Το good news από την τραγωδία: Ο εκατομμυριούχος προσφέρει χρήματα και σπίτι στον άστεγο ήρωα της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Γουέστ Χαμ δίνει χρήματα και στέγη στον άστεγο ήρωα του Μάντσεστερ, την ίδια στιγμή που η οικογένεια ενός ακόμη άστεγου προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί του. 

Ο Στιβ Τζόουν ήταν έγινε ένας από τους ήρωες του Μάντσεστερ. Όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση, ο Στιβ βρισκόταν στην περιοχή όπου πηγαίνει τακτικά για να ζητιανέψει και έσπευσε να βοηθήσει τα παιδιά που έτρεχαν έντρομα και τραυματισμένο έξω από τον συναυλιακό χώρο.

Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του ITV News συγκινώντας όχι απλώς όλο το κοινό αλλά και τον συνιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν, ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο του BBC όταν παίχτηκε το βίντεο και προσφέρθηκε να παραχωρήσει χρήματα και δωρεάν στέγη για έξι μήνες στον Τζόουνς, απευθύνοντας δημόσια έκκληση στους τηλεθεατές να τον εντοπίσουν. 

Επίσης, άγνωστοι έστησαν μία σελίδα σε crowdfunding πλατφόρμα προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα για τον 35χρονο Βρετανό.   Τελικώς, έπειτα από μία μεγάλη εκστρατεία στα social media ο Τζόουνς εντοπίστηκε, όπως ενημέρωσε ο γιος του Σάλιβαν μέσω Twitter. 



«Βρήκαμε τον Στιβ! Απόδειξη της δύναμης των social media για το καλό. Ευχαριστούμε όσους ενεπλάκησαν, βοηθήσατε να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου» , έγραψε ο Σάλιβαν.

Ο δεύτερος άστεγος που βοήθησε τα παιδιά στο Μάντσεστερ ήταν ο Κρις Πάρκερ, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην περιοχή και η μαρτυρία του μας συγκλονισε.

Αμέσως μετά τη μετάδοση του ρεπορτάζ, η μητέρα του Πάρκερ, Τζέσικα επικοινώνησε με το Μ.Ε.Ν, δηλώνοντας ότι είχε χάσει επαφή με το γιο της εδώ και μερικά χρόνια και δεν είχε ιδέα ότι ήταν άστεγος.  

Όπως δήλωσε στο M.E.N: «Ο Κρις έρχεται σε σποραδική επικοινωνία μαζί μας, αλλά δεν είχα νέα του για αρκετό καιρό. Όταν είδα το ρεπορτάζ, αυτά που έκανε και πόσο γενναίος στάθηκε, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ήμουν τόσο περήφανη». Η 57χρονη απηύθυνε έκκληση για βοήθεια ώστε να έρθει σε επαφή με το γιο της και τόνισε πως θα πάει στο Μάντσεστερ για να τον βρει. 

Στις μέρες μας χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν και αυτούς, ανιδιοτελείς και με το δικό τους μεγαλείο ψυχής. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Δύο άστεγοι έγιναν οι ήρωες του Μάντσεστερ- Βοήθησαν τα θύματα μετά το μακελειό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ