορεί να συμμετάσχει.

http://www.repowergreece.com/content.php?pageid=5&lan=gr

 

RE-INSPIRE GREECE

 

Μιά νέα πρωτοβουλία της GAEA της γνωστής διεθνώς εταιρείας εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου παρουσιάστηκε προχθές . Τι λέει;

 

Ανεργοι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού θα καταθέσουν επιχειρηματικό σχέδιο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα .Οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ η κάθε μία.

 

Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης στο "Re-Inspire Greece" δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων. Και πως κλείνει η πρωτοβουλία ?η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

 

Είπατε κάτι;;; δεν τα σκέφτηκε όλα ο Αρης Κεφαλογιάννης και η ομάδα του

 

Λέω μπας και πάρουν οι ιδέες και οι πολιτικοί μας ...

http://www.reinspiregreece.com/

 

RETHINK ATHENS

Πλατάνια και ακακίες, γιακαράντες (έτσι ονομάζονται τα δένδρα με τα μοβ άνθη στο Ζάππειο), μουριές και νεραντζιές, σιντριβάνια και πουλιά που κελαηδούν στην Πανεπιστημίου. Εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά τους με το τραμ. Στην τετράγωνη Πλατεία Ομονοίας κάποιοι απολαμβάνουν τον καφέ τους, την ώρα που οι λάτρεις του ποδηλάτου κινούνται με ασφάλεια από τη Λεωφόρο Αμαλίας έως...... σας αφήνω να ονειρευτείτε την Αθήνα όπως θα γίνει το 2015 βάσει των σχεδίων που κέρδισαν τον διαγωνισμό του Ωνασείου Rethink Athens

 

Το έργο μας θα κάνει τη διαφορά», υποστήριξε ο αρχιτέκτων Μάρτιν Κνάιτ εκ μέρους των νικητών, ο οποίος χαρακτήρισε την Πανεπιστημίου «πράσινη ραχοκοκαλιά» της μελέτης που θα σφύζει από ζωή και έθεσε ως τρία κομβικά σημεία της τις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας, οι οποίες θα αποτελούν τις δύο πράσινες αστικές πλατείες με άφθονα υδάτινα στοιχεία, και την Πλατεία Δικαιοσύνης που θα μετατραπεί σε ένα πράσινο αστικό δωμάτιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια πηγή νερού και θα φιλοξενεί δραστηριότητες σε σκιασμένο προαύλιο......

 

Re Re Re Ανά -Ξανά - Ανά- θεμα μας τό εχουμε ανάγκη αυτό το ξανά , το από την αρχή , το τίποτε όπως πρίν , το πάλι μπροστά .. Δανείζομαι εδώ από το σημερινό άρθρο του Θάνου Οικονομόπουλου στο iefimerida

 

...."νέας εποχής πιο δύσκολης... απ' την αρχή! Χωρίς ψευδαισθήσεις και ξόρκια. Μια νέα εποχή πού αναγκαστικά πρέπει ν' αποδεχθούμε, κατά πρώτον, και να επιδιώξουμε και σχεδιάσουμε με αισιοδοξία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Το διαχρονικό πρόβλημα της κοινωνίας μας, είναι πώς μένουμε κολλημένοι στο «ευκλεές» παρελθόν, γιατί το παρόν -και κυρίως το μέλλον- μας ξεβολεύει , μας τρομάζει, απαιτεί σχεδιασμό, προγραμματισμό, προσπάθεια"

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝ

 

Αυτό το έκλεψα απο τοTEDx της Θεσσαλονίκης που θα επαναληφθεί σε λίγες εβδομάδες και θα παρουσιάσει τις δυνατές προσωπικές ιστορίες νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων - Follow them

Εύχομαι το Opinion24.gr να εκπροσωπεί την δύναμη του Συν στην έκφραση των απόψεων στο διαδίκτυο , να είναι καινοτόμο , να είναι φρέσκο , θετικό , να προάγει τις νέες ιδέες να στηρίζει το start up αυτής της χώρας που μέσα απο τα Re:Ανα-Ξανά - Επανά προσπαθεί να Ανα- πνεύσει because we are too hard to die** .... ΡΕ ΑΝΑ-ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

**προφανώς επί τούτου χρησιμοποιώ αγγλικά και ελληνικά γιατί η εποχή μας θέλει με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο μάτι και πόδι στο εξωτερικό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ