Ελαιόλαδο για την απώλεια κιλών! Δείτε γιατί!‏

Η τοποθέτηση ελαιολάδου σε μπουκαλάκι πάνω στο τραπέζι, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μείνει κανείς λεπτός, μια και η μυρωδιά του κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται πλήρης από φαγητό.

Η τοποθέτηση ελαιολάδου σε μπουκαλάκι πάνω στο τραπέζι, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μείνει κανείς λεπτός, μια και η μυρωδιά του κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται πλήρης από φαγητό, σύμφωνα με το CapitalHealth.gr.



Η ανακάλυψη αυτή έρχεται μετά από επιστημονική παρακολούθηση εθελοντών που κατανάλωναν 500γρ γιαούρτι καθημερινά για διάστημα τριών μηνών –παράλληλα με την κανονική διατροφή τους- και στο οποίο κάποιοι προσέθεταν ελαιόλαδο, ενώ άλλοι κραμβέλαιο, λαρδί ή βούτυρο, όλοι όμως σε ίσες ποσότητες.

Όσοι ανήκαν στην ομάδα που προσέθετε ελαιόλαδο, κατανάλωναν συνολικά λιγότερες θερμίδες και κανένας τους δεν πήρε βάρος, ενώ παράλληλα, στις αιματολογικέ τους εξετάσεις βρέθηκαν υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης που εμπλέκεται στον κορεσμό και μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις.

Οι επιστήμονες από στα Πανεπιστήμια της Βιέννης και του Μονάχου, είπαν ότι αυτό οφείλεται σε μια αρωματική ένωση η οποία δεν βρέθηκε σε άλλα έλαια και λίπη.  

Οι ερευνητές λένε ότι, το εκχύλισμα του αρώματος του ελαιολάδου μπορεί να αφήσει μια αίσθηση μεγαλύτερης ακόμα πληρότητας, μειώνοντας έτσι τις προσλαμβανόμενες ημερήσιες θερμίδες ακόμα και κατά 200, ανέφεραν οι ερευνητές.

Προβληματισμένοι και εντυπωσιασμένοι ακόμα από την αναπάντεχη διαπίστωση, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η έρευνα αυτή θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία τροφίμων με χαμηλά λιπαρά, τα οποία θα έχουν σαφώς πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα από αυτά που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο.

Πάντως για καλό και για κακό, δεν βλάπτει κανέναν να βάλει ένα μπουκαλάκι λάδι πάνω στο τραπέζι του… ποτέ δεν ξέρεις!
       

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ