Ώρα να αλλάξουμε στυλ: Αυτά είναι τα 15 πιο μοδάτα κουρέματα για κάθε μήκος μαλλιών (ΦΩΤΟ)

Γιατί η ομορφιά ξεκινάει απ' το κεφάλι 

Η αρχή κάθε νέου έτους αποτελεί και την καταλληλότερη περίοδο για ανανέωση. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσετε αλλάζοντας τα μαλλιά σας;

Η επιλογή ενός νέου, μοντέρνου κουρέματος που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του προσώπου σας, είναι μια πολύ καλή ιδέα. Επιλέξτε αυτό που θα τονίσει τα όμορφα χαρακτηριστικά σας και θα κρύψει κάποιες μικροατέλειες που ενδεχομένως υπάρχουν, κάνοντας σας να νιώσετε υπέροχα.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα 2018 και ανανεώστε τα μαλλιά σας με τον πιο απλό τρόπο. Χτενίσματα για κοντά, μεσαίου μήκους και μακριά μαλλιά βασισμένα στις τάσεις της μόδας.

Κοντά μαλλιά:
 

Έντονο Pixie

Γυναικεία κουρέματα 2018 (2)

Το έντονο και πολύ κοντό pixie κούρεμα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας. Πρόκειται για ένα από τα πολύ κοντά κουρέματα 2018 που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Εξάλλου πολλές γυναίκες που είχαν υιοθετήσει για πολύ καιρό το lob, το κούρεμα που αγαπήθηκε πολύ το 2016 και το 2017, αποφασίζουν να κάνουν κάτι ακόμη πιο κοντό. Πηγαίνοντας έτσι από ένα μήκος μαλλιών μέχρι τον ώμο σε ένα αγορίστικο γυναικείο κούρεμα. Προσοχή όμως, αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν προχωρήσετε σε αυτή τη ριζική αλλαγή είναι το είδος των μαλλιών σας. Αν δηλαδή είναι ίσια ή σγουρά – σπαστά. Ο λόγος είναι καθαρά θέμα φορμαρίσματος και ώρας που θα χρειάζεστε για να το φτιάξετε.

Grown-Out Pixie

Γυναικεία κουρέματα 2018 (3)

Πρόκειται για το μακρύ Pixie που μοιάζει σα να προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας μετά από ένα πολύ κοντό αγορίστικο κούρεμα. Αν λοιπόν αποφασίσατε πέρσι να ακολουθήσετε την μόδα που ήθελε το pixie χτένισμα να αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές, φέτος μπορείτε να επανέλθετε, αφήνοντας τα να μακρύνουν και πάλι. Πείτε λοιπόν στον κομμωτή σας πως προσπαθείτε να μακρύνετε τα κοντά μαλλιά σας και αφήστε τον να τους δώσει την φόρμα που χρειάζονται. Αν πάλι, απλά θέλετε να ακολουθήσετε τη νέα τάση του Grown-Out Pixie, ζητήστε από κάποιον ειδικό να σας κάνει ένα σχετικά μακρύ αγορίστικο κούρεμα.

Σγουρό καρέ

Γυναικεία κουρέματα 2018 (4)

Οι φυσικές μπούκλες θα αποτελέσουν και φέτος κορυφαία επιλογή, γιατί λοιπόν να μην τις διατηρήσετε ακόμη και με ένα κοντό καρέ; Το σγουρό καρέ είναι ένα κούρεμα που κολακεύει πολλά σχήματα προσώπου. Ξεχάστε λοιπόν πως τα σγουρά μαλλιά πρέπει να έχουν μήκος για να μπορούν να φορμαριστούν καλύτερα και επιλέξτε ένα bob κούρεμα που θα τα αναδείξει.

Αυστηρό καρέ με αφέλειες

Γυναικεία κουρέματα 2018 (5)

Ένα ακόμη από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα 2018 είναι και το αυστηρό καρέ με αφέλειες. Πρόκειται για μια κόμμωση αρκετά ιδιαίτερη που χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση για να δοκιμάσεις. Κόψτε λοιπόν τα μαλλιά σας καρέ και απογειώστε το χτένισμα με αφέλειες. Όταν πάτε στο κομμωτήριο, ζητήστε να σας κάνουν ένα blunt bob με μακριές μύτες και αφέλειες που είναι λίγο πιο μακριές και έχουν μύτες στην άκρη.

Αυστηρό καρέ

Γυναικεία κουρέματα 2018 (6)

Το πιο κλασσικό σχέδιο στο καρέ είναι το αυστηρό. Η συγκεκριμένη κόμμωση έχει συνήθως ένα επίπεδο, ίσιο και «σκληρό» τελείωμα. Δεν διαθέτει αφέλειες και φράντζα, ενώ η χωρίστρα του είναι κυρίως στο πλάι. Το αυστηρό καρέ είναι ιδανικό για κάθε είδος μαλλιών. Αν όμως έχετε πολύ πυκνές και χοντρές τρίχες, καλό θα είναι να ζητήσετε από τον κομμωτή να τα αραιώσει ελαφρώς.

Μεσαίου μήκους μαλλιά – μέχρι τον ώμο:
 

Μακρύ Lob

Γυναικεία κουρέματα 2018 (7)

Το lob είναι ένα χτένισμα που διαθέτει πολλά διαφορετικά μήκη μαλλιών, κάτι που το κάνει κατάλληλο για όλα τα σχήματα προσώπου και τα είδη τρίχας. Αν μάλιστα είναι και λίγο πιο μακρύ από το συνηθισμένο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε πιο εύκολα υπέροχα hairstyles.

Lob με προσωπική πινελιά

Γυναικεία κουρέματα 2018 (8)

Δώστε μια προσωπική πινελιά στο κλασσικό κατά τα άλλα μακρύ καρέ, ζητώντας να προσθέσετε αφέλειες, επίπεδα, φιλάρισμα και μύτες. Επιλέξτε βέβαια το κούρεμα ανάλογα πάντα με το σχήμα του προσώπου σας. Το ιδανικό στοιχείο που θα κάνει το lob σας πιο προσωπικό είναι προτιμότερο να το συζητήσετε με κάποιον ειδικό. Αυτός είναι κατάλληλος και διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις για να σας προτείνει την καλύτερη παραλλαγή για το Lob σας.

Lob με επίπεδα

Γυναικεία κουρέματα 2018 (9)

Αν ανήκετε στις γυναίκες με μακριά μαλλιά που δεν τολμούν να κάνουν ένα κοντό κούρεμα, το lob με επίπεδα είναι ιδανικό για εσάς. Δίνει την ψευδαίσθηση μιας μακριάς κόμμωσης που στην ουσία όμως είναι κοντή.

Wavy Lob

Επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο wavy lob. Ένα μακρύ καρέ δηλαδή που θα έχει κυματιστά ή σγουρά μαλλιά. Για να πετύχετε το σωστό μήκος, θα πρέπει να πείτε στην κομμώτρια πως συνηθίζετε να τα κάνετε μπούκλες, έτσι ώστε να υπολογίσει πιο σωστά το μήκος που θα κόψει τα μαλλιά. Αυτό είναι σημαντικό ώστε να είναι στο τέλειο ύψος όταν χτενιστούν.

Μακριά μαλλιά:

Πάρα πολύ μακριά μαλλιά

Γυναικεία κουρέματα 2018 (11)

Τα πάρα πολύ μακριά τύπου Cher ή Kardashian μαλλιά θα αποτελέσουν φέτος κορυφαία τάση στα κουρέματα 2018. Το συγκεκριμένο hair trend κάνει δυναμικό come back από τη δεκαετία του ’90. Διατηρήστε λοιπόν όσο πιο πολύ μπορείτε το μήκος τους ή φορέστε τρέσες μαλλιών για να φτάνουν κάτω από τη μέση σας και παίξτε με τα διαφορετικά χτενίσματα. Κάντε τα ίσια, μπούκλες ή κυματιστά και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Κουρέματα 2018 για κάθε μήκος μαλλιών

Αφέλειες τύπου κουρτίνας

Γυναικεία κουρέματα 2018 (12)

Οι λεγόμενες curtain bangs είναι οι αφέλειες – φράντζες που χωρίζονται στην μέση. Τραβήξτε τις δεξιά και αριστερά δημιουργώντας το εφέ μιας ανοιχτής κουρτίνας και κλέψτε τις εντυπώσεις. Το μήκος τους είναι πιο μακρύ από τις κλασσικές αφέλειες, κάνοντας τις πιο ευέλικτες στο χτένισμα τους. Έτσι μπορούν να πιαστούν σαν φράντζα ή να αφεθούν ανέμελες κάτω. Επίσης, μπορούν αν θέλετε να γίνουν εύκολα πιο κοντές απλά κόβοντας τις λίγο. Τέλος, το συγκεκριμένο είδος αφέλειας είναι ιδανικό για τις γυναίκες με ίσια σε όλα τα μήκη μαλλιά, από τα πολύ κοντά μέχρι τα πολύ μακριά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επιλεγεί και από τις υπόλοιπες γυναίκες, αν έχουν σκοπό να τις φορμάρουν συχνά ή να τις πιάνουν όταν δεν θέλουν να τις φτιάξουν.

Chandelier Layers

Γυναικεία κουρέματα 2018 (13)

Η κόμμωση αυτή είναι ιδανική για μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά, αλλά και για κάθε είδος τρίχας (ίσια ή σγουρή). Μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε σχήμα προσώπου και το σχέδιο της είναι εκπληκτικό. Διαθέτει επίπεδα που πέφτουν ελεύθερα και με ακρίβεια, προσθέτοντας όγκο στο χτένισμα χωρίς να το βαραίνουν και να το τραβούν προς τα κάτω, κάνοντας το να ισιώνει. Ζητήστε λοιπόν από την κομμώτρια σας να δημιουργήσει μακριά επίπεδα στο πίσω μέρος που να σβήνουν προς τα εμπρός με μύτες κονταίνοντας όσο πλησιάζουν το πρόσωπο. Εναλλακτικά, όπως αναφέρει το beaute την Κυριακή μπορείτε να εξισορροπήσετε τα επίπεδα με μακριές αφέλειες, τις οποίες θα χτενίζετε στα πλάγια, δημιουργώντας τις curtain bangs.

Φιλάρισμα

Γυναικεία κουρέματα 2018 (14)

Το κλασσικό και ενιαίο μακρύ καρέ, το λεγόμενο lob, δίνει φέτος την θέση του στο φιλαριστό κούρεμα. Τα επίπεδα που δημιουργούνται από το φιλάρισμα των μαλλιών οδηγούν σε ένα απαλό και όμορφο αποτέλεσμα ιδανικό για τα σγουρά ή σπαστά μαλλιά. Επίσης, η κόμμωση αυτή προσθέτει όγκο και είναι ιδανική για κάθε τύπο μαλλιών. Φιλάρετε λοιπόν απλά ή με μύτες τα κοντά, μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά σας και δημιουργήστε μοντέρνα γυναικεία κουρέματα για το 2018.

Σγουρή φράντζα

Γυναικεία κουρέματα 2018 (15)

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, τότε φέτος μπορείτε να κάνετε όποιο σχήμα φράντζας θέλετε χωρίς να χρειάζεται να το φτιάχνετε και να το ισιώνετε με το πιστολάκι. Η σγουρή φράντζα θα είναι ένα από τα κορυφαία κουρέματα 2018 και θα δώσει στην εμφάνιση σας μια υπέροχη όψη.

Grown-Out Shag

Γυναικεία κουρέματα 2018 (16)

Το grown-out shag δεν είναι άλλο από το φιλαριστό χτένισμα που πλέον έχει μακρύνει. Μια πιο μακριά δηλαδή εκδοχή του απλού shag. Και αφού το 2017 το φιλάρισμα – Shag είχε την τιμητική του, φέτος θα έχουμε την εξέλιξη του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ