Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό μόνο με 3 υλικά: Baked Alaska με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη (Βίντεο)

Θα ξετρελαθείτε...

Υλικά:

  • 1,5 κιλό παγωτό με γεύσεις της αρεσκείας μας
  • παντεσπάνι έτοιμο ψημένο
  • 150 γρ. μαρέγκα

 

Εκτέλεση: Σε ένα στρογγυλό μπολ με διάμετρο 20 εκ. απλώνουμε σταυρωτά δύο διάφανες μεμβράνες που να προεξέχουν από το μπολ. Με ένα κουτάλι βάζουμε σε στρώσεις το παγωτό της αρεσκείας μας. Το απλώνουμε με ένα κουτάλι, καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει από το μπολ και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του παγωτού. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ώστε να παγώσει καλά. Βάζουμε το παντεσπάνι ή το κέικ που μας έχει περισσέψει στην πιατέλα σερβιρίσματος. Ιδανικά το παντεσπάνι μας θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο σε διάμετρο από το μπολ με το παγωτό. Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη και ξεδιπλώνουμε τη διάφανη μεμβράνη. Αναποδογυρίζουμε το μπολ με το παγωτό πάνω στο παντεσπάνι και το ξεφορμάρουμε. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη μαρέγκα. Τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και καλύπτουμε με τη μαρέγκα όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι και το παγωτό. Καίμε τη μαρέγκα με ένα φλόγιστρο μέχρι να πάρει χρώμα. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό για κάθε κομμάτι που θέλουμε να κόψουμε και σερβίρουμε αμέσως. Δεν μπορούμε να το βάλουμε ξανά στην κατάψυξη γιατί θα πέσει η μαρέγκα.

Δείτε σχετικό βίντεο:
 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.