Σε φάκα ποντικού πιάστηκε το τρομερότερο φίδι της Αυστραλίας - Η.. έκπληξη των ιδιοκτητών του σπιτιού

Ένα από τα πιο δηλητηριώδη και ακριβοθώρητα φίδια της Αυστραλίας πιάστηκε στη φάκα. Κυριολεκτικά.

Ο Anthony Parker, από την μικρή πόλη του Cascade στη Δυτική Αυστραλία, βρέθηκε μπροστά από ένα πολύ επικίνδυνο θέαμα καθώς έμπαινε στο σπίτι του ύστερα από μια μέρα στη δουλειά.

«Άκουσα τον ήχο της ποντικοπαγίδας να κλείνει» αναφέρει στην Western Australia Today, «γύρισα, έριξα μια γρήγορη ματιά και τα έχασα καθώς εκεί βρισκόταν ένα φίδι, τρία μέτρα μακριά από εμένα. Προσπαθούσε να δραπετεύσει και, νομίζω, να δαγκώσει την παγίδα. Μάλλον πίστευε πως η παγίδα ήταν ζωντανή.»

Το συγκεκριμένο φίδι, γνωστό και ως φίδι-τίγρης. είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη και επιθετικά ερπετά της Αυστραλίας.  Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι του Australian Museum, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν συναντήσει από κοντά ένα από αυτά.

Το τοξικό του δηλητήριο και η επιθετική του φύση του το έκαναν μισητό στην Αυστραλία. Από την άλλη, η μεγάλη του προσαρμοστικότητα σε ένα από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα της φύσης είναι θαυμαστή.

Ο κ. Parker πιστεύει πως το φίδι μπήκε στο σπίτι του επειδή ήθελε να κυνηγήσει ποντίκια, ενώ η οικογένεια βρισκόταν εκτός για το Σαββατοκύριακο. Σίγουρα από εδώ και πέρα θα προσέχει περισσότερο να κλείνει καλύτερα τις εισόδους της κατοικίας του.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ