Κλειστά σήμερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Oι κλειστές πόρτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που θα βρουν σήμερα οι επισκέπτες είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων που ξεκινούν οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Πολιτισμού, καθώς ο νέος οργανισμός λειτουργίας που προωθείται υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το πρώην αυτόνομο υπουργείο, το οποίο τώρα έχει συνενωθεί με το Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Oι κλειστές πόρτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που θα βρουν σήμερα οι επισκέπτες είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων που ξεκινούν οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Πολιτισμού, καθώς ο νέος οργανισμός λειτουργίας που προωθείται υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το πρώην αυτόνομο υπουργείο, το οποίο τώρα έχει συνενωθεί με το Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.



Σύμφωνα με τον νέο οργανισμό, προβλέπεται η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού να ενταχθεί σε μια ευρύτερη Γραμματεία και να έχει ρόλο γενικής διεύθυνσης, ενώ συρρικνώνεται σε μεγάλο βαθμό η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Παράλληλα, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων όπως οι αρχαιοφύλακες για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον νέο οργανισμό. «Ταφόπλακα για τον πολιτισμό» χαρακτηρίζει τις αλλαγές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας γνωστοποίησε στους εργαζομένους ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης για αλλαγές. Να θυμίσουμε ότι ο τομέας του πολιτισμού, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου η βαριά βιομηχανία της χώρας, εντάχθηκε αρχικά στο υπουργείο Τουρισμού και εν συνεχεία στο Παιδείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ