Μήπως δεν είστε... early birds; Ιδού 13 + 1 έξυπνες συμβουλές για να ξυπνάτε στην ώρα σας

Υπάρχουν αρκετές στατιστικές που συνδέουν άμεσα την επιτυχία με το πρωινό ξύπνημα. Όταν ξυπνάς νωρίς, είσαι πιο παραγωγικός και τα επίπεδα της ενέργειάς σου διατηρούνται ψηλά, όχι μόνο το πρωί αλλά σε όλη την ημέρα. Και το πρωινό ξύπνημα είναι απλά μια συνήθεια. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις κίνητρο να σηκωθείς από το κρεβάτι. 

Αυτά είναι μερικά tips για να σηκώνεσαι πιο νωρίς.

Δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για να ξυπνήσεις. Ένα τακτοποιημένο και καθαρό υπνοδωμάτιο σε προδιαθέτει να σηκωθείς, ενώ ένα ακατάστατο δωμάτιο σε προκαλεί να γυρίσεις πλευρό και να κρυφτείς κάτω από το πάπλωμα για να μην βλέπεις το χάος γύρω σου.

“Χόρτασε” ύπνο. Σίγουρα ακούγεται αυτονόητο αλλά είναι ο νούμερο ένα λόγος που δεν ξυπνάς το πρωί. Αυτό φυσικά απαιτεί κάποιες θυσίες, όπως πχ. να μην βλέπεις τα στιγμιότυπα του Τσάμπιονς Λιγκ αργά το βράδυ, ώστε να πέφτεις νωρίς για ύπνο. Μόλις όμως ανακαλύψεις τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος, θα καταλάβεις ότι αξίζει τον κόπο.

Προγραμμάτισε την επόμενη μέρα. Αν γράψεις τις δουλειές που έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα, θα έχεις ένα επιπλέον κίνητρο για να σηκωθείς νωρίς. Έχεις δουλειές να κάνεις.

Μην διαβάζεις στο κρεβάτι. Όσο λιγότερο χρόνο περνάς στο κρεβάτι, τόσο περισσότερο το σώμα σου πιστεύει ότι το κρεβάτι είναι μόνο για ύπνο. Ο στόχος είναι να κοιμάσαι 10 λεπτά αφού ξαπλώσεις.

Μην τρως πριν κοιμηθείς. Αν το στομάχι σου είναι γεμάτο και χωνεύει, δεν θα μπορέσεις να κοιμηθείς, άρα και ούτε να σηκωθείς νωρίς.

Μείωσε το άγχος. Το άγχος είναι ο κυριότερος παράγοντας που επηρεάζει τον ύπνο σου. Προσπάθησε να χαλαρώσεις πριν πας για ύπνο, ακούγοντας απαλή μουσική, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μία χαλαρή ταινία.

Ασκήσου. Η πρωινή γυμναστική είναι από τους καλύτερους και πιο υγιεινούς τρόπους να ξυπνήσεις το σώμα σου. Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.

Μην χουζουρεύεις στο κρεβάτι. Ο στόχος είναι να σηκώνεσαι αμέσως από το κρεβάτι. Όσο περισσότερο μένεις, τόσο περισσότερο μπαίνεις στον πειρασμό να κλείσεις το ξυπνητήρι και να ξανακοιμηθείς.

Κοιμήσου με τα πατζούρια ανοιχτά. Έτσι το φως του ήλιου θα σε κάνει να ξυπνήσεις με φυσικό τρόπο. Το φως ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ρυθμίζει το βιολογικό σου ρολόι και σε κάνει να ξυπνάς. Και όχι μόνο το φως του ήλιου αλλά και το τεχνητό φως, αν θέλεις να σηκώνεσαι πριν χαράξει… απίστευτε πρωινέ τύπε!

Όλη η συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ