Vintage Story: Jayne Mansfield, το απόλυτο σύμβολο του σεξ με την πολυκύμαντη ζωή - 3 γάμους & ένα τραγικό φινάλε στην άσφαλτο!

Το αφιέρωμα του eirinika με αφορμή τα γενέθλια της Jayne Mansfield (19 Απριλίου 1933)

Το Jayne Mansfield, είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Αμερικανίδας ηθοποιού Βέρα Τζέιν Πάλμερ (Vera Jayne Palmer).  Ήταν κόρη ενός δικηγόρου, ο οποίος πέθανε όταν εκείνη ήταν 6 ετών.

Στη συνέχεια μαζί με τη μητέρα της μετακόμισαν στο Ντάλας. Ήταν πληθωρικός και ανήσυχος χαρακτήρας. Παντρεύτηκε σε ηλικία 16 ετών τον σπουδαστή Πολ Τζέιμς Μάνσφιλντ, με τον οποίο απέκτησε, έναν χρόνο αργότερα, μία κόρη.

Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες και συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς με τη φιλοδοξία να γίνει σταρ του σινεμά. Ύστερα από ένα πέρασμα από την τηλεόραση, συμμετείχε στην πρώτη της κινηματογραφική ταινία, Hell on Frisco Bay (1955).

Ακολούθησαν άλλες επιτυχίες, όπου συνήθως υποδυόταν την ξανθιά καλλονή, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 η καριέρα της σταδιακά έφθινε, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις της σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού στην Ευρώπη, συχνά μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, Μίκι Χαρτζιτέι.

Σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1967. Από τις περίπου 35 ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε, ξεχωρίζουν: Παράνομοι (Underwater, 1955), Ο διαρρήκτης (The Burglar, 1956) και Συνέβη στην Αθήνα (It Happened In Athens, 1962).

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ