Ο Αμπραχίμ είναι το πρώτο παιδί με 3 βιολογικούς γονείς: Η θλιβερή ιστορία πριν από το δικό του θαύμα

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό New Scientist, ο Αμπραχίμ έχει δύο βιολογικές μητέρες και έναν πατέρα και η γέννησή του θεωρείται «επαναστατική». 

Αναμένεται, όμως, να διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους πολίτες του κόσμου, καθώς η τεχνική που ακολουθήθηκε έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο παρελθόν. 

Οι μητέρα του βρέφους, Ιμπτισάμ Σαμπάν μεταφέρει το γονίδιο για το σύνδρομο Leigh –μια σπάνια γενετική ασθένεια που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα και οδηγεί στο θάνατο μέσα σε ελάχιστα χρόνια.

 

Οι γονείς του μικρού έχασαν τα δύο πρώτα του παιδιά από το εν λόγω σύνδρομο και αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από αμερικανούς ερευνητές του κέντρου αναπαραγωγής New Hope  στη Νέα Υόρκη.

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζον Ζάνγκ και η ομάδα του ερευνούν εδώ χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο για να δημιουργήσουν πέντε έμβρυα, εκ των οποίων μόνο το ένα αναπτύχθηκε φυσιολογικά. 

Στη συνέχεια, το έμβρυο αυτό εμφυτεύθηκε στη μητέρα από την Ιορδανία και μετά από μια φυσιολογική κύηση γεννήθηκε ο μικρός. Μέχρι στιγμής, ο Αμπραχίμ δεν έχει εμφανίσει σημάδια της θανατηφόρου νόσου, που σκότωσε πριν από χρόνια δύο αδελφάκια του. 

Η μέθοδος αυτή δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και έτσι, ο Ζανγκ και η ομάδα του πήγαν στο Μεξικό όπου «δεν υπάρχουν κανόνες», όπως δήλωσε ο ίδιος. 
Παρά την κριτική που έχει δεχτεί στο παρελθόν, ο Ζανγκ ισχυρίζεται ότι η επιλογή του ήταν σωστή. «Το να σώζεις ζωές είναι πάντα ηθικό» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ