Υπέροχος ο καιρός σε όλη τη χώρα - Θα αγγίξει τους 30 βαθμούς το θερμόμετρο

Γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου αναμένουμε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016. Τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 11 έως 29 στη βόρεια Ελλάδα, 12 έως 26  στη δυτική Ελλάδα, 13 έως 27 στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 25  βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα νότια έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια κι ανατολική Πελοπόννησος ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Στις Κυκλάδες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ