Ο 5ος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο

Το Νοέμβριο με "κύριο πιάτο" τη λασιθιώτικη κουζίνα και λάδι, σταφίδες, μέλι, χόρτα, τυρί

Η καρδιά της Κρητικής κουζίνας «χτυπά» από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο.  Η διεξαγωγή του διαγωνισμού Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά με βασική διοργανώτρια τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αγίου Νικολάου, ο  διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Ερμής, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ , της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Στόχος του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Λασιθιώτικης μαγειρικής καθώς και η προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, λάδι, κρασί, κρητικό τυρί, ζυμαρικά, κρέας, ψωμί-παξιμάδι, αρωματικά φυτά, σταφίδα, μέλι, κηπευτικά, φρούτα κ.α

Το τριήμερο 9, 10 και 11 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει, εκτός από τον κυρίως διαγωνισμό μαγειρικής της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών γαστρονομίας όπως «μαγειρεύοντας με τα παιδιά», παρασκευές καινοτόμων συνταγών με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα. Επίσης θα υπάρχουν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου παράλληλες εκδηλώσεις όπως Έκθεση Παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής , ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα πάντα την Κρητική Διατροφή, τυροκόμηση κ.α.

«Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θεωρεί ότι η γαστρονομική μας παράδοση αποτελεί πολιτιστικό και τουριστικό αγαθό και ο ρόλος του είναι καταλυτικός καθώς μέσα από τις γαστρονομικές συνήθειες κάθε περιοχής προβάλλεται διαρκώς ο βαθμός πολιτισμού και τουριστικής συνείδησης που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα. Η λέσχη είναι επίσης αρωγός στη σωστή ανάπτυξη και διάδοση της Κρητικής διατροφής και κουλτούρας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο Ευάγγελος Αγάλου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Οι εμπλεκόμενοι φορείς ήδη έχουν πραγματοποιήσει μια συνάντηση ενώ θα έχουν και δεύτερη την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Πηγή: localit.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ